جیسون رضائیان، نویسنده بخش دیدگاههای جهانی در «واشنگتنپست»، در یادداشتی در این روزنامه نوشته است در دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی ایران صحنه سرکوبهای حکومتی و اعتراضات مردمی بیشتری خواهد بود. آقای رضائیان که طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ خبرنگار این روزنامه در تهران بود و مدت ۵۴۴ روز یعنی تا ژانویه ۲۰۱۶ در ایران زندانی بود، میگوید، معرفی ابراهیم رئیسی توسط وزارت کشور ایران به عنوان فرد پیروز در انتخابات در حالی است که میلیونها تن از مردم از رای دادن خودداری کرده بودند.
بورگان نظامی نرج آباد، اقتصاددان ایرانی-آمریکایی، در مطلبی برای «ان بی سی نیوز» درباره موقعیت دشوار آمریکا پس از پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشته است.
مایکل روبین، پژوهشگر موسسه «آمریکن انترپرایز»، در مقالهای که در نشریه «نشنال اینترست» منتشر کرده، مینویسد طنزآمیز است که روزنامهنگاران آمریکایی که اشتباه بودن نظرسنجیهای انتخاباتی آمریکا را شاهد بودهاند، نظرسنجیهایی را که حکومت ایران در رسانههای داخلی منتشر میکند باور میکنند. او یادآور میشود که جمهوری اسلامی تنها به خبرنگارانی ویزا میدهد که آماده خودسانسوری باشند و همچنین مینویسد، از خیابانهای شمال تهران نمیشود درباره بقیه کشور خبررسانی کرد.
بنی آونی، ستوننویس، در مقالهای در نشریه «نیویورک سان» مینویسد، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و نفتالی بنت، نخست وزیر جدید اسرائیل، بر سر موضوع احیای برجام اتفاق نظر ندارند و این آغازگر بازی راهبردی «پلیس خوب و پلیس بد» بر سر برنامه هستهای ایران خواهد بود.
پایگاه خبرگزاری بلومبرگ در سرمقالهای به قلم شورای سردبیری، به رئیس جمهوری آمریکا توصیه میکند در دیدار سران، از «قاتل» خواندن پوتین، شعار دادن و تلاش برای محکوم کردن یا شرمسار کردن پوتین خودداری کند.
دو پژوهشگر یک اندیشکده محافظهکار در واشنگتن، در مقالهای که در نشریه معتبر «هیل» منتشر کردند، به پرزیدنت بایدن توصیه میکنند رفع ابهام از برنامهی اتمی ایران توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی را شرط ادامه مذاکره بر سر احیای برجام قرار دهد.
مایکل مکفال، پژوهشگر ارشد اندیشکده «بنیاد هوور» و استاد برجسته دانشگاه استانفورد، به پرزیدنت بایدن توصیه میکند که علاوه بر دیدار حضوری با رئیس حکومت روسیه در ژنو، به توسعه ابعاد دیگر سیاست خود برای جلوگیری و پیشگیری از رفتار خصمانه روسیه بپردازد و از نیروهای دموکراسیخواه در روسیه، اروپا، و سراسر جهان، حمایت کند.
شورای سردبیری نیویورک تایمز در سرمقالهای پیشنهاد کرد کشورهای عرب منطقه محدودیتهایی که حکومت ایران در احیای برجام به گردن میگیرد، بپذیرند و منطقه عاری از تسلیحات اتمی تشکیل دهند.
رسول نفیسی، استاد جامعهشناسی در آمریکا، معتقد است که «ابعاد منطقی و سیاسی دیسکورس انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران و بهخصوص دوگانه "رای دادن یا ندادن" نیاز به بررسی بیشتر و خالی از ملاحظات حزبی و گروهی دارد، و این در شرایطی است که در کل، مردم اقبالی به انتخابات نشان نمیدهند و عدم شرکت در انتخابات به عنوان یک عمل سیاسی سلبی تدریجا تبدیل به یک نوع عمل اثباتی میشود.»
جیسن بارتلت، پژوهشگر برنامه انرژی، اقتصاد، و امنیت در اندیشکده «مرکز امنیت آمریکای نوین» در واشنگتن، طی مقالهای در نشریه «نشنال اینترست» پیشنهاد کرده است که دولت آمریکا کشورهای مشمول تحریم از جمله ایران، کره شمالی، و ونزوئلا را نیز به فهرست کشورهای دریافت کننده واکسن از آمریکا اضافه کند.
مایکل ماکوفسکی، رئیس و مدیر عامل «موسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا» و از مقامات پیشین پنتاگون، و ژنرال بازنشسته چارلز والد، معاون پیشین رئیس ستاد فرماندهی اروپایی ایالات متحده، در مقالهای در نشریه هیل به اهمیت حمایت آمریکا از اسرائیل درباره خطراتی که امنیت این کشور را تهدید میکند، پرداختهاند.
هیأت تحریریه روزنامه «وال استریت ژورنال» در مطلبی به اهمیت تأیید «آدوکانوماب»، دارویی که برای درمان زودهنگام آلزایمر طراحی شده، توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا پرداخته است.
ست فرنتزمن، روزنامهنگار و مدیر اجرایی «مرکز گزارش و تحلیل خاورمیانه»، در یادداشتی برای نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» به موضوع رویکرد اسرائیل در هدف قرار دادن حماس پرداخته است.
کامران خوانسارینیا و سعید قاسمینژاد در مطلبی در «نشنال اینترست» میگویند ادامه تلاشها برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی، به هیچوجه ایالات متحده را در جنگ دیگری در خاورمیانه نخواهد کرد و هزینه جانی و مالی هم در بر نخواهد داشت. با افزایش تحریمها بر جمهوری اسلامی و مقامات آن و شروع سیاست حمایت حداکثری از مردم ایران، این امر شدنی است.
نشریه «وال استریت جورنال» در مقالهای به موضوع حرکت احتمالی دو کشتی جنگی ایرانی به سمت ونزوئلا با هدف کمک به دولت آن کشور، پرداخته است. به نوشته این نشریه، با توجه به احتمال حرکت این دو ناو ایرانی در اقیانوس اطلس به سمت ونزوئلا، دولت بایدن باید تمرکز بیشتری روی این موضوع داشته باشد. به ویژه آن که این اقدام، در زمانی که رئیس جمهوری آمریکا عزم خود را برای بازگشت به توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران جزم کرده است، حسن نیت ایران را به شدت زیر سوال میبرد.
تایلر کولیس، مشاور حقوقی در مطلبی در نیوزویک میگوید با پیشرفت مذاکرات در وین و افق نزدیکی به یک توافق، خیلیها در کنگره میگویند اهرمهای فشار در مقابل ایران از دست میرود.
دنیس مکدانا، وزیر امور کهنهسربازان ایالات متحده و مقارن با روز یادبود در مطلبی نوشت هر سنگ قبری در آرامگاهها در سرتاسر ایالات متحده و جهان، بازگو کننده یک داستان است.
سینا طوسی، پژهشگر ارشد شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک)، در مطلبی که در سایت «فارن پالیسی» منتشر کرده است، میگوید انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در ایران، نقطه عطف نامطلوبی را برای کشور رقم میزند.
سناتور تد کروز در مطلبی که روز پنجشنبه ششم خرداد ماه در سایت نیوزویک منتشر شد، با اشاره به جنگ اخیر در خاورمیانه نوشت، حماس، یک گروه تروریستی که از سوی ایران حمایت مالی میشود، طی ۱۱ روز بیش از چهار هزار راکت به سمت اسرائیل شلیک کرد و اسرائیل در دفاع از خود آتش گشود.
مايكل اوهنلن، نویسنده کتاب جدیدی به نام «هنر جنگ در عصر صلح: استراتژی بزرگ آمریکا و مهار قاطع»، در مقالهای که در «یو.اس.ای تودی» منتشر کرده است، میگوید جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای مقابله با روسیه و ولادیمیر پوتین به یک «استراتژی هوشمند» نیاز دارد.
فارین پالیسی در مطلبی میگوید محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، به طور رسمی از طبقه سیاسی دستگاه حاکم خارج شده است و آرزو دارد در نهایت جایگزین آن طبقه شود.
نشریه نشنال اینترست در مقالهای با عنوان «معامله بایدن با ایران امنیت ملی ایالات متحده را تضعیف میکند»، یادداشت مشترکی از مایکل والتز، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان، و لن خودورکوفسکی، مشاور پیشین وزارت خارجه آمریکا، را در نقد سیاست خارجی دولت بایدن در قبال ایران، منتشر کرده است.
جوزف لیبرمن و مایک والاس از سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای» با انتشار مقالهای بلند در نشریه «نیوزویک»، میگویند که دولت بایدن باید ایران را به دلیل حمایتش از حماس پاسخگو کند. آنها مینویسند، اکنون که آتشبس میان حماس و اسرائيل به دست آمده است، باید بدانیم چگونه میتوان از وقوع درگیری بعدی جلوگیری کرد.
خبرگزاری رویترز در مطلبی تحلیلی مینویسد، اگر چه احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای توافق هستهای برجام در جریان پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران کمرنگ شده است، اما تمدید این مذاکرات شاید برای رهبر نظام جمهوری اسلامی در ایران دستاوردهای سیاسی به همراه داشته باشد.
توماس فریدمن، خبرنگار نیویورک تایمز، در مقالهای پیرامون درگیریهای اخیر اسرائیل با فلسطینیان، در صفحۀ دیدگاههای این روزنامه مینویسد، به همه طرفهای اصلی درگیریهای اسرائیل و فلسطینیها ضربات دردناک بسیاری وارد آمده است. آنها به خوبی میدانند که دور دیگری از نبردها مانند درگیریهایی که در دو هفتۀ گذشته مشاهده شد، میتواند عواقب فاجعهباری را برای هر کدامشان به دنبال داشته باشد.
الکس وطن خواه، مدیر برنامه ایران در «موسسه خاورمیانه» در آمریکا، در مقالهای در نشریه «فارن پالیسی» (سیاست خارجی) میگوید که بزرگترین مشکل ایران «آب» است. ایران تشنه است و در حقیقت انتظار میرود سال جاری خشکترین سال ایران در پنج دهه گذشته باشد.
در این مقاله آمده است، حماس و اسرائيل هیچکدام به یک پیروزی استراتژیک نرسیدند. اسرائيل میگوید شبکه تونلهای حماس را منهدم کرده و بسیاری از رهبران نظامی آن را کشته است. حماس ممکن است برای مدتی ظرفیت آغاز یک جنگ دیگر علیه اسرائيل را، که خواهان محو آن است، نداشته باشد. تلفات اسرائيل به دلیل فناوری پدافند موشکی «گنبد آهنین» محدودتر بود.
مایک پنس معاون رئیس جمهوری قبلی آمریکا در مطلبی در «نشنال ریویو» و با اشاره به وقایع اخیر خاورمیانه نوشت جو بایدن قدرت را با ضعف، وضوح اخلاقی را با سردرگمی و وفادارای را با خیانت، عوض کرد.
«میشل گلدبرگ» نویسنده، در روزنامه نیویورک تایمز در مقالهای نوشت که «طرح مضحک» جرد کوشنر برای صلح میان اسرائيل و فلسطینیها شکست خورده است.
توییتر و فیسبوک هر دو برای مقابله با «تحریک به خشونت» دارای سیاستهايی هستند و «این سیاست ها چنان سختگیرانه اعمال میشود که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین ایالات متحده، به دلیل اتهام تحريک به شورش چهار ماه پیش، ديگر نمیتواند از اين شبکهها استفاده کند. با این وجود طی دو هفتۀ گذشته، هر دو غول شبکههای اجتماعی به رهبران آشکارا نسلکش و سازمانهای تروریستی اجازه دادهاند [که هواداران خود را] به حملات خشونتآمیزی علیه نمازگزاران، مسافران، و سایر عابران مسالمتآمیز تحریک کنند.»
هیات تحریریه روزنامه وال استريت جورنال در آغاز دومين هفتۀ درگیری مرگبار اخير خاورميانه در صفحۀ ديدگاهها نوشت که روايت اين جنگ مسير شناختهشدهای را طی میکند. حماس به شهرهای اسرائيل موشک میزند، اسرائيل در اقدامی تلافیجويانه جايگاه پرتاب موشکها در غزه را بمبباران میکند، حماس در مورد آمار کشتهشدگان به غلوگويی میپردازد، و جهان به اسرائيل فشار میآورد تا دفاع از خود را متوقف سازد.
نویسندگان این مقاله میگویند که اختلافات دیرین فلسطینیها و اسرائيل در صدر فهرست اولویتهای بایدن نبود؛ اما «خاورمیانه از لحاظ غافلگیر کردن ناآمادهها و بیتدبیرها مشهور است.»
وبسايت نشريۀ «نشنال اینترست» که امور بينالمللی را از ديد محافظهکاران آمريکا مورد بررسی قرار میدهد، در مقالهای از ساموئل هيکی مینويسد رئيسجمهوری آمريکا بر حمايت خود از بازگشت به برجام به عنوان نقطۀ شروعی برای توافق گستردهتری تأکيد کرده است. همزمان جِيک ساليوان، مشاور امنيت ملی کاخ سفيد، به رقبای منطقهای ايران مانند عربستان سعودی و امارات متحدۀ عربی پيشنهاد کرده است که به گفتگوی منطقهای گستردهتری که موضوع موشکهای بالستیک ايران را نیز شامل میشود، بپيوندند.
بیل هگرتی، سناتور جمهوریخواه از ایالت تنسی، و اچآر مکمستر، مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در دولت دونالد ترامپ، در مقالهای که در سایت «ریل کلیر پالیتیکز» منتشر شده است میگویند، فایل صوتی اخیر جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، بر سیاست جو بایدن در قبال ایران اثری مستقیم دارد.
ايلای لِيک، نویسنده وبسايت بلومبرگ، در یادداشتی با عنوان «چرا سعودیها به ايران روی آوردهاند»، نوشت: ماه گذشته محمد بن سلمان وليعهد عربستان شاخۀ زيتونی را به رقيب اصلی کشورش تعارف کرد. حاکم بالفعل رياض در تلويزيون کشورش ظاهر شد و گفت «خواهان مناسبات نيکويی» با ايران است.
لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده در یادداشتی در روزنامه واشینگتن پست اعلام کرد هرچند به لحاظ نظامی، آمریکا در وضعیتی عالی است ولی با توجه به تغییرات فناوری، تضمینی نیست که ایالات متحده همین طور در اوج بماند.
بارگذاری بیشتر