نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با بازنشر بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا در رشتهتوییتی نوشت: «امروز، ایالات متحده چندین فرد و یک نهاد را که در سرکوب وحشیانه رژیم ایران بر علیه مردمش دخیل بودند، تحریم کرد.»
فرانک والتر اشتاینمایر روز چهارشنبه ۳۰ آذر با انتشار تصویری از دیدار با علی کریمی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «از گزارش اقدامات وحشیانه رژیم ایران علیه مردم خود شوکه شدهام و ما نباید از اعلام این خشونتها با صدای بلند پا پس بکشیم.»
وزیر امور خارجه آمریکا در پی تحریمهای روز چهارشنبه ایالات متحده بر ضد دادستان کل کشور و سه تن از مقامات نظامی جمهوری اسلامی، ضمن انتقاد از رفتار مقامات ایران در قبال معترضان نوشت ما در پاسخ به این رفتارها مقامات و نهادهای ذیربط را تحریم میکنیم.
ارگان خبری فعالان حقوق بشری در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور همزمان با شروع اعتراضات تا ۲۹ آذر، ۵۰۶ معترض در پی خشونت نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده ضمن محکوم کردن ادامه بازداشتها در ایران گفت: «حاضریم با شرکتهای خصوصی و سایر دولتها برای حل مشکل اینترنت مردم ایران همکاری کنیم.»
در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا خبرنگاری و اطلاعرسانی یک فضیلت است و خبرنگاران و روزنامهنگاران از جایگاه ویژهای نزد مردم و مسئولان برخوردارند، مقامات جمهوری اسلامی تلاش میکنند ضمن مقابله با جریان آزاد اطلاعات، خبررسانی را برای خبرنگاران پرهزینه کنند.
سه کشور اروپایی عضو برجام، در پی برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام، با صدور بیانیهای مشترک درباره نقض برجام از سوی جمهوری اسلامی و تبعات فعالیتهای اتمی ایران هشدار دادند.
رئیس کل دادگستری استان البرز میگوید که علی شریفزاده وکیل مدافع سید محمد حسینی به دلیل بیان اظهاراتی مبنی بر اینکه موکلش تحت شکنجه به جرم اقرار کرده، به دادگاه فراخوانده شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما همچنان در کنار مردم ایران هستیم و از دیگر کشورهای جهان هم میخواهیم از معترضان شجاع ایرانی حمایت کنند.»
کلمانتین اوتان، نماینده پارلمان فرانسه و کفیل سیاسی محمدمهدی کرمی با ابراز نگرانی از احتمال اعدام او در روز سهشنبه با انتشار تصویری در توییتر نوشت: «بنا به اطلاعات من، پسرخواندهام محمدمهدی کرمی سهشنبه صبح به دار آویخته میشود. این یک ننگ مطلق است.»
خبرگزاری هرانا ارگان خبر فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از آغاز اعتراضات در ۲۶ شهریور تا ۲۷ آذر ۵۰۲ معترض جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۶۹ نفر کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال بودند.
رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا در مصاحبه با شبکه پی بی اس گفت: «هم طول مدت اعتراضات و هم دامنه گسترده آن تحلیلگران ما را تحت تاثیر قرار داده است.»
خبرگزاری هرانا ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور همزمان با شروع اعتراضات در ایران تا پایان ۲۵ آذر ۶۸ کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال نیز جان خود را از دست دادهاند.
اظهارات رئیس سازمان سینمایی جمهوری اسلامی در مراسم اختتامیه جشنوارهای تحت عنوان «سینما حقیقت» و تهدید و هشدار او به سینماگران مبنی بر پرهیز از هر گونه انتقاد یا فعالیت سیاسی بازتاب گستردهای در رسانههای داخلی داشته است.
حمید فرخنژاد بازیگر سینما و تلویزیون ایران در پستی اینستاگرامی از رسانههای فارسی زبان خارج از کشور تشکر کرد و خطاب به عوامل و خبرنگاران این رسانهها نوشت: «شما پیامآوران بهار آزادی هستید.»
استوار یکم رضا کوشکینژاد، عضو گروه پدافند هوایی ارتش در آبدانان که به طور علنی در ویدئویی حمایت خود را از اعتراضات مردم اعلام کرده بود، بازداشت شده و در اختیار نیروهای امنیتی است.
محمود مرادخانی، خواهرزاده علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در گفتوگو با کانال ۱۴ اسرائیل با تاکید بر حمایت از اعتراضات مردم ایران، گفت: «میدانم که بعد از رفتن این حکومت، وضعیت نه تنها برای مردم ایران، بلکه برای منطقه و جهان خیلی بهتر خواهد شد.»
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در گزارش سالانه خود نوشت که دستکم «سیصد و شصت و سه» خبرنگار را که تا اول دسامبر ۲۰۲۲ در بازداشت به سر میبردند، شناسایی کرده است. ایران، چین، میانمار، ترکیه و بلاروس در صدر فهرست جهانی بزرگترین زندان روزنامهنگاران قرار دارند.
نخست وزیر اسرائيل، یائیر لاپید، روز چهارشنبه از اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون «مقام زن» سازمان ملل استقبال کرد.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تابیست و دوم آذر ۴۹۳ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۸ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
در آستانه رایگیری روز چهارشنبه در سازمان ملل متحد، سازمان اتحاد علیه ایران هسته ای، اعلام کرد طومار آنلاینی را برای اخراج جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زنان سازمان ملل راهاندازی کرده است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل در گفتگو با صدای آمریکا در پاسخ به این پرسش که درباره نتیجه جلسه روز چهارشنبه سازمان ملل برای اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن این سازمان چه تصوری دارد، گفت: «زمان آن فرارسیده تا کشوری که زنان و مردانش را میکشد از این نهاد بیرون رانده شود.»
دیدهبان حقوق بشر میگوید: اعدام دو مرد به دست مقامات ایران در ارتباط با اعتراضات گسترده ضدحکومتی ضربهای شدید به عدالت است و به شکلی خطرناک به تنشها دامن میزند.
بهاره هدایت، زندانی سیاسی در بند زنان اوین، مسیر جنبش اعتراضی ۱۴۰۱ را از جریان اصلاحطلبی جدا دانست و با قطعی دانستن «انقلاب»، گفت که جمهوری اسلامی «باید برود» و همگرایی گروههای سیاسی حول محورهایی از جمله «یکپارچگی ایران»، روند «براندازی» تسهیل میشود.
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی درهای مسجدی را که قرار بود مراسم ترحیم مجیدرضا رهنورد، دومین اعدامشده اعتراضات سراسری جاری، در آن برگزار شود، بستند و از ورود مردم و برگزاری مراسم جلوگیری کردند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید، پس از اعدام مجیدرضا رهنورد دومین معترض در ایران، در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود بر ادامه حمایت ایالات متحده از معترضان در ایران اشاره کرد و گفت: «تحریمها ادامه خواهد یافت.»
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تابیست و یکم آذر ۴۹۰ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۸ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری روز دوشنبه خود، اعدام مجیدرضا رهنورد را شدیدا محکوم کرد و افزود: «جهان، نظارهگر محاکمههای ساختگی است و جمهوری اسلامی را به پاسخگویی ملزم خواهد کرد.»
معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بینالملل، در واکنش به اعدام مجیدرضا رهنورد، جوان ۲۳ ساله که پس از یک محاکمه ناعادلانه ساختگی در ارتباط با اعتراضات سراسری، از سوی مقامات ایران در ملأ عام اعدام شد، گفت: «امروز اعدام هولناک مجیدرضا رهنورد در ملأعام، قوه قضاییه ایران را رسوا کرد.»
خبر اعدام در ملاءعام معترض مجیدرضا رهنورد در رسانههای جهان بازتابی گسترده داشت. یک کارشناس برجسته در نیویورک تایمز مسئله سرنگونی جمهوری اسلامی را پایان یافته میداند و وال استریت جورنال مینویسد ایران در مسیری متفاوت با آنچه روحانیت در راه بقای آن تلاش کرده است پیش میرود.
مورگان ارتگاس سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه ایالات متحده در دوره دونالد ترامپ در مصاحبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا در پاسخ به سوالی درباره اعدام محسن شکاری و استفاده حکومت ایران از اعدام به عنوان ابزاری برای سرکوب مخالفان گفت
جمعی از خانواده های خاوران روز جمعه، 18 آذر در نامه ای سرگشاده اعدام محسن شکاری، جوان 23 ساله را محکوم کردند و این اتفاق را یادآوری تلخ بر داغ از دست دادن عزیزانشان دانستند.
شماری از زندانیان سیاسی زندان اوین بیانیهای منتشر کردهاند و در آن، اعدام محسن شکاری را «اوج بیخردی و بیتدبیری» دانستهاند. سیزده زندانی سیاسی از جمله جعفر پناهی، محمد رسولاف و مصطفی تاجزاده این بیانیه را امضاء کردهاند.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا در مورد اجرای حکم اعدام محسن شکاری و تلاشها برای پاسخگو کردن مقامات جمهوری اسلامی ایران گفت: «اعدام این معترض تشدید وضعیت است.»
سخنگوی کاخ سفید، در کنفرانس خبری روز جمعه در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا، اعدام محسن شکاری توسط جمهوری اسلامی را محکوم و بار دیگر بر ایستادن دولت جو بایدن در کنار مردم ایران تاکید کرد.
بارگذاری بیشتر