خبر اعدام در ملأ عام معترض مجیدرضا رهنورد در رسانههای جهان بازتابی گسترده داشت. یک کارشناس برجسته در نیویورک تایمز مسئله سرنگونی جمهوری اسلامی را پایان یافته میداند و وال استریت جورنال مینویسد ایران در مسیری متفاوت با آنچه روحانیت در راه بقای آن تلاش کرده است پیش میرود.
روزنامههای اروپا هم فهرست تحریمهای جدید را منتشر کردند.
روزنامه وال استریت جورنال صبحگاه دوشنبه به وقت نیویورک، در گزارشی از خبرنگار دیوید کلاد، خبر اعدام در ملأ عام را منتشر میکند و یادآور میشود که دومین اعدام طی هفته جاری، راهبرد مقامات نظام برای فروکوبیدن تظاهرات ضدحکومتی را نشان میدهد. وال استریت جورنال مینویسد نظام حاکم در حالی که امکان امتیاز دادن به دیگر ایرانیان را حفظ کرده است، به گوشمالی سریع کسانی پرداخته که به خشونت علیه نیروی امنیتی متهم شدهاند.
روزنامه واشنگتن پست صبح دوشنبه مانند صدها روزنامه و رسانه در سراسر جهان، خبر اعدام مجیدرضا رهنورد را به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر کرده و مجازات از طریق آویختن طناب دار از چرثقیل ساختمانی را در تیتر آورده است.
واشنگتن پست در گزارشی به قلم بابک دهقانپیشه که بعدازظهر دوشنبه منتشر کرد، مینویسد ویدیوی آویخته شدن مجیدرضا رهنورد از جرثقیل ساختمانی که در رسانههای اجتماعی پخش شده، او را در یک جامه سفیدرنگ در حالیکه دستهایش از پشت بسته است، نشان میدهد که در گرگومیش سحرگاه مشهد دور خود میچرخد، در حالیکه جمعیت دور او جمع میشوند.
لسآنجلس تایمز که متن آسوشیتدپرس به نقل از خبرگزاری رسمی میزان را کار کرده، در عنوان خبر مینویسد حکومت ایران یک زندانی دیگر که در اعتراضات سراسری بازداشت شده بود را در اعدامی هولناک در ملأ عام، به دار آویخت.
خبرگزاری رویترز در گزارشی از پریسا حافظی که بعدازظهر دوشنبه در پایگاه اینترنتی خود به روز کرد، مینویسد اعتراضات مردمی طی سه ماه اخیر به یک قیام عمومی تبدیل شده که جمعیت ایران از لایههای گوناگون را در بر میگیرد و شدیدترین بحران مشروعیت که نظام حاکم ایران از انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون با آن روبرو شده را رقم میزند.
تایمز، روزنامه معتبر محافظهکار لندن، در سرمقاله اصلی دوشنبه، اعدام معترضان ضدحکومتی در ایران را محکوم میکند و آن را نشانه «انحراف اخلاقی» حکومت تهران میداند و حاکی از «درماندگی یک نظام ظالم.» این مقاله نیمهشب به وقت لندن پیش از رسیدن خبر اعدام مجیدرضا رهنورد در مشهد منتشر شده است.
تایمز لندن صبح دوشنبه در گزارشی از خبرنگار خاورمیانه ریچارد اسپنسر مینویسد خواهرزاده رهبر جمهوری اسلامی فریده مرادخانی به اتهام حمایت از اعتراضات سراسری علیه نظام، به سه سال حبس محکوم شد. خانم مرادخانی بعد از آنکه از جامعه بینالمللی درخواست کرد حکومت دائی او را منزوی کنند، دستگیر شده بود. تایمز یادآور میشود که خواهر رهبر حکومت ایران بدری حسینی خامنهای هفته گذشته از نیروهای مسلح ایران خواست برای پایان دادن به حکومت برادرش با مخالفان متحد شوند.
روزنامه چپگرای گاردین که در لندن و نیویورک چاپ میشود، خبر دومین اعدام یک معترض در ایران را در صفحه اول پایگاه اینترنتی خود کار منعکس میکند و در گزارش خود همراه با عکسی از مجیدرضا رهنورد مینویسد، خانواده رهنورد در مشهد صبح دوشنبه خبر یافتند که ماموران امنیتی فرزند آنها را بعد از اعدام بیخبر، در یک آرامستان محلی دفن کردهاند
ایندیپندنت، روزنامه اصلی جناح لیبرال جامعه انگلستان، مینویسد مقامات ایران مجیدرضا رهنورد را به چاقو زدن به دو بسیجی متهم کرده بودند و حکم اعدام او به فاصله چهار روز بعد از صدور، اجرا شد.
روزنامه محافظهکار دیلی تلگراف لندن به نقل از مدافعان حقوق بشر هشدار میدهد که چندین معترض ایرانی در آستانه اعدام قرار دارند.
وال استریت جورنال، یکی از معتبرترین روزنامههای پرخواننده جهان، در گزارشی از نویسنده سون انگل راسموسن مینویسد تظاهرات سراسری سه ماه اخیر علیه ارزشهای اصلی نظام اسلامی ایران، نشان میدهد که کشور در مسیری پیش میرود متفاوت با آنچه روحانیت بیش از چهار دهه از طریق قوانین سختگیرانه و آموزش سراسری، در راه بقای آن تلاش کرده است. وال استریت جورنال از جمله مینویسد دختران کوچک از لگدمال کردن قاب عکسهای خمینی و خامنهای تصویربرداری میکنند و فیلمهای عمامهپرانی جوانان در فضای مجازی منتشر میشود و هزاران زن در خیابانهای تهران بدون حجاب رفتوآمد میکنند که چند ماه پیش قابل تصور نبود.
روزنامه نیویورک تایمز در مقالهای از کارشناس ارشد بنیاد صلح کارنگی کریم سجاد پور مینویسد مسئله دیگر این نیست که ایرانیان آیتالله را سرنگون خواهند کرد. آقای سجادپور مینویسد منازعه میان دو نیروی آشتیناپذیر در میانه سومین ماه خود است. در یک طرف، جمعیت بیشتر جوان و امروزی ایران، که گذشته از جان و مغرور از تمدن ۲۵۰۰ ساله، خواهان تغییر هستند و در طرف دیگر، نظام دینسالار، که پیر و منزوی، به حفظ قدرتی غرق در ۴۳ سال وحشیگری، متعهد است.
روزنامه سراسری فرانکفورتر آلگماینه چاپ آلمان گزارش خبرگزاری آلمان از تهران را منعکس کرده و مینویسد مجیدرضا رهنورد به اتهام محاربه با خدا به دار آویخته شد. الگماینه به نقل از عفو بینالملل مینویسد نیروی امنیتی دست کم ۴۴ نوجوان را کشتهاند و خانوادهها را به سکوت مجبور میکنند.
پرتیراژترین روزنامه آلمان سودیویچه زایتونگ به نقل از خبرگزاری آلمان مینویسد خبر دومین اعدام یک معترض، ایران را شوکه کرد. وزرای خارجه اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی علیه مقامات ایران و رادیوتلویزیون حکومتی تصویب کردند که در سازمان دادن و پخش «اعترافات اجباری» نقش فعالی ایفا میکند.
خبرگزاری یورونیوز گزارش میدهد که فرانسه و آلمان دومین اعدام یک معترض در ایران را «ارعاب بارز» توصیف کردند.
روزنامه واشنگتن پست در میان تیترهای اصلی صفحه اول، به خبر محاکمه قریب الوقوع متهم لیبیائی انفجار پرواز سال ۱۳۶۷ پانآمریکن برفراز اسکاتلند پرداخته است که خبر اول یکشنبهشب رسانههای آمریکا بود. واشنتگن پست اردیبهشت ۱۳۶۸ گزارش داده بود که سازمان «سیا» یقین دارد حکومت ایران در این فاجعه تروریستی که جان ۲۵۹ سرنشین هواپیما و ۱۱ تن از اهالی دهکده لاکربی را گرفت، نقش داشت.