لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۲

پادشاه عربستان: رياض، اورشليم را پايتخت کشور آتی فلسطینی‌ها می‌داند


ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی - آرشیو
ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی - آرشیو

پادشاه عربستان سعودی بعد از یک هفته، موضع رئيس جمهوری ایالات متحده در ارتباط با اسرائيل و به رسميت شناختن اورشليم را به عنوان پايتخت رسمی اسرائيل را قوياً محکوم کرد.

ملک سلمان در اعلام خط مشی دولت خود برای سال آينده ميلادی، بر موضع و تعهد آل سعود در حمايت از تشکيل يک کشور مستقل فلسطينی تأکيد کرد و گفت رياض اورشليم را پايتخت کشور آتی فلسطینی‌ها می‌داند.

واکنش ملک سلمان، به تصمیم پرزیدنت ترامپ است.

پرزیدنت ترامپ روز چهارشنبه ۱۵ آذر اعلام کرد که دولت آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت کشور اسرائیل برسمیت می شناسد. آقای ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد که بنا به این شناسایی، سفارت کشورش از تل آویو به اورشلیم انتقال خواهد یافت. در حالیکه این تصمیم با استقبال گرم مقامات اسرائیل روبرو شد، فلسطینیان آنرا به باد انتقادات شدید گرفتند.

ملک سلمان در سخنرانی هفت دقيقه ای خود در برابر مجلس شورای سعودی، بدون ذکر نام ايران، بطور مشخص گفت که اجازه نمی دهد هيچ کشوری در امور داخلی کشورهای حوزۀ خليج فارس دخالت کند.

وی گفت «پادشاهی ما خواستار رفع بحران منطقه و حل مشکل فلسطينيان از طريق سياسی است. معتقد است حقوق قانونی فلسطينيان بايد به آنها برگردانده شود. بايد بتوانند کشور مستقل خود را تشکيل دهند و اورشليم پايتختشان باشد.»

پادشاه سعودی افزود «من از سوی پادشاهی مان بار ديگر تصميم آمريکا را در مورد اوشليم قوياً محکوم می کنم و متأسفم که با اين کار حقوق تاريخی مردم فلسطين را نسبت به اورشليم و حمايت ها و راهکارهای مورد تأييد جامعۀ بين المللی را ناديده گرفته است.»

ملک سلمان گفت «پادشاهی ما از طريق همکاری با متحدانمان از دخالت در امور داخلی کشورهای حوزۀ خليج، تحريک اختلافات قومی، و برهم زدن ثبات و امنيت منطقه جلوگيری می کند. [ما] معتقد به اصل بخشش و عفو، همزيستی مسالمت آميز و پايان رنج مردم هستيم.»

در سال ۱۹۴۸ میلادی اسرائیل کنترل بخش غربی و اردن کنترل بخش شرقی اورشلیم را در اختیار گرفتند. اسرائیل که این شهر را پایتخت ابدی خود می‌داند، پس از جنگ سال ۱۹۶۷ کنترل بخش شرقی آن را نیز در دست گرفت.

اورشلیم به دلیل وجود اماکن مذهبی و تاریخی در آن، برای یهودیان، مسیحیان و همچنین برای مسلمانان شهری بسیار مقدس است، و سازمان ملل متحد زمانی پیشنهاد کرده بود که یک شهر بین المللی باقی بماند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG