از متن: دستکاری افراط آمیز در طبیعت با مقاصد اقتصادی، اکوسیستم خوزستان را در آستانه فروپاشی قرار داده است. این استان ورشکسته آبی دیگر نمیتواند تامینکننده نیاز کشاورزان، صنایع، شهرها و دهکدهها، و اکوسیستم شکننده تالابها باشد؛ تالابهایی که وقتی خشک شوند، به منبع توفان فلجکننده شن تبدیل میشوند.
دو کارشناس برجسته امور ایران در واشنگتن، در مقالهای در یکی از پرتیراژترین روزنامههای سراسری آمریکا، به دولت پرزیدنت بایدن توصیه میکنند که از مبارزه با برنامه هستهای حکومت ایران دست بردارد، و به جای آن به حمایت از حقوق بشر و آرمانهای دموکراسیطلبانه مردم ایران، که دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر آن توافق دارند، بپردازد.
حضور سوبرامانیان جایشانکار، وزیر خارجه هند، در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، میتواند صرفا اقدامی تشریفاتی و برای ابراز حسن نیت متقابل باشد. اما از دید یک تحلیلگر پرسابقه سیاست منطقه در دانشگاه ملی سنگاپور که مقالهای در باره احتمال گسترش روابط دولت هند با حکومت ایران در یک نشریه معتبر واشنگتن منتشر کرده است، رویدادهای منطقه میتواند دو کشور را به هم نزدیک کند.
یک روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی در مقالهای در واشنگتن پست به تهدیدهای فزاینده حکومت جمهوری اسلامی علیه روزنامهنگاران ایرانی در داخل و خارج از کشور و نقش مهم آنها در شرایط کنونی پرداخته است.
یک عضو سازمان مجاهدین خلق در مقالهای که روز ۱۲ مرداد همزمان با مراسم تنفیذ انتخاب ابراهیم رئیسی در ایران در پایگاه اینترنتی شبکه «سی. ان. ان.» منتشر کرده، مینویسد که در سال ۱۳۶۷ در اتاقی حضور داشت که ابراهیم رئیسی و همکاران او در هیات مرگ، برای زندانیان سیاسی احکام اعدام صادر میکردند.
وال استریت ژورنال، یکی از پرخوانندهترین روزنامههای آمریکا، در سرمقالهای، حمله مرگبار پنچشنبه گذشته به نفتکش مرسر استریت، تحت اداره یک شرکت متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی، در دریای عمان را پیامی دیگر به جو بایدن، رئیس جمهوری آرمیکا میداند، که بازگشت به توافق اتمی سال ۲۰۱۵، نمیتواند رفتار زیانبخش جمهوری اسلامی را تغییر دهد.
در آستانه دیدار نخست وزیر جدید اسرائیل از آمریکا، دو فعال سیاسی در واشنگتن میگویند در حالی که دولت ایالات متحده در تلاش برای دست یافتن به توافق هستهای تازهای با جمهوری اسلامی است، اسرائیل باید همچنان بر مواضع سخت خود در برابر حکومت ایران ادامه دهد و حتی برای اقدام منفرد علیه حکومت ایران آماده باشد.
شی خطیری، پژوهشگر دانشکده مطالعات پیشرفته بینالمللی دانشگاه جانز هاپکینز مریلند، در مقالهای در مجله نیوزویک مینویسد، کمیته برگزارکننده بازیهای المپیک علیرغم نقض مداوم آییننامههای المپیک توسط جمهوری اسلامی، همواره، از جمله در بازیهای امسال، در برابر حکومت ایران بزدلی شرمآوری از خود نشان داده است.
باراک راوید، روزنامهنگار و خبرنگار «اکسیوس»، در مطلبی به شرایط مذاکرات غیرمستقیم هستهای میان ایران و آمریکا برای احیای برجام پرداخته است.
از متن: قیس سعید، رئیس جمهوری تونس، با انحلال کابینه و برکناری نخست وزیر دارد تعهد دولت آمریکا به تداوم دموکراسی در تونس را محک میزند؛ تعهدی که در سال ۲۰۱۵، جو بایدن، در مقام معاون ریاست جمهوری، در دیدار با محمد باجی قائد سبسی، رئیس جمهوری اسبق تونس، بر آن تاکید کرده بود.
یک روزنامهنگار برجسته اماراتی در مقالهای در نشریهی معتبر آمریکایی «فورین پالیسی»، به نخست وزیر عراق توصیه میکند که در دیدار روز دوشنبه خود با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از ایالات متحده تضمین بخواهد که در مذاکرات خود با حکومت ایران، استقلال عراق را به گروگان نگیرد.
یک کارشناس برجسته و با سابقه سیاست خاورمیانه، به آمریکا توصیه میکند که برای بازداری حکومت ایران، بمبهای کوهشکن در اختیار اسرائیل قرار دهد.
اریک مندل، رئيس تشکل «شبکه اطلاعات سیاسی خاورمیانه» در مقالهای در «هیل» نشریهای که اخبار کنگره آمریکا را به طور عمده پوشش میدهد، به بررسی ابعاد آنچه خطر حکومت ایران برای جهان میخواند، پرداخته، و به رئیس جمهوری آمریکا توصیه میکند خطرات احیای برجام برای صلح و ثبات در خاورمیانه و جهان را در نظر بگیرد.
بابی گاش، ستوننویس مسائل خارجی در بلومبرگ، مینویسد در برابر اعتراضهای فزاینده به معضل کمبود آب در ایران، مقامات دولت نمیتوانند بهانه کنند که غافلگیر شدهاند و کسی نمیتوانست بحران را پیشبینی کند، چون خودشان آن را پیشبینی کرده بود. وی میافزاید که عیسی کلانتری، هنگامی که در سال ۲۰۱۵ وزارت کشاورزی را برعهده داشت، هشدار داده بود که کمبود آب ۵۰ میلیون نفر، برابر با ۶۰ درصد از مردم ایران را وادار خواهد کرد که کشور را ترک کنند.
عضو یک لابی مذهبی صلحطلب در واشنگتن در مقالهای در باره لزوم تداوم مذاکرات احیای برجام میان آمریکا با حکومت ایران، تاکید میکند که زمان برای آمریکا و ایران فرارسیده که در باره جنگ یا صلح تصمیم بگیرند.
رنج یکی از مایه های اصلی شعرهای شاملو در اواخر دهه ۱۹۷۰ بود. دوره ای که فروغ دست هایش را در باغچه می کاشت، و بسیاری از شاعران نوپا در تقلید از او، اعضای مختلف بدن خود را در باغچه هایشان می کاشتند!
یک کارشناس خبرگزاری بلومبرگ با استفاده از «بررسی آماری انرژی جهان» شرکت نفت بریتانیا، پیشبینی میکند که توافق اخیر بر سر افزایش سهمیه تولید میان اوپک و کشورهای تولیدکننده نفت غیراوپک، پایدار نخواهد ماند.
یک نشریه معتبر جناح محافظهکار آمریکا، طرح توطئه برای ربودن روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، مسیح علینژاد و دیگر اقدامات حکومت ایران را این گونه توصیف میکند که نظام ایران دارد دست دولت بایدن را که به سوی آن دراز شده، گاز میگیرد.
پانهتا مینویسد: «ما به بازماندگان قربانیان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر و تمام کسانی که در جنگهای بعد از آن جان باختند، وامدار هستیم که نگذاریم حادثه مشابهی تکرار شود.»
مایکل روبین، پژوهشگر موسسه آمریکن انترپرایز، در مقالهای در پایگاه اینترنتی ۱۹۴۵ هشدار میدهد که در کردستان عراق کودتایی به دور از چشم آمریکا برای منکوب کردن حکمرانی لاهور طالبانی در سلیمانیه در جریان است که نتیجه آن برای کردستان عراق و منافع آمریکا، زیانبار خواهد بود.
پیتر برگن، تحلیلگر امنیت ملی شبکه خبری سیانان، نائب رئیس اندیشکده «نیو امریکا»، و استاد در دانشگاه ایالتی آریزونا، در یادداشتی در تارنمای سیانان، سخنرانی پنجشنبه ١٧ تیرماه پرزیدنت بایدن در ارتباط با بازگرداندن سربازان آمریکایی از افغانستان را بدترین سخنرانی دوران ریاست جمهوریاش میخواند
روزنامه وال استریت جورنال در یک سرمقاله، مینویسد هدف آقای بایدن این است که برای مبارزه با گرمایش زمین، عرضه جهانی سوختهای فسیلی را پائین بیاورد، اما از سوی دیگر، چون مایل نیست بنزین در آمریکا، در دوره زمامداری او گرانتر شود، به اوپک اصرار میکند بر تولید خود بیافزاید.
هر چند دولت جدیدی در اسرائیل بر سر کار آمده اما از دید شورای سردبیری خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ، چشمانداز صلح با فلسطینیها، همچنان مورد تردید است.
حملات هوایی آمریکا به تاسیسات شبهنظامیان نیابتی حکومت ایران در مرز عراق و سوریه، از دید شورای سردبیری واشنگتن پست، به مباحثی که در کنگره بر سر محدودیتهای اختیارات جنگی ریاست جمهوری در جریان بود، تحرک بخشید.
مایکل روبین، مقام سابق وزارت دفاع آمریکا در امور خاورمیانه و پژوهشگر اندیشکده «آمریکن انترپرایز» در واشنگتن در مقالهای در نشریه تخصصی «نشنال اینترست» به بررسی چشمانداز ایران بعد از جمهوری اسلامی پرداخته و احتمالات مختلف - از جمله دیکتاتوری نظامی، جنگ داخلی، و انتقال دموکراتیک قدرت - را برای ایران پیشبینی کرده است.
جفری رابرتسون، وکیل دادگستری و فعال برجسته حقوق بشر، در روزنامه گاردین مینویسد مسئولیت مرگ هزارها تن که در سال ۱۹۸۸ در زندانهای حکومت ایران محبوس بودند، بر عهده ابراهیم رئیسی، برنده انتخابات ریاست جمهوری اسلامی است و او باید محاکمه شود.
دو عضو شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) طی مقالهای در مجله «نیوزویک»، دیپلماسی را تنها مسیر عملی بهبود حقوق بشر در ایران توصیف میکنند. جمال عبدی و سینا طوسی در این مقاله با اشاره به پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری مینویسند، اکنون لحظهای است که دیپلماسی با ایران بیشتر از گذشته اهمیت خواهد داشت.
فرد کاپلان مینویسد، آقای بایدن حس میکند که باید نشان دهد حمله به نیروهای آمریکا را جدی میگیرد و او نیز مانند روسای جمهوری قبلی آمریکا، علیرغم میل باطنی خود به معرکه کشیده میشود.
ست فرانتسمن، مدیر اجرایی «مرکز گزارش و تجزیه و تحلیل خاورمیانه» و تحلیلگر ارشد امور خاورمیانه برای جروزالم پست در مقالهای در پایگاه اینترنتی هفتهنامه نیوزویک مینویسد شهر مرزی «ابو کمال» یا البوکمال، از سال ۲۰۱۷ و پس از شکست داعش در این منطقه به یک محل کلیدی نقل و انتقال شبهنظامیان هوادار ایران تبدیل شده است.
سرمقاله وال استریت جورنال مینویسد فعالان سیاسی مخالف جنگهای بیپایان، که سالها حضور آمریکا در افغانستان را مشکل اصلی قلمداد میکردند، امروز در باره پیشروی ساکت مصیبت در این کشور، آشکارا سکوت کردهاند.
مریم معمار صادقی، پژوهشگر ارشد در موسسه مکدونالد-لوریر و از بنیانگذاران موسسه توانا، در مقالهای در مجله خبری «تبلت» مینویسد، هدف علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، از انتخاب رئیسی به عنوان رئیس جمهوری ایران همزمان با برداشتن احتمالی تحریمها علیه حکومت ایران و نیز شخص رئیسی این است ایمان راسخ مردم ایران به ایالات متحده و مبارزهشان در راه کسب آزادی را متزلزل کند
یک تحلیلگر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، سیاست دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، در قبال حکومت ایران را «به کلی دور از واقعیت» توصیف میکند و مینویسد، واقعیت این است که با رفع تحریم دهها میلیارد دلار از داراییهای ایران، دست جمهوری اسلامی برای افزایش بودجه نظامی، حمایت از تروریستهای نیابتی، و مداخله در بحرانهای منطقهای باز میشود.
کریم سجادپور، پژوهشگر ارشد بنیاد صلح کارنگی، در مقالهای در پایگاه اینترنتی ماهنامه «آتلانتیک» مینویسد که با انتخاب رئیسی، جمهوری اسلامی از تظاهر دست برداشته است و اهمیت این انتخابات در آینده روشن خواهد شد.
شورای سردبیری وال استریت جورنال چشمانداز برگزاری «فاز دوم» مذاکرات هستهای ایران را کمرنگ میداند و یادآور میشود که ابراهیم رئیسی تاکید کرده که حاضر نیست در مورد موشکهای بالستیک ایران و حمایت جمهوری اسلامی از شبهنظامیان بیثباتکننده منطقه، مذاکره کند.
شورای سردبیری واشنگتن پست با انتشار مقالهای میگوید انتخابات ریاست جمهوری ایران واقعیت حکومتی رو به تضعیف را نشان داد که گرداگرد هستهای از هواداران سرسخت خود متمرکز شده است.
بایدن باید از انتخاب رئیسی برای تغییر مسیر سیاست ایران استفاده کند. این توصیه جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ است که در مقالهای برای روزنامهی «اگزامینر» واشنگتن، تلاش دولت بایدن برای احیای برجام را یک وظیفه مذهبی و یا «اولویت مذهبی» توصیف میکند، به ویژه که تیم مذاکرهکننده احیای برجام را چهرههای کلیدی مذاکرات برجام و حامیان سرسخت آن در دولت اوباما، تشکیل میدهند.
بارگذاری بیشتر