لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۰

جمشید شارمهد به «تلاش برای فروش اطلاعات موشکی سپاه به اف‌بی‌آی» متهم شد


جمشید شارمهد در چهارمین جلسه دادگاه، سه‌شنبه ۳۱ خرداد
جمشید شارمهد در چهارمین جلسه دادگاه، سه‌شنبه ۳۱ خرداد

در چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست «قاضی صلواتی» برگزار شد، دادستان این شهروند دوتابعیتی را به «تلاش برای فروش اطلاعات برنامه موشکی سپاه پاسداران به اف‌بی‌آی» متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، در این جلسه که روز سه‌شنبه ۳۱ خرداد برگزار شد، نماینده دادستان یکی از اتهام‌های آقای شارمهد را «افشای اطلاعات طبقه‌بندی شده در حوزه موشکی سپاه پاسداران» اعلام کرد و گفت که این زندانی دوتابعیتی ایرانی آلمانی، قصد داشته «آدرس و مختصات ۱۰ سایت موشکی سپاه» را افشا کند.

وضعیت جسمی این زندانی دوتابعیتی ۶۶ ساله که به بیماری‌های متعددی دچار است و نزدیک به دو سال در سلول انفرادی تحت فشار قرار دارد، در چهارمین جلسه دادگاه نامناسب بود و با قدی خمیده در دادگاه حاضر شد.

نماینده دادستان ادعا کرد این زندانی دوتابعیتی اقرار کرده که «اطلاعات ۱۰ آشیانه سپاه قرار بود به ما به فروش برسد، اطلاعات مختصات موشکی سپاه را برای سازمان اف‌بی‌آی بردم، اما آنها رغبتی به صحبت‌های من نشان ندادند» و «کسی حاضر نشد تا این اطلاعات را از ما بخرد.»

در این دادگاه که تاکنون چهار جلسه از آن برگزار شده، تمامی زمان دادگاه تنها به قرائت کیفرخواست اختصاص داده شده است.

در جلسات پیشین دادگاه اتهام‌هایی از جمله «قصد بمب‌گذاری در نماز جمعه و نمایشگاه کتاب تهران، برنامه‌ریزی برای ترور استاندار وقت گیلان، و قصد انجام عملیات با استفاده از مواد شیمیایی در مجلس شورای اسلامی» و همچنین «انفجار در کفشداری مقبره آیت‌الله خمینی در سال ۸۸ و بمب‌گذاری در حسینیه شیراز » علیه او طرح شد.

خانواده جمشید شارمهد با رد این اتهام‌ها، دادگاه او را نمایشی و ساختگی خوانده‌اند و برخی نهادهای حقوق بشری نیز روند دادرسی و محاکمه او را ناعادلانه توصیف کرده‌اند.

دختر او غزاله شارمهد پیش از این با تأکید بر این که «هیچ بخشی از این دادگاه عادلانه نیست»، به صدای آمریکا گفته است که رئیس دادگاه، قاضی صلواتی، بی‌طرف نیست و اجازه حضور وکیل‌های مستقل را در پرونده نمی‌دهد.

غزاله شارمهد می‌گوید که پدرش به پارکینسون، بیماری قلبی و دیابت مبتلا است و علاوه بر کاهش وزنش در بیش از ۶۴۰ روز زندان انفرادی، دندان‌های خود را نیز از دست داده‌است.

غزاله شارمهد بارها نسبت به اخذ اعتراف‌های اجباری و تحت فشار از پدرش ابراز نگرانی کرده است و هشدار داده است که ممکن است پدرش به سرنوشتی شبیه روح‌الله زم گرفتار شود.

روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، نیز مهرماه سال ۹۸ با برنامه‌ریزی نهادهای امنیتی از فرانسه به عراق کشانده شد و پس از ربوده‌شدن توسط مامورین جمهوری اسلامی به ایران منتقل شد. او پس از ماه‌ها بازداشت، به اتهام‌ «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شد و این حکم آذرماه سال ۹۹ به اجرا درآمد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG