لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۶

ملاله یوسف زی: «آنگ سان سوچی» رفتار شرم آور با مسلمانان روهینگیا را محکوم کند


خانم یوسف زای در نوجوانی هدف ترور تندروهای مذهبی مخالف تحصیل دختران قرار گرفته بود.
خانم یوسف زای در نوجوانی هدف ترور تندروهای مذهبی مخالف تحصیل دختران قرار گرفته بود.

ملاله یوسف زی دختر پاکستانی برنده جایزه صلح نوبل، از آنگ سان سوچی که خود او نیز برنده این جایزه است، خواست رفتار «غم انگیز و شرم آور» با اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار را محکوم کند.

خانم سوچی رهبر ملی میانمار است و جایزه صلح نوبل دریافت کرده است.

ملاله یوسف زی، ۲۰ ساله در توییتر خود نوشت: دنیا در انتظار است که آنگ سان سوچی خشونت ها در میانمار را که باعث فرار ۹۰ هزار روهینگیایی به بنگلادش شده تقبیح کند.

یوسف زی در سال های اخیر نحوه برخورد دولت میانمار با مسلمانان روهینگیا را محکوم کرده است.

این دختر پاکستانی از دولت میانمار خواسته است حق شهروندی به روهینگیایی ها اعطا کند. مسلمانان روهینگیا به رغم آنکه چند نسل در میانمار زندگی کرده اند اما در عمل فاقد کشور هستند. یوسف زی از پاکستانی ها خواسته است غذا، پناهگاه و مدرسه در اختیار پناهندگان روهینگیا قرار دهند.

با ادامه خشونت ها در میانمار، بحران انسانی در استان روخین در غرب میانمار شدت یافته است. نیروهای امنیتی میانمار و شورشیان روهینگیا یکدیگر را متهم به سوزاندن روستاها و اعمال خشونت بار در ایالت روخین می کنند. ارتش میانمار می گوید ۴۰۰ نفر که اغلب شورشی بودند در برخوردهای مسلحانه کشته شده اند.

پنجشنبه ۲ شهریور مسلمانان روهینگیا به مراکز پلیس حمله کردند که درگیری بین آنها ۱۲ نفر از ماموران امنیتی جان خود را از دست داده و ۵۹ نفر از پیکارجویان روهینگیا نیز کشته شدند. گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا مسئولیت حملات پس از نیمه شب پنجشنبه در ۲۵ نقطه مختلف را پذیرفت و گفت در دفاع از مردم روهینگیا که تحت ظلم نیروهای حکومتی قرار دارند، انجام گرفت.

اکثریت بودایی میانمار، مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش آمده‌اند می‌دانند. آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.

خشونت ها باعث فرار ده ها هزار نفر از میانمار و ورود به کشور همسایه، بنگلادش شده است.

جمعیت حدود یک میلیون و یکصد هزار نفری مسلمانان روهینگیا و نحوه برخورد با آنها، بزرگترین چالش آنگ سان سوچی رهبر ملی میانمار است، که برخی در غرب از او به دلیل سکوت در برابر نارضایتی‌ های این جامعه اقلیت انتقاد می‌کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG