لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۴ ایران ۰۶:۰۴

توسل جمهوری اسلامی به انتقام‌گیری از شهروندان با تشدید سرکوب‌ها پس از هر شکست


اعدام توسط جمهوری اسلامی در ایران ـ آرشیو
اعدام توسط جمهوری اسلامی در ایران ـ آرشیو

در شرایطی که اسرائیل با حذف ارشدترین مقام‌های نظامی و اشراف کامل بر آسمان ایران، عملاً سلطه خود بر جمهوری اسلامی را به دست آورده، تهدیدهای حکومت علیه شهروندان ایران هر روز جدی‌تر و علنی‌تر می‌شود. اگرچه از همان روزهای نخست آغاز جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل، بازوهای تبلیغاتی حکومت در شبکه‌های اجتماعی این تهدیدها را آغاز کرده و علناً مردم را تهدید به اعدام می‌کردند.

«چرا باید تجربه اعدام‌های ۶۷ را تکرار کرد؟» این تیتری است که خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر کرده و به نظر می‌رسد تهدیدی رسمی در مقابل مخالفان حکومت برای ایجاد جو رعب و وحشت در جامعه است.

در سال ۶۷ و پس از هشت سال جنگ ایران و عراق، حکومت جمهوری اسلامی در موضع ضعف، قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و خمینی جام زهر را نوشید. پس از آن حکومت دست به انتقام کور از همه مخالفان زد و هزاران زندانی را که اغلب آن‌ها فقط حکم چند سال زندان داشتند، گروه گروه به جوخه‌های اعدام سپرد. اتفاقی که همان موقع مخالفانی جدی داشت و حتی موجب شد آیت‌الله منتظری، قائم مقام خمینی، مورد غضب حکومت قرار گرفته و از سِمَت خود حذف شود.

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در بحبوحه جنگ اخیر، علیه افرادی که آنها را جاسوس اسرائیل خوانده، هشدار داده و گفته بود «مجازاتی سخت» در انتظارشان است. پس از آتش‌بس هم او درباره لزوم مراقبت و نظارت شدید تمام دستگاه‌های حکومتی بر شهروندان هشدار داده بود.



تهدید یکی از خبرگزاری‌های رسمی کشور به اعدام‌های گسترده، واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی و کنشگران سیاسی را به همراه داشته است.

یکی از کاربران ایکس درباره این تهدیدها گفته است: «خبرگزاری فارس گفته کشتار ۶۷ تجربه موفقی بوده و باید تکرار بشود. برای حفظ خامنه‌ای ‌و رویای تمدن اسلامی او، می‌خواهند کشتار دیگری راه بیاندازند. جمهوری اسلامی همان دشمن بیگانه‌ای است که ایران را اشغال کرده و به جان ایرانی‌ها افتاده است.»

به گفته یک کاربر دیگر، «حالا همه فهمیده‌اند که چرا خامنه‌ای در شب عاشورا به مداح بیت گفت ترانه «ای ایران» بخوان، که زیر چتر وطن‌پرستی بتواند تیرک اعدام را برپا کند و مثل قتل عام ۶۷ مردم را کشتار کند.»

این شهروند خطاب به مقامات جمهوری اسلامی افزوده است: «اما کور خوانده‌اید. قیام پیشی می‌گیرد و سوراخ موش هم اگر بروید مردم شما را پیدا و مجازات خواهند کرد.»

به نظر می‌رسد حکومت جمهوری اسلامی، تلاش دارد هرگونه خیزش و اعتراض از سوی مردم را با برچسب‌هایی همچون جاسوسی برای اسرائیل سرکوب کند، همان اتهامی که در روزهای گذشته در حکم نهایی برای حسین رونقی، فعال سیاسی و مدنی آمده بود: «تبلیغ علیه نظام به نفع اسرائیل.»

در جریان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و جمهوری اسلامی، علاوه بر هشدار های کلی اسرائیل برای ترک تهران و دور شدن از مراکز و عوامل حکومتی، وزارت دفاع این کشور پیش از حملات خود به اهداف تعیین‌شده، هشدار ترک منطقه مورد نظر را منتشر می‌کرد.

این در حالی است که هم‌زمان با جنگ، مقامات قضایی جمهوری اسلامی دست‌کم ۲۱ زندانی را در شهرهای مختلف ایران اعدام کردند.

در این میان اعدام زندانیان سیاسی از جمله محسن لنگرنشین، پدرام مدنی، محمدامین مهدوی شایسته، مجید مسیبی، و اسماعیل فکری با اتهاماتی از قبیل «جاسوسی» و «ارتباط با کشورهای متخاصم» صورت گرفت.

علاوه بر این، مقامات جمهوری اسلامی با استقرار پایگاه‌های «ایست بازرسی» در خیابان‌ها و جاده‌های شهرهای مختلف ایران، که مخاطبان صدای آمریکا آن را روشی برای ایجاد ترس و وحشت میان شهروندان دانسته‌اند، در زندگی مردم اخلال به وجود آوردند.

در جریان این اقدامات حکومتی در همدان، نیروهای ایست بازرسی بسیج، نهاد وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با شلیک به چند جوان طبیعت‌گرد، دو تن از آنها به نام‌های مهدی عبایی و علیرضا کرباسی را کشتند. اقدامی که موجب اعتراض عمومی شهروندان همدان با شعارهایی از جمله «دشمن ما همین جاست، دروغ می‌گن آمریکاست» شد.

علاوه بر این در روزهای گذشته، رسانه‌های حکومتی در ایران از بازداشت دست‌کم ۷۰۰ تن به اتهام «جاسوسی» خبر دادند، آماری که برخی نهادهای مستقل حقوق بشری آن را بیش از یک هزار تن دانسته‌اند.

بنا بر گزارش سازمان حقوق بشر ایران، اکثر بازداشتی‌ها شهروندانی هستند که دستگاه تلفن همراهشان در بازرسی‌های شهری چک شده و در آن‌ها مواردی مانند فیلم‌های حملات اسرائیل کشف شده است.

XS
SM
MD
LG