لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۹

هشدار نماینده شورای عالی کار نسبت به پیامد گرانی انرژی برای کارگران


آرشیو
آرشیو

محسن باقری، عضو کارگری شورای عالی کار، می‌گوید گرانی انرژی پیش‌ران تورم است و منجر به تشدید فشار بر جامعه کارگری خواهد شد.

کانال تلگرامی «دسترنج نیوز» به نقل از محسن باقری نوشت که تنها با زمزمه‌های حذف ارز ترجیحی تاکنون و در دو مرحله، مواد غذایی «افزایش قیمت ۴۰ درصدی» را تجربه کرده است و تشدید فشار بر جامعه کارگری به هیچ عنوان پذیرفته نیست.

این عضو شورای عالی کار با انتقاد از سیاست‌های دولت مسعود پزشکیان در حوزه انرژی گفته است: «گرانی بنزین بر همه اقلام تاثیر صددرصدی دارد و گرانی انرژی پیش‌ران تورم است.»

به گفته او، اگر نرخ انرژی به ویژه بنزین دستکاری شود، بر حمل و نقل، تولید و کالاهای مصرفی اثرگذار است و فشار مضاعفی برای جامعه کارگری به همراه خواهد داشت.

محسن باقری تفکر گران کردن انرژی و باز توزیع یارانه نقدی را سیاستی شکست خورده دانست و اضافه کرد: «بدون نظر کارشناسی هم می توان گفت گرانی بنزین و حذف ارز ترجیحی به مصلحت جامعه کارگران و بازنشستگان نیست.»

شماری از فعالان کارگری و کارشناسان نیز نسبت به پیامدهای افزایش قیمت انرژی به خصوص بنزین در ایران هشدار داده‌اند. این هشدارها پس از آن مطرح می‌شود که دولت پزشکیان به رغم تکذیب‌های پی‌در‌پی در حال آماده کردن شرایط لازم برای افزایش قیمت بنزین است.

در همین رابطه و در آخرین اقدام دولت، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در نامه‌ای به جایگاه‌های سوخت خواستار به روز رسانی نمایشگرهای موجود در جایگاه‌ها برای نشان داده اعداد ۸ رقمی برای قیمت بنزین شده است. اقدامی که به گفته تحلیلگران با اجرای آن امکان نمایش قیمت بنزین از ۱۰ هزارتومان تا ۱۰۰ هزار تومان در هر لیتر فراهم می‌شود.

یک روزنامه‌نگار اقتصادی در همین رابطه به صدای آمریکا می‌گوید: «توجیه دولت برای افزایش قیمت بنزین و راه‌های جبرانی مورد نظر برای اقشار ضعیف با واقعیت همخوانی ندارد»

رضا غیبی با اشاره به طرح دولت برای تخصیص بنزین به هر کد ملی گفت: « پزشکیان بارها بر توزیع یارانه بنزین به همه مردم تاکید کرده اما در نظر داشته باشیم آسیب افزایش قیمت ناشی از اجرای این سیاست بیشتر از منافع آن است.»

او با تاکید بر این که افرادی که دارای چندین خودرو بوده و یا خودروهای لوکس دارند، به راحتی بهای بنزین ۱۰۰ هزار تومانی را هم پرداخت می‌کنند، افزود: اما چون در نهایت، این افراد اغلب صاحبان و عرضه کنندگان کالا و خدمات هستند، شاهد افزایش قیمت کالا و خدمات قابل عرضه از سوی آنها خواهیم بود.

به گفته رضا غیبی، در طرف دیگر، بحث وابستگی تولید مواد غذایی به انرژی هم مطرح است که در نهایت روی قیمت تمام شده تاثیر خواهد گذاشت و از همه مهمتر، اقشار فاقد خودرو بیشترین ضربه را از محل افزایش قیمت حمل و نقل عمومی خواهند خورد.

این روزنامه‌نگار اقتصادی معتقد است یارانه بنزین که قرار است به هر کد ملی داده شود، پاسخگوی افزایش قیمت حمل و نقل هم نخواهد بود و فشار تورمی سایر بخش‌ها موجب تضعیف هرچه بیشتر قدرت خرید مردم به ویژه کارگران، بازنشستگان و سایر مزدبگیران خواهد شد.

در حال حاضر، حداقل دستمزد یک کارگر مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند در ایران با تمامی مزایا به ۱۱ میلیون تومان است.

XS
SM
MD
LG