لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۱

نگرانی وزارت خارجه آمریکا از خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی در میانمار


مسلمانان روهینگیا در حال ترک میانمار و فرار به بنگلادش
مسلمانان روهینگیا در حال ترک میانمار و فرار به بنگلادش

وزارت خارجه آمریکا با اعلام این که درگیری‌های میانمار را از نزدیک زیر نظر دارد، به شدت نسبت به اعمال خشونت علیه مسلمانان روهینگایی ابراز نگرانی کرد.

به گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۳۰۰ هزار نفر از مسلمانان شمال غربی میانمار، به دلیل بروز خشونت، از ترس جان خود به بنگلادش فرار کرده اند.

اقلیت مسلمان روهینگایی دسته دسته در حال عبور از مرز میانمار و پناه جستن در مناطق مرزی بنگلادش هستند. آنها نظامیان میانمار و بوداییان افراطی را که به خانه‌ها و روستاهایشان حمله کردند، مسبب آوارگی خود می‌دانند.

پناهجویان روهینگایی که از میانمار گریخته اند، گفته اند که نظامیان به روی مردم آتش گشوده و آنها را کشته‌اند، و مردم نیز چاره‌ای جز فرار ندارند.

دولت و نظامیان میانمار می‌گویند با تروریست‌هایی مبارزه می‌کنند که خانه‌های مردم را به آتش کشیده و آنها را کشتند. اما فیل رابرتسون، از دیده بان حقوق بشر، می‌گوید که تصاویر ماهواره‌ای از ۲۱ محل به آتش کشیده شده داستان متفاوتی را بازگو می‌کند.

او در این باره گفت: «دوباره تاکید می‌کنم ما معتقدیم این خشونت‌ها توسط نیروهای دولتی میانمار یا راهبان بودایی راخین صورت گرفته، اما برای روشن شدن حقیقت باید به منطقه برویم و تحقیقات میدانی انجام دهیم که متاسفانه هنوز اجازه این کار را نداریم.»

مقام‌های آمریکایی می‌گویند، برای حل این بحران با آنگ سان سو چی، رهبر حزب حاکم میانمار در حال مذاکره هستند.

روز پنجشنبه ۱۶ شهریور، هتر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به خبرنگاران که نظر این وزارتخانه را درباره خشونت‌ها در میانمار پرسیده بودند، گفت: «ما بطور قطع از دولت میانمار می‌خواهیم تا امکان ورود و دسترسی بهتری برای گزارشگران در مشاهده و گزارش وقایع میانمار فراهم کند. همچنین برای گروه‌های امدادی باید امکان رسیدن به منطقه و توزیع کمک های بشردوستانه فراهم شود.»

وزارت خارجه آمریکا تاکید می‌کند، در حال حاضر اولویت، رساندن کمک های بشر دوستانه است و از بنگلادش برای پناه دادن به این افراد قدردانی کرده است.

در همین حال، آنگ سان سو چی، رهبر میانمار و برنده صلح نوبل به شدت از سوی مردم و فعالان حقوق بشر، به دلیل سکوت در مقابل کشتار مسلمانان روهینگا، مورد انتقاد قرار گرفته است. گروه‌های زیادی از معترضان به این خشونتها روز جمعه در اندونزی، افغانستان، پاکستان و سایر نقاط دنیا تظاهرات کردند.

دالای لاما: بودا در این شرایط به کمک مسلمانان فقیر و رنج دیده می شتافت

دالایی لاما، رهبر معنوی بوداییان تبت نیز درباره این حوادث گفت: «کسانی که مسلمانان را آزار می‌دهند، باید بودا و تعالیم او را به خاطر بیاورند. من فکر می‌کنم بودا در این شرایط به کمک مسلمانان فقیر و رنج دیده می‌شتافت.»

دزموند توتو برنده دیگر صلح نوبل نیز از آنگ سان سو چی خواست تا خشونت‌ها را محکوم و برای پایان دادن به آن اقدام کند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG