لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۸

واکنش‌ها در فضای مجازی به نامه سناتورهای جمهوریخواه به ایران


واکنش‌ها در فضای مجازی به نامه سناتورهای جمهوریخواه به ایران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:53 0:00

نامه اخیر ۴۷ سناتور آمریکایی به رهبران ایران، بازتاب‌های زیادی در فضای مجازی، بویژه در ایالات متحده داشته است. از سوی دیگر، برخی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد، افکار عمومی آمریکا، با نامه این گروه از سناتورهای جمهوریخواه همراه و موافق نیست.

به گزارش آرش سیگارچی خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، شاید یکی از جدی‌ترین واکنش‌هایی که در فضای مجازی و رسانه‌ای به این موضوع مطرح شده، از سوی روزنامه دست راستی «دیلی نیوز» در نیویورک باشد، که خود البته از منتقدان دولت باراک اوباما است.

این روزنامه در گزارشی از نامه این گروه از سناتورهای جمهوریخواه انتقاد کرده و با چاپ تصاویر امضاکنندگان اصلی این نامه، در نوشته‌ای در پائین آن، از واژه «خائن» استفاده کرده است و آن را با حروف درشت چاپ کرده است.

در این میان، برخی امضای طوماری را آغاز کرده‌اند که از دولت باراک اوباما می‌خواهد به دلیل آنچه آنها زیر پا گذاشتن قانون خواندند، با این سناتورها برخورد شود.

آرام حسامی استاد علوم سیاسی دانشگاه مریلند آمریکا، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت، این طومار نه ضمانت اجرایی، نه ضمانت قانونی دارد و نه حتی درخواست قانونی است. کاخ سفید در اواسط سال ۲۰۱۱ شروع کردند این امکان را فراهم کرد تا مردم بتوانند با دولت در تماس باشند و اگر در موردی تعداد امضاها از ۱۰۰ هزار تا فراتر رفت، کاخ سفید باید به مردم پاسخ دهد.

آرام حسامی: طومار علیه سناتورهای جمهوریخواه ضمانت اجرای و قانونی ندارد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

در همین میان، تبادل پیام بین سناتور تام کاتن، تهیه کننده این نامه، و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در شبکه‌های اجتماعی، توجه‌های بسیاری را در میان کاربران فضای مجازی به خود جلب کرده است.

سناتور کاتن پس از انتشار این نامه، در پیامی توئیتری خطاب به ظریف گفته بود که نسخه ترجمه شده این نامه به فارسی هم موجود است؛ وزیر خارجه ایران نیز در پاسخ گفت، این هم نسخه انگلیسی پاسخ من است.

نکته دیگر، نظرسنجی روزنامه واشنگتن پست بود که نظر مخاطبان خود را درباره این نامه سناتورهای جمهوریخواه به رهبران ایران پرسیده بود. ۹۳ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که این ۴۷ سناتور از خط عبور کرده اند و نباید پنین کاری می کردند.

این در حالی است که مقام‌های ارشد دولت آمریکا پیشتر از ارسال چنین نامه‌ای انتقاد کرده‌اند. در آخرین مورد، جان کری وزیر خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه در نشستی با نمایندگان سنا در واشنگتن گفت کنگره اختیار تغییر هرگونه توافق احتمالی اتمی با ایران را نخواهد داشت.

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز گذشته در نشست سنا، با تاکید بر این که نامه این گروه از سناتورها برای او کاملا «غیرقابل باور» بود، گفت در ۲۹ سالی که در سنا بودم، هرگز پیشنهادی برای امضای چنین نامه ای را نه شنیده و نه دیده بودم.

پیشتر، باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا در روز دوشنبه، در مورد سرنوشت توافق احتمالی در مذاکرت هسته‌ای هشدار داد که نتيجه کار آنها همان هدفی است که تندروهای ايران دنبال می‌کنند. آقای اوباما از اين حرکت جمهوریخواهان به‌عنوان يک «ائتلاف نامتعارف» با تندروهای ايران انتقاد کرد.

XS
SM
MD
LG