نیروهای اسرائیلی روز چهارشنبه سوم مرداد ساعاتی پیش از سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور، در کنگره آمریکا، حملات جدیدی را در نوار غزه آغاز کردند.
به گفته ساکنان محلی، در حملات اخیر اسرائیل تعدادی خانه در شهرهای شرق خان یونس در جنوب غزه ویران شد و هزاران فلسطینی به سمت مناطق غربی گریختند.
مقامات بهداشتی فلسطینی که تحت کنترل حماس فعالیت میکنند، میگویند که به دلیل ادامه درگیریها قادر به اعزام تیمهای امدادی به این شهرها نیستند.
ارتش اسرائیل میگوید به اهدافی حمله میکند که محل استقرار شبهنظامیان فلسطینی حماس است یا از آنها برای پرتاب راکت استفاده میکنند.
مقامات بهداشتی در غزه میگویند که در حملات ۲۴ ساعت گذشته اسرائیل دستکم ۵۵ تن کشته شدند.
ارتش اسرائیل پیش از آغاز حملات خود از ساکنان این شهرها خواسته بود تا به سمت منطقه امن تعیین شده در غرب بروند.
نیروهای اسرائیلی همچنین حملات هوایی را به چندین منطقه در مرکز و شمال غزه، از جمله اردوگاه «البریج» در مرکز غزه انجام دادند که به گفته مقامات بهداشتی فلسطینی، دستکم ۹ کشته بر جای گذاشت.
به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که در پی آن ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر از جمله کودکان، زنان، و سالخوردگان به نوار غزه ربوده شدند، اسرائیل حمله به غزه را با هدف آزادی گروگانهای ربودهشده و از بین بردن این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
حکومت جمهوری اسلامی که از همان آغاز حمایت همهجانبه خود از حمله تروریستی حماس را اعلام کرده بود، اسرائیل و همچنین مواضع آمریکا در منطقه را از طریق گروههای نیابتی خود، از جمله حزبالله لبنان و حوثیهای یمنی، مورد حمله قرار داده است.
- ویدئوی حزبالله لبنان
حزبالله لبنان روز چهارشنبه سوم مرداد ویدئویی را منتشر کرد و مدعی شد که این ویدیو توسط پهپاد جاسوسی این گروه از یک مرکز نظامی در داخل خاک اسرائیل گرفته شده است.
به گفته حزبالله، این فیلم جنگافزارهای پدافند هوایی، هواپیماها، و واحدهای ذخیره سوخت، در پایگاه هوایی «رامات دیوید» در حدود ۵۰ کیلومتری داخل خاک اسرائیل نشان میدهد.
این سومین ویدیو از مجموعه ویدیوهای منتشر شده توسط حزبالله است که با هدف نشان دادن ضعفهای سیستم دفاعی اسرائیل منتشر میشود.
ویدئوی نخست از شهر بندری «حیفا» و ویدئوی دوم از بلندیهای اشغالی «جولان» گرفته اشغال شده بود .
سخنگوی ارتش اسرائیل در بیانیهای گفت که ویدئوی اخیر توسط یک پهپاد جاسوسی فیلمبرداری شده است ولی اختلالی در عملیات این پایگاه هوایی ایجاد نکرده است.
این ویدئوها همزمان با افزایش تنشها میان اسرائیل و حزبالله لبنان منتشر میشود که از پیامدهای ادامه جنگ غزه میان اسرائیل و گروه حماس است. هر دو گروه از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار هستند.
- سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک در غزه
ایلان ماسک، مدیر اجرایی شرکت «اسپیسایکس»، از فعالیت سرویس اینترنت ماهوارهای «استارلینک» در بیمارستانی در غزه خبر داد. این سرویس با کمک امارات متحده عربی و همکاری اسرائیل در این بیمارستان فعال شده است.
شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، از این کارآفرین میلیاردر آمریکایی برای حمایت از بیمارستان صحرایی امارات متحده عربی در غزه، جایی که پس از ماهها جنگ با کمبود شدید امکانات پزشکی مواجه است، قدردانی کرد.
اینترنت پرسرعت امکان مشاوره پزشکی از راه دور و تماس ویدئویی با پزشکان متخصص در سایر نقاط جهان را فراهم میکند.
راهاندازی اینترنت محلی در غزه به دلیل کمبود نیرو و سوخت برای مراکز ارائهدهنده این سرویس ضعیف است.
امارات متحده عربی از جمله کشورهای عربی است که قرارداد عادی سازی روابط با اسرائیل را همراه با بحرین و مراکش امضا کرد.
منبع: رویترز