سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد ۸۷ هزار نفر که اکثر آنها از مسلمانان روهینگیا هستند، از شروع ناآرامی ها در ایالت راخین میانمار از دوم شهریور، به کشور همسایه بنگلادش گریخته اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه نزدیک به ۲۰ هزار آواره دیگر هم اکنون در مرز دو کشور در انتظار ورود به بنگلادش بسر می برند.
انتقاد بین المللی از آنگ سان سوچی، رهبر حزب حاکم میانمار که عملا زمامداری کشور را در دست دارد، در حال افزایش است.
روز یکشنبه معترضان خشمگین در جاکارتا با تجمع در مقابل ساختمان سفارت میانمار در اندونزی ادامه خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا را محکوم کردند.
وزیر امور خارجه اندونزی روز دوشنبه در میانمار با انگ سان سوچی و فرماندهان نظامی میانمار دیدار و درباره بحران مسلمانان روهینگیا گفتگو کرد.
«رِتنو مَرسودی» قرار است در بنگلادش نیز درباره جزئیات تامین کمک های انسانی به پناهجویان روهینگیا با مقام های آن کشور دیدار و گفتگو کند.
به گزارش ارتش میانمار، نزدیک به ۴۰۰ نفر در ده روز گذشته در خشونت های مرگبار میان شبه نظامیان مسلمان و نیروهای دولتی در ایالت راخین جان خود را از دست داده اند.
تا پیش از آغاز تازه ترین دور ناآرامی ها در راخین شمار آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش بر نزدیک به ۴۰۰ هزار تن می شد.
پنجشنبه ۲ شهریور مسلمانان روهینگیا به مراکز پلیس حمله کردند که درگیری بین آنها ۱۲ نفر از ماموران امنیتی جان خود را از دست داده و ۵۹ نفر از پیکارجویان روهینگیا نیز کشته شدند. گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا مسئولیت حملات پس از نیمه شب پنجشنبه در ۲۵ نقطه مختلف را پذیرفت و گفت در دفاع از مردم روهینگیا که تحت ظلم نیروهای حکومتی قرار دارند، انجام گرفته است.
اکثریت بودایی میانمار، مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش آمدهاند میدانند. آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.