لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۱

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران؛ بزودی سالانه یک فاز پارس جنوبی را از دست می‌دهیم


تاسیسات میدان گازی پارس جنوبی
تاسیسات میدان گازی پارس جنوبی

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران در اظهار نظری هشدارآمیز گفته که «اگر سرمایه گذاری لازم صورت نگیرد از ۱۴۰۴، هر سال یک فاز پارس جنوبی را از دست می‌دهیم.»

هاشم اروعی به تامین ۷۰ درصد گاز کشور از «پارس جنوبی» اشاره و این اتفاق را دارای عواقب جدی و خطرناک برای اقتصاد ایران دانسته و گفته که در چنین شرایطی «مسئولان دل‌شان را به روسیه و چین خوش کرده‌اند.»

خبرگزاری «ایسنا» نیز در گزارشی که روز یکشنبه سوم اردیبهشت ماه منتشر کرده بود به بررسی وضعیت صنعت گاز پرداخته و با اشاره به ثابت بودن «تولید سالانه گاز» و افزایش احتمالی «ناچیزی» آن، کسری «تراز» آن در آینده را «اجتناب‌ناپذیر» دانست.

کارشناسان علت اصلی شرایط فعلی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی را عدم سرمایه‌گذاری و توجه کافی دولت‌ها به این صنعت می‌دانند.

نگاه جمهوری اسلامی به شرق نیز نتوانسته زمینه سرمایه‌گذاری لازم در این حوزه را فراهم سازد به‌طوری‌که در بزنگاه‌ها روسیه و چین مسیر سرمایه‌گذاری خود را از ایران به سایر کشورهای همسایه تغییر دادند.

در همین رابطه سی‌ام آبان ماه یک روزنامه در ایران از پشت کردن روس‌ها به تفاهم‌نامه ۱۲۰ میلیارد دلاری با ایران و جذب متخصصان صنعت نفت ایران با دستمزد ۱۰ برابری توسط عراق خبر داد و نوشت که روس‌ها با پیشنهاد «وسوسه‌انگیز» عراق، ایران را ترک کردند و سرمایه‌های خود را به عراق بردند.

روزنامه «هم‌میهن» در گفتگویی با دبیرکل انجمن شرکت‌های اکتشاف و تولید نفت به مصائب توسعه صنعت نفت پرداخته و نوشته بود قراردادهای نفتی ایران به‌گونه‌ای بود که «روس‌ها را از ایران راند» و «امروز می‌بینیم که روس‌ها در عراق سرمایه‌گذاری می‌کنند.»

تیرماه سال ۱۴۰۱ مقامات وزارت نفت جمهوری اسلامی امضای تفاهم‌نامه با طرف روسی را یکی از «دستاوردهای بزرگ» نامیده بودند که قرار بود با اتکا به این تفاهم نامه‌ها طرف روسی با محوریت شرکت گاز‌پروم در پروژه‌هایی از جمله میدان گازی کیش و پارس شمالی سرمایه‌گذاری کند.

سال گذشته هم‌زمان با حضور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و مقام‌های ارشد این کشور در ایران، تنها در یک مورد شرکت ملی نفت ایران و گازپروم روسیه تفاهم‌نامه‌ای در زمینه انرژی به ارزش حدود ۴۰ میلیارد دلار امضا کردند.

وزیر نفت دولت جمهوری اسلامی نیز ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری گفته بود در حال «توسعه ۷ میدان نفتی با شرکت‌های توانمند روسی» هستیم و معاون نخست وزیر این کشور توافق کرده است که در توسعه ۶ میدان نفتی جدید نیز، سرمایه‌گذاری کنند.

ایالات متحده صنعت نفت ایران را تحریم کرده و تحریم نفتی یکی از معضلات جمهوری اسلامی است و در همین رابطه شهریورماه سال جاری یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده به صدای آمریکا گفت که دولت جو بایدن همچنان به اجرای «سختگیرانه» تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی از جمله تحریم‌های مربوط به تجارت نفت و پتروشیمی ادامه خواهد داد.

XS
SM
MD
LG