لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۸

مال‌باختگان در قزوین و کارگران شهرداری در تهران تجمع کردند


تجمع سرمایه‌گذاران شرکت «طراوت خودرو» در قزوین ـ آرشیو
تجمع سرمایه‌گذاران شرکت «طراوت خودرو» در قزوین ـ آرشیو

اعتراضات معیشتی در ایران روز سه‌شنبه ۱۸ دی با تجمع صدها تن از مال‌باختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین در قزوین و همچنین شماری از کارگران شهرداری در تهران ادامه یافت.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، مال‌باختگان در این اقدام اعتراضی از دادگستری تا استانداری قزوین راهپیمایی کردند.

پیش از این، حسین رجبی دادستان مرکز قزوین، از وجود پنج هزار شاکی علیه محمدرضا غفاری، مدیر شرکت‌ «رضایت خودروی طراوت نوین» خبر داده است.

معترضان تاکنون بارها دست به راهپیمایی و تجمع زده و خواستار بازگرداندن سرمایه‌های خود شده‌اند.

به گفته محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین، شرکت‌ پیش‌فروش خودرو «رضایت خودروی طراوت نوین» با دست‌کم ۳۵ هزار سرمایه‌گذار در سراسر ایران توانسته بود بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌‌ جذب کند.

این در حالی‌ است که به گفته این مقام محلی، این «شرکت کلاهبرداری» کمتر از دو هزار خودرو تحویل مشتریان داده است.

هم‌زمان با اعتراضات مال‌باختگان در قزوین، روز سه‌شنبه گروهی از کارگران و نیروهای شهربان و حریم‌بان در تهران، مقابل شورای شهر تجمع و تحصن کردند.

این نیروها که به عنوان «شهربان و حریم‌بان» و یا همان نیروهای «رفع سد معبر» شهرداری فعالیت می‌کنند، در اعتراض به وضعیت شغلی خود تجمع کردند.

این کارگران معترض خواستار پاسخگویی شهردار تهران شدند و شعار دادند: «ما منتظر زاکانی هستیم، هیچ جا نمی‌ریم همین جا هستیم.»

کارگران معترض تاکنون بارها خواهان تغییر وضعیت استخدامی خود شده‌اند، اما مطالبات آنان با بی‌توجهی مقامات شهری مواجه شده است.

تداوم اعتراضات معیشتی در حالی است که رسانه‌های حکومتی اعلام کردند حداقل دستمزد ماهانه در ایران که در آغاز سال ۱۴۰۳ خورشیدی معادل حدود ۱۱۳ دلار آمریکا بود، در ماه‌های پایانی سال و با توجه به شوک‌های مداوم نرخ ارز در ماه دی، به «حدود ۸۸ دلار» رسیده است.

گسترش اعتراضات صنفی گروه‌های مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مال‌باختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بی‌توجهی مقامات جمهوری اسلامی است.

تشدید بحران معیشت در ایران در حالی است که پیشتر جمشید اسدی، اقتصاددان به صدای آمریکا گفته که روند سقوط ریال در مقابل دلار از کنترل مقامات جمهوری اسلامی خارج شده و «اقتصاد ایران به مدیریت نظام ولایی از پاسداشت ارزش‌های سرمایه‌ای و مالی کشور ناتوان است. این سقوط صورت گرفته و هیچ چتر نجاتی وجود ندارد.»

XS
SM
MD
LG