لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۸

اعتراض کارگران پارس جنوبی به اجرایی نشدن وعده مسئولان دولتی و ایرادات طرح طبقه‌بندی مشاغل 


کارگران پارس جنوبی
کارگران پارس جنوبی

یک عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران پارس جنوبی از «بی‌توجهی» مسئولان پالایشگاه پارس جنوبی به وضعیت «۸۰ درصد» از نیروها که شامل کارگران «فنی، اجرایی و تخصصی» هستند، خبر داده است.

علیرضا میرغفاری، عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران و رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران پالایشگاه‌های گاز استان بوشهر، به خبرگزاری «ایلنا» گفته است: «نزدیک به یک سال و نیم است که پیگیر بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل هستیم.»

او افزوده است: «ایرادات ما به طرح این بود که رتبه‌بندی سنواتی در آن اجرا نشده و ارزیابی و کاربینی شغل در محل کار صورت نگرفته است.»

کارگران مجتمع گاز پارس جنوبی در ماه‌های گذشته بارها نسبت به وضعیت شغلی و صنفی خود اعتراض کرده‌اند. اوایل هفته جاری نیز کارگران این مجتمع در اعتراض به «عدم تحقق وعده‌ مسئولین در تحقق مطالباتشان» تجمع کردند.

دو تشکل کارگران نفت نیز شنبه چهارم آذرماه اعلام کردند که کارگران غیر رسمی (ارکان ثالث) و پشتیبانی پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به «پایین بودن سطح دستمزد و تحقق نیافتن برخی مطالبات» خود تجمع کرده بودند.

رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران پالایشگاه‌های گاز استان بوشهر با اعلام اینکه در طرحِ طبقه‌بندی اجرا شده، شرح وظایف به صورت کلی و بدون جزئیات است، افزوده که «این سبب می‌شود برداشت‌های مختلفی از آن صورت بگیرد و عملا شرح وظایفی که می‌تواند از بهره‌کشیِ نیروی کار جلوگیری کند، در این طرح ناکارآمد است.»

بیستم آبان‌ماه نیز کارگران شرکت گروه ملی - صنعتی فولاد ایران در اهواز در اعتراض به «اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت نشدن حقوق‌» اعتصاب، راهپیمایی و تجمع کردند.

بر پایه ویدیوهای منتشرشده، معترضان با سردادن شعارهایی همچون «حسین حسین شعارشون، دزدی‌ها افتخارشون» از مدیریت این شرکت انتقاد کردند.

اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و جزئیات اجرایی آن، از بحث برانگیزترین مسائل در حوزه کارگری ایران است که با وجود اعتراضات گسترده، همچنان جزو مطالبات کارگران کشور است.

با گسترش اعتراضات معیشتی در ایران شماری از اقتصاددان‌ها از جمله مسعود نیلی، داوود سوری، و زهرا کاویانی از شیوه حکمرانی اقتصادی جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته انتقاد کردند و آن را موجب افزایش جمعیت زیر خط فقر در ایران دانستند.

همچنین، فرشاد مومنی اقتصاددان، با تکیه بر «داده‌های رسمی» گفته تقریبا یک نفر از هر سه ایرانی «به معنای مطلق، فقیر» است و برای نخستین بار در ۱۰۰ سال گذشته، در زمان کمتر از سه سال، جمعیت فقیر ایران دو برابر می‌شود.

از سوی دیگر، جمشید اسدی، اقتصاددان، در گفت‌وگو با صدای آمریکا پیش‌بینی کرده که برنامه بودجه سال ۱۴۰۳ موجب گسترش بیشتر فقر و تشدید تورم در ایران خواهد شد.

جمشید اسدی، اقتصاددان: بودجه ۱۴۰۳ باعث گسترش فقر و تشدید تورم می‌شود
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

XS
SM
MD
LG