لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۳

فرستاده سازمان ملل متحد در امور سوریه درباره افزایش «تهدیدهای تروریستی» هشدار داد


آرشیو- جنگجویان نیروهای دموکراتیک سوریه، تحت حمایت ایالات متحده، برای نبرد با شبه نظامیان گروه دولت اسلامی در رقه، شمال شرق سوریه آماده می‌شوند.
آرشیو- جنگجویان نیروهای دموکراتیک سوریه، تحت حمایت ایالات متحده، برای نبرد با شبه نظامیان گروه دولت اسلامی در رقه، شمال شرق سوریه آماده می‌شوند.

به دنبال حملات جدید گروه افراطی «دولت اسلامی» یا «داعش»، فرستاده سازمان ملل در امور سوریه روز دوشنبه اول مرداد درباره افزایش «تهدیدهای تروریستی» در منطقه هشدار داد.

گی‌یر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل، گفت که افزایش حملات داعش وضعیت آوارگانی را که به دنبال سال‌ها جنگ شرایط انسانی وخیمی دارند، به مخاطره می‌اندازد.

او در ادامه افزود ۱۳ سال پس از اینکه سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز علیه بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، به جنگ داخلی در این کشور تبدیل شد، سوریه مملو از سازمان‌های مسلح، گروه‌های تروریستی، و ارتش‌های خارجی، در خطوط مقدم نبرد است. در جریان این درگیری‌ها نزدیک به نیم میلیون تن کشته و نیمی از جمعیت ۲۳ میلیونی سوریه آواره شدند.

داعش پس از تصرف بخش‌های وسیعی از خاک سوریه و عراق در سال ۱۳۹۳، در این مناطق خلافت خودخوانده اسلامی ایجاد کرد. این گروه پس از سه ساله نبرد که هزاران کشته و زخمی بر جای گذاشت، در نهایت شکست خورد اما نیروهای آن همچنان بصورت پراکنده و خاموش در عراق و سوریه حضور دارند.

گی‌یر پدرسن، ضمن هشدار درباره وضعیت امنیتی حساس سوریه، گفت که تهدید درگیری منطقه‌ای بر سر سوریه، به ویژه با افزایش حملات اسرائیل به این کشور، کاهش نیافته است.

اسرائیل در سال‌های اخیر بصورت مداوم به اهداف مرتبط با جمهوری اسلامی در سوربه حمله کرده است. این حملات در پنج ماه گذشته با ادامه جنگ در غزه، و درگیری بین حزب‌الله لبنان، که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، با نیروهای اسرائیلی در مرز لبنان و اسرائیل، افزایش یافته است.

رابرت ای وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، جمهوری اسلامی، بزرگترین حامی منطقه‌ای بشار اسد، را مسئول خشونت در سوریه می‌داند. او از بشار اسد خواست تا مانع نفوذ جمهوری اسلامی در سوریه شود.

رابرت ای وود گفت: «ایران، شرکا، و گروه‌های نیابتی آن، فقط مرگ و ویرانی به ارمغان آورده‌اند و هیچ کاری برای کمک به مردم سوریه انجام نمی‌دهند».

سفرای سوریه، جمهوری اسلامی، و روسیه، در سازمان ملل، حملات اسرائیل به سوریه را به شدت محکوم کردند.

رامش راجاسینگهام، مدیر هماهنگی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل، به شورای امنیت گفت که بیش از ۱۶ میلیون نفر در سوریه در حال حاضر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. او در ادامه افزود که بیش از هفت میلیون میلیون نفر در «بدترین بحران انسانی از زمان آغاز درگیری» آواره هستند.

به گفته این مقام سازمان ملل، کاهش شدید بودجه بشردوستانه «درد و رنج سوری‌ها را در ماه‌های گرم تابستان تشدید می‌کند، و فقدان زیرساخت‌های اولیه بهداشتی خطر ابتلا به بیماری‌های مسری از طریق آب‌های آلوده را افزایش می‌دهد.»

راجاسینگهام گفت در شمال غربی سوریه که تحت کنترل شورشیان است، بیش از ۹۰۰ هزار نفر که بیش از نیمی از آنها کودک هستند، از آب سالم و امکانات بهداشتی برخوردار نیستند.

منبع: آسوشیتدپرس

XS
SM
MD
LG