لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۹

هشدار سازمان ملل: آمار پناهجویان اقلیت مسلمان روهینگیا به ۲۷۰ هزار رسید


تنش بین ارتش میانمار و یک گروه شورشی در این کشور موجب فرار اقلیت مسلمان روهینگیا شده است.
تنش بین ارتش میانمار و یک گروه شورشی در این کشور موجب فرار اقلیت مسلمان روهینگیا شده است.

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد روز جمعه اعلام کرد آمار پناهجویان اقلیت مسلمان روهینگیا که در طول حدود دو هفته اخیر از میانمار به بنگلاش گریخته‌اند، به رقم هشدار دهنده و بی‌سابقه ۲۷۰ هزار نفر افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از سخنگویان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، رقم تخمینی پناهجویان روهینگیا از آغاز خشونت‌ها در ۲۵ اوت، از ۱۶۴ هزار نفر در روز پنجشنبه ناگهان به ۲۷۰ هزار نفر در روز جمعه رسید.

ویوین تن اضافه کرد، این البته به این معنا نیست که این افزایش ناگهانی تنها ظرف ۲۴ ساعت گذشته صورت گرفته است، بلکه ما در این فاصله افراد دیگری را در مناطق مختلف دیگر شناسایی کرده‌ایم که پیشتر از آنها اطلاعی نداشتیم.

یک گروه مدافع نیز حقوق بشری نیز می‌گوید تصاویر ماهواره‌ای از به آتش کشیده شدن حدود ۴۵۰ ساختمان در یک روستای مرزی میانمار حکایت دارند، که پناهجویان می‌گویند به عمد و با هدف اخراج اقلیت روهینگیا صورت گرفته است.

در همین حال، آنگ سان سوچی که عملا رهبر میانمار است و انتقادهایی بابت عدم حمایت او از اقلیت روهینگیا مطرح شده است، روز جمعه گفت دولت نهایت تلاش خود را برای محافظت از همه در استان بحران زده راخین می‌کند.

به گزارش رویترز، خانم سوچی مشخصا به سیل پناهجویان مسلمان روهینگیا اشاره نکرد، اما گفت دولت او در تلاش است تا به بهترین نحو از همه شهروندان میانمار محافظت کند.

برخی از آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل، انتقاد کرده اند که از اقلیت مسلمان روهینگیا حمایت نکرده است.

شمار مسلمان روهینگیا بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار نفر است که از تبعیض و سرکوب دولتی شکایت دارند.

پنجشنبه ۲ شهریور یک گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا، به یک مرکز پلیس در استان «راخین» حمله کرد که درگیری آنها با نیروهای ارتش دهها کشته برجای گذاشت. این گروه مسلح، هدف خود را دفاع از مردم مسلمان روهینگیا که تحت ظلم نیروهای حکومتی هستند، عنوان می کند.

بعد از این حمله تنش بین ارتش و گروه مسلح ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا افزایش یافت و دهها هزار مسلمان روهینگیا منطقه را ترک کردند.

اکثریت بودایی میانمار، مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش آمده‌اند می‌دانند. آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG