همزمان با آن که منابع کشتیرانی گفتند که هزینه حملونقل کالا به اسرائیل از طریق دریا در روزهای اخیر افزایش یافته است، آمریکا از تشکیل یک نیروی جدید دریایی برای محافظت از کشتیهای عبوری از دریای سرخ، خبر داد.
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه اعلام کرد که خروج بعضی خطوط کشتیرانی و هزینههای اضافی شرکتهای حملونقل، زنجیره تامین اسرائیل را در بحبوحه جنگ غزه تحت تاثیر قرار داده است.
براساس تحلیل دادههای پایگاه حملونقل جهانی فریتوس، نرخ حمل و نقل اقیانوسی به اسرائیل از بنادر مختلف چین که برای یک کانتینر ۴۰ فوتی، در اواخر آبان، ۱۹۷۵ دلار بود تا ۲۱ آذر به بیش از ۲۳۰۰ دلار افزایش یافت.
لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده دوشنبه ۲۷ آذرماه، با صدور بیانیهای گفت:« دریای سرخ یک آبراه حیاتی است که تجارت بینالمللی را تسهیل میکند. تشدید حملات حوثیها از یمن، جریان آزاد تجارت را تهدید میکند، دریانوردان بیگناه را به خطر میاندازد و قوانین بینالمللی را نقض میکند.این یک چالش بینالمللی است که نیازمند اقدام جمعی است بنابراین من امروز تشکیل گروه و عملیات «نگهبان رفاه» را اعلام میکنم که یک ابتکار مهم امنیتی چند ملیتی است.»
اسرائیل که اقتصادش بر تجارت دریایی متکی است، در مهرماه اعلام کرد که به کشتیهای آسیبدیده از جنگ غرامت میدهد،شبهنظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی اما حملات خود را به کشتیهای در حال تردد دریای سرخ افزایش داده و اعلام کردند با این روش به حملات اسرائیل به غزه پاسخ میدهند.
هماکنون سه ناو آمریکایی به طور روزانه در تنگه بابالمندب حرکت میکنند تا به بازدارندگی و پاسخ به حملات حوثیها کمک کنند با این وجود ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد در ۱۸ دسامبر برابر با ۲۸ آذر، حوالی ساعت ۹ به وقت صنعا، شبهنظامیان حوثی دو بار به کشتیهای تجاری در دریای سرخ حمله کردهاند که در نخستین حمله کشتی نفتکش «سوان آتلانتیک» توسط یک پهپاد تهاجمی و یک موشک بالستیک ضد کشتی را هدف قرار دادند و در دومین هجوم کشتی باری «کلارا» مورد سوءقصد قرار گرفته اما هیچ آسیبی به دو کشتی نرسیده است.
همزمان سناتور میچ مککانل، رهبر جمهوریخواهان سنا با اشاره به حملات اخیر حوثیهای یمنی به کشتیهای تجاری و نظامی در دریای سرخ، این اقدامات را نشانهای از گستاخی روزافزون نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی دانست و نسبت به خطر جدی این حوادث برای اقتصاد جهانی هشدار داد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، بهتازگی مدعی شده بود که ایران گروه نیابتی در منطقه ندارد.
آمریکا اما معتقد است که رژیم تهران از مواضع و اقدامات این گروهها از جمله شورشیان حوثی حمایت کرده و به آنها تسلیحات دادهاند.
جنبش حوثیها، جریانی سیاسی و مسلحانه از شیعیان یمن است که در دهه ۹۰ میلادی در شمال غربی یمن پدید آمد. حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هماکنون بر صنعا، پایتخت یمن و بخشهای شمالی آن تسلط دارند و بهطور موقت شهر عدن را به عنوان پایتخت خود انتخاب کردهاند.
حوثیهای یمن هم اینک در فهرست گروههای تروریستی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و مالزی قرار دارند.
دولت ترامپ در دی ۱۳۹۹، حوثیها را در فهرست گروههای تروریستی گذاشت و این گروه را تحریم کرد اما با روی کار آمدن دولت جدید، جو بایدن این گروهها را از فهرست تروریستی حذف کرده و تحریم آن را لغو کرد.