سخنگوی صدای آمریکا اظهارات ابوالفضل مهرآبادی سرپرست دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی در واشنگتن مبنی بر «دخالت صدای آمریکا در رایگیری حکومتی جمهوری اسلامی برای جایگزینی ابراهیم رئیسی» را رد کرد و آن را «کذب محض» خواند.
مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا روز سهشنبه ۱۹ تیر نسبت به فعالیتهای سایبری جمهوری اسلامی هشدار داد و گفت حکومت ایران میخواهد از طریق عوامل سایبری خود از اعتراضات علیه جنگ غزه «سوءاستفاده» کند.
شرکت آبفای رودبار، در واکنش به اعتصاب کارگران پیمانکاری که به خاطر ۸ ماه حقوق معوقه ، دو هفته است در اعتصاب به سرمیبرند «حق بیمه کارگران دست از کار کشیده را لغو» کرد.
اعتراضات معیشتی بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری، مخابرات، و فولاد در چند شهر کشور روز یکشنبه با تاکید بر «ظلم و ستم مضاعف» حکومت بر زنان در ایران و درخواست آزادی شریفه محمدی، فعال کارگری محکوم به اعدام برگزار شد.
رئیس دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی در واشنگتن در تماس تلفنی با ستاد انتخابات خارج از کشور، استقبال از انتخابات را «خیلی پرشور» توصیف، اما در عین حال ادعا کرد که خبرنگار صدای آمریکا تلاش کرده «انتخابات» را لغو کند و به همین دلیل این دفتر در این رابطه شکایت کرده است.
وزارت کشور جمهوری اسلامی در پی رایگیری حکومتی، نام مسعود پزشکیان را به عنوان جایگزین ابراهیم رئیسی اعلام کرد. همزمان، مشاهدات پرشمار شهروند-خبرنگاران از مشارکت پایین و خالی بودن حوزه های اخذ رای حکایت دارد.
همزمان با عدم مشارکت گسترده مردم در دور دوم رایگیری حکومتی برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی در روز جمعه ۱۵ تیر، گزارشها حاکی از اختلال شدید یا قطعی اینترنت در شماری از شهرها از جمله تهران، اهواز، و رشت است.
دومین دور رایگیری میان دو نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی روز جمعه ۱۵ تیر در ایران آغاز شد.در این ارتباط گزارش های منتشر شده در شبکه های اجتماعی در مورد روند انتخابات در بسیاری از شهرها حاکی از خلوت بودن حوزه های رای گیری و عدم استقبال گسترده تاکنون بوده است.
دولت کانادا حکم اخراج باقر اردشیر لاریجانی، از برادران لاریجانی، از این کشور را صادر کرد.
محمد نوریزاد، زندانی سیاسی، از مردم ایران خواست که «هیولای جمهوری اسلامی را به خود واگذارند» و با تحریم «انتخابات» حکومتی، «صندوقهای رأی را بر کله همین اهریمن و هیولای سرطانی» بکوبند.
«کمپین شریفه را آزاد کنید» روز پنجشنبه ۱۴ تیر، خبر داد که شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی در زندان لاکان رشت، در «یک رای قرون وسطایی و جنایت کارانه» از سوی دادگاه انقلاب اسلامی این شهر، به اعدام محکوم شده است.
در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات حکومتی برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی، امجد امینی، پدر مهسا امینی، اعلام کرد او و خانوادهاش «مبلغ کاندیدای خاصی» نیستند «و به تحقق عدالت در آینده چندان امیدی» ندارند.
شماری از دادخواهان با انتشار متنهای مشابه در شبکههای اجتماعی ایکس و اینستاگرام، با تأکید بر تحریم «انتخابات» حکومتی، با استفاده از هشتگ «اقلیت خائن» از عموم ایرانیان خواستند تا در رأیگیری جمهوری اسلامی برای تعیین جانشین رئیسی شرکت نکنند.
شاهزاده رضا پهلوی در گفتوگویی اختصاصی با صدای آمریکا تأکید کرد که مردم ایران هم به جمهوری اسلامی و هم به دنیا پیام دادند دیگر به سیرک انتخابات تن نمیدهند، نابودی این رژیم حتما اتفاق خواهد افتاد، و ایرانیان فراموش نمیکنند که کدام کشورهای غربی در مبارزه برای سرنگونی به آنها کمک کردند.
همزمان با برگزاری دومین «مناظره» تلویزیونی جلیلی و پزشکیان برای انتخاب جانشین ابراهیم رئیسی در روز جمعه ۱۵ تیرماه، مخالفان جمهوری اسلامی میگویند این دو «خود جمهوری اسلامی» و « در خدمت رژیم کودککش» هستند.
محمود مهرابی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، در پیامی از زندان خواهان «تحریم انتخابات» حکومتی برای جانشینی ابراهیم رئیسی شد و گفت تغییر رئیسجمهوری اسلامی تأثیری بر سیاستهای سرکوبگرانه جمهوری اسلامی ندارد.
اعتراضات معیشتی روز سهشنبه با تجمع مالباختگان شرکت «ریگان خودرو» در تهران، اعتراض کارگران شرکتی طرح آبیاری کارون بزرگ در خوزستان، و تجمع اعتراضی دستگاهداران راهسازی در استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه یافت.
همزمان با تداوم تلاشهای حکومتی برای ترغیب مردم ایران به حضور در دور دوم نمایش انتخابات برای جانشینی ابراهیم رئیسی در روز جمعه ۱۵ تیرماه، شماری از مخالفان جمهوری اسلامی «رای ندادن» را موثرترین وسیله برای «مقاومت مدنی» دانستند.
بیش از ۱۰۰ تن از قربانیان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل و اعضای خانوادههای آنها روز دوشنبه ١١ تیر از حکومتهای ایران، کره شمالی، و سوریه به اتهام حمایت از این حمله شکایت کردند و خواستار دریافت غرامتی چهار میلیارد دلاری شدند.
پنج زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار روز دوشنبه ۱۱ تیر در واکنش به «رفتارهای بیدادگرانه و غیرانسانی» علیه ناهید شیرپیشه و رضوانه احمدخانبیگی در بیانیهای خواهان آزادی بی قید و شرط این دو زندانی سیاسی زن شدند.
بررسیهای بخش انگلیسی صدای آمریکا نشان میدهد که تلاش حکومت ایران برای برگزاری «نمایش انتخاباتی» خود در ایالات متحده، با حضور مخالفان جمهوری اسلامی با شکست روبرو شد.
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، در نامهای که صدای آمریکا آن را در اختیار دارد، تأیید کرد که «ریاست حفاظت دادسرا» حین بازداشت به او «تعرض فیزیکی» کرد و «ضرب و شتم به قدری زیاد بود» که دستهایش «کاملا خونی» شد.
اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه ۱۰ تیربا اعتصاب گسترده کارکنان پروژهای صنایع نفت و گاز و تجمعات بازنشستگان صنایع فولاد، تأمین اجتماعی، و کشوری در چند استان ادامه یافت.
دستگاههای امنیتی در روزهای اخیر اقدام به بازداشت فعالان شبکههای اجتماعی و مردم عادی منتقد جمهوری اسلامی و «انتخابات» حکومت برای تعیین جایگزین ابراهیم رئیسی کردند. انتخاباتی که از سوی بسیاری از منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی «سیرک انتخابات» یا «نمایش انتخابات» توصیف شده است.
همزمان با برگزاری رایگیری به منظور تعیین جانشین ابراهیم رئیسی میان نامزدهای تاییدشده از سوی حکومت جمهوری اسلامی در روز جمعه ٨ تیر ماه، ایرانیان در برخی از کشورهای جهان تجمعات اعترضی برپا کردند.
بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی آن چه جمهوری اسلامی انتخابات مینامد را با عباراتی مانند «سیرک» یا «نمایش» توصیف کرده اند و خواستار تحریم آن هستند. آمریکا نیز میگوید انتخابات به سبک رژیم جمهوری اسلامی، نه عادلانه است و نه آزاد.
نخستین مناظره تلویزیونی جو بایدن رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده از حزب دموکرات و دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین از حزب جمهوریخواه، دو نامزد بالقوه انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴، رأس ساعت ۹ شب پنجشنبه ۲۷ ژوئن به وقت شرق آمریکا آغاز شد و بیش از ۹۰ دقیقه طول کشید.
در ادامه مخالفت شهروندان با شرکت در رأیگیری میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی، بسیاری از کاربران حضور در «انتصابات حکومت» را «خیانت به ایران» میدانند؛ در مقابل، مدافعان حکومت معتقدند رأی جنبه «مشورت» دارد و «بیعت» با جمهوری اسلامی اصل است.
با نزدیک شدن زمان برگزاری رأیگیری میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی، هشتگ «در خانه میمانیم» در رسانههای اجتماعی فراگیر شده است و شماری از شهروندان میگویند در آنچه «سیرک انتخابات» .مینامند، شرکت نخواهند کرد و به گلوله رای نخواهند داد
در حالی که جمهوری اسلامی قصد دارد روند تعیین جانشین ابراهیم رئیسی را روز جمعه ۸ تیر نهایی کند، گروههای مختلف مردم و فعالان بر لزوم تحریم این «انتخابات نمایشی» و نیز گذر از تمامیت جمهوری اسلامی تاکید دارند.
آمریکا میگوید از جمهوری اسلامی ایران انتظار ندارد که هیچ انتخابات آزاد و عادلانهای برگزار کند و یا در طی فرایند جایگزینی ابراهی رئیسی، تغییرات بنیادین در آن رخ دهد و در همین راستا به حمایت از مردم ایران ادامه میدهد.
همزمان با تحریم گسترده رأی به کاندیداهای حکومت برای تصدی عنوان «ریاست جمهوری» در ایران - که بسیاری این روند را «سیرک و نمایش انتخابات» خواندهاند - تلاش عوامل حکومتی از دو جبهه اصلاحطلب و اصولگرا برای کشاندن مردم به پای صندوقهای رأی تعیین جانشین رئیسی ادامه دارد.
سازمان عفو بینالملل میگوید مقامات جمهوری اسلامی باید به جای طولانی کردن روند قانونی پرونده علیه توماج صالحی، «فورا و بدون قید و شرط» او را آزاد کنند.
ایالات متحده روز سه شنبه ۵ تیر تحریمهایی را علیه نزدیک به ۵۰ نهاد و افرادی که متهم به انتقال میلیاردها دلار به نفع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی هستند، اعمال کرد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیهای ضمن اشاره به «بیرغبتی» عمومی به انتخابات حکومتی در ایران، سوءاستفاده از نام این شورا توسط جناحهای مختلف در جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
در ادامه موج گسترده تحریم روند تعیین جایگزین ابراهیم رئیسی، بهویژه از سوی خانوادههای دادخواه، فاطمه حیدری خواهر جواد حیدری از جانباختگان اعتراضات ۱۴۰۱ گفت شرکتکنندگان در این نمایش «دشمن ملت ایران، آزادی و زندگی» هستند.
بارگذاری بیشتر