۱۲۵ نماینده پارلمان اروپا روز پنجشنبه ۱۱ بهمن با پشتیبانی از گزارش کارشناسان گروه کاری سازمان ملل متحد، «سرکوب فزاینده زنان بهائی در ایران» را محکوم کردند.
به گزارش جامعه جهانی بهائی، پیشتر کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی در دی ماه سال جاری، نسبت به «تشدید آزار و اذیت زنان بهائی در جمهوری اسلامی ایران» هشدار داده و گفته بودند که «زنان بهائی به عنوان اعضای بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان، با تبعیض مضاعف، هم به عنوان زن و هم به عنوان پیروان آیین بهائی، مواجه هستند.»
آنها نگرانی عمیق خود را از افزایش آشکار آزار و سرکوب سیستماتیک زنان بهائی در ایران ابراز داشته و افزوده بودند: «افزایش چشمگیر سرکوب علیه زنان بهائی در بستر گستردهتر هدف قرار دادن زنان در ایران و چالشهای مربوط به برابری جنسیتی، نشان دهنده بحرانی نگرانکننده است.»
کارشناسان سازمان ملل تأکید کردند: «زنان بهائی به اهداف اصلی آزار و اذیت دولتی تبدیل شدهاند و با بازداشتهای خودسرانه، مفقودسازی های اجباری، یورش به منازل و محدودیتهای مداوم بر آزادیهای اساسی خود مواجه هستند.»
آنها هشدار دادند که این حملات ممکن است ادامه یابد و تشدید شود.
این کارشناسان روز دهم مرداد سال جاری در نامه به مقامات جمهوری اسلامی ایران، از افزایش برخوردها با زنان بهائی ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف فوری بازداشت، آزار و اذیت و صدور احکام غیر عادلانه زندان علیه آنها شده بودند.
در این ارتباط، ۱۲۵ نماینده پارلمان اروپا بر «اهمیت حیاتی توجه به وضعیت زنان بهائی در ایران» تأکید کردند و گفتند: «وضعیت زنان بهائی در ایران نیازمند توجه و اقدام فوری از سوی جامعه بینالمللی است.»
آنها از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواستند که به سرکوب زنان بهائی پایان دهند و از حقوق انسانی آنها محافظت کنند.
پارلمان اروپا یک هفته قبل با تصویب یک قطعنامه اضطراری، حکومت ایران را به دلیل سرکوب سیستماتیک بهائیان محکوم کرده بود. قطعنامه مشابهی در این پارلمان در آذرماه امسال تصویب شده بود.
علاوه بر این، بیش از ۵۰ نماینده پارلمان اروپا در تابستان سال جاری در بیانیهای مشترک، رفتار حکومت ایران با زنان بهائی را محکوم کرده بودند.
جامعه جهانی بهائی در شبکه اجتماعی «ایکس» آخرین موضعگیریهای نمایندگان پارلمان اروپا را «نشاندهنده حرکت جهانی رو به رشد برای پاسخگو کردن حکومت ایران در قبال نقض حقوق بشر علیه بهائیان، زنان و تمامی گروههای آسیبپذیر و اقلیتها در این کشور» دانست.
بر اساس این گزارش، از زمان آغاز اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱، «آزار و اذیت زنان بهائی در ایران بهطور قابل توجهی افزایش یافته است و دو سوم از تمام بهائیانی که در حال حاضر در ایران هدف قرار گرفتهاند، زن هستند.»
گزارش تاکید کرده است که زنان بهائی با نقض فاحش حقوق بشر، از جمله «بازداشتهای خودسرانه و اغلب بدون رعایت روند قانونی»، «ناپدید شدنهای اجباری و جدایی از خانواده»، «حمله به منازل و مصادره اموال» و «محرومیت از دسترسی به آموزش در تمام سطوح تحصیلی» مواجه هستند.
راشل بیانی، نماینده جامعه جهانی بهائی در مؤسسات اروپایی در بروکسل، گفت: «ما از حمایت بسیاری از نمایندگان برجسته پارلمان اروپا، هم در سطح پارلمان اروپا و هم در نهادهای ملی، سپاسگزاریم. همبستگی نمایندگان پارلمان اروپا و اعضای مجالس ملی با بهائیان ایران و زنان بهائی، نشاندهنده افزایش نگرانی نسبت به سرکوب این افراد بیگناه توسط حکومت ایران است.»
جامعه جهانی بهائی بارها خواستار اقدام هماهنگ بینالمللی برای حمایت از حقوق اساسی بهائیان در ایران و اعمال فشار بر حکومت ایران برای پایان دادن به سرکوب سیستماتیک آنان شده است.
خانم بیانی اگفت: «مقامات جمهوری اسلامی باید بدانند که مسئولان و نمایندگان پارلمانهای سراسر اروپا برای حقوق بهائیان و تمامی اقلیتهای ایران ایستادگی میکنند.»
او تاکید کرد: «تنها راه پیش رو پایان دادن به سرکوب بهائیان در ایران و احترام به حقوق همه ایرانیان از هر پیشینهای است.»