لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۵

واكنش رهبران اسرائیل نسبت به اقدام پرزیدنت ترامپ درباره اورشليم: رویدادى تاریخی


در حالی که بسیاری از گروه های فلسطینی هشدار داده اند که علیه تصمیم پرزیدنت ترامپ برای به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل به پا خواهند خاست، و حماس تهدید کرده است که منطقه را «به جهنم آمریکا» مبدل خواهد کرد، سران اسرائیل از اظهارات رئیس جمهوری ایالات متحده ابراز شادمانی کردند و سپاس عمیق خود را نسبت به آن بیان داشتند.

در عین حال، به گزارش خبرگزارى رویترز به نقل از محافل ديپلماتيك آمریکا، آنها از اسرائیل خواسته اند که از ابراز شادمانی پرهیاهو خودداری ورزند.

رویترز نوشت ایالات متحده بیم دارد که برخی دیپلمات های آن کشور و یا افراد خانواده آنان مورد تعرض قرار گیرند. همزمان، رهبر مسیحیان انجیلی در ایالات متحده گفت «پرزیدنت ترامپ کورش زمان ماست.»

رئیس جمهوری اسرائیل رئوبن ریولین در بیانیه ای، از تصميم پرزیدنت ترامپ به گرمی استقبال کرد و نوشت: «هیچ هدیه ای بهتر و شایسته تر از این، به مناسبت هفتادمین سالگرد استقلال اسرائیل تصور نمی شد.»

پرزیدنت ریولین نوشت: پنجاه سال پس از آزادی شرق اورشلیم و یکپارچگی دوباره پایتخت اسرائیل، اکنون هنگام آن است که این شهر مقدس از آرامش برخوردار شود و به عنوان پایتخت اسرائیل راه بالندگی بپيمايد – شهری که مردمان همه جهان برای زیارت رهسپار آنجا می شوند.

رئیس جمهوری اسرائیل نوشت: یهودیان هزاران سال به این شهر مقدس چشم امید دوخته بودند و به سوی آن نماز می مى خواندند. برای مردم این شهر و مردمان جهان آسایش وصلح آرزو می کنم.

نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو نیز نوشت: بهترین شادباش های خود را نثار رئیس جمهوری ایالات متحده می کنم. این یک روز تاریخی است و نقطه عطفی در مورد شهر اورشلیم است.

نتانیاهو نوشت: اورشلیم از سه هزار سال پیش پایتخت اسرائیل بوده و هست. این جا سرزمینی است که اجداد ملت یهود در آن جا می زیستند و نیایشگاه بزرگ یهود، موسوم به بیت المقدس در شهر اورشلیم بنا شد و پادشاهی یهود در اورشلیم پایه گذاری شد و انبیاى آن در این شهر ظهور کردند.

نخست وزیر اسرائیل در ادامه پیام خود نوشت: هزاران سال است که یهودیان به سوی اورشلیم نماز می گزارند و آنجا قبله گاه یهودیان جهان است و آنان در نیایش های خویش همیشه آرزو کرده می گویند "سال آینده در اورشلیم". این شهر همیشه پایتخت یهودیان بوده و هست.

همه وزیران کابینه اسرائیل نیز از تصمیم پرزیدنت ترامپ ابراز خرسندی عميق کردند.

در گزارش دیگری آمده است که نخست وزیر اسرائیل خطاب به سران کشورهای اروپایی خواستار شده است که آنان نیز از رئیس جمهوری امريكا پیروی کرده و اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسند.

«ایلت شاکد» وزیر دادگستری اسرائیل در پیامی گفت: هنگام آن است که فلسطینیان درک کنند که قواعد بازی تغییر کرده و کشتیبان را سیاستی دگر پدید آمده است.

او گفت: من به فلسطینیان توصیه می کنم که درصدد برنیایند که شکیبایی اسرائیل را به بوته آزمون بسپارند و دوباره این کشور را به ترور تهدید کنند.

در همین حال، منابع خبری اسرائیل و سیاستمداران آن کشور این احتمال را مطرح می سازند که ممکن است فلسطینیان به عملیات خشونت بار دست بزنند.

روزنامه های اسرائیل نوشتند که پلیس و نیروهای انتظامی در حال آماده باش به سر می برند.

وبسایت خبری «ان آر جی» نوشت: آزمون اصلی در مورد واکنش های فلسطینی، جریان نماز جماعت در روز جمعه می باشد که احتمال دارد به فرصتی برای ایجاد تظاهرات اعتراضی و راه پیمایی مبدل شود.

روزنامه جروزالم پست نوشت: نیروهای انتظامی اسرائیل خود را برای رویارویی با هرگونه احتمالی آماده ساخته اند. در ادامه این گزارش آمده است که ستاد کل ارتش اسرائیل نیز دستور داده واحدهای بیشتری در سرزمینهاى فلسطینیکرانه باختری مستقرشود. علاوه براین، واحدهای احتیاطی ارتش نیز آماده ورود به صحنه هستند.

در چند روز اخیر درگیری هایی بین نیروهای اسرائیلی و اهالی فلسطینی نوار غزه، در ناحیه خان یونس رخ داده است. حماس تهدید کرده که منطقه را به جهنم مبدل خواهد كرد. در بیانیه حماس از فلسطینیان خواسته شده در پایان نماز جمعه به تظاهرات گسترده دست بزنند. حماس از دولت خودگردان فلسطينى خواستار شد به همکاری های امنیتی با نیروهای اسرائیلی در کرانه باختری پایان بخشد.

«رون بن ییشای» مفسر اسرائیلی در امور امنیتی، در ارزیابی خود نوشت که پرزیدنت ترامپ به فلسطینی ها نیز هدیه کریسمس داده است. به این مفهوم که درها را باز گذاشته تا فلسطینیان بتوانند به دور میز مذاکرات باز گردند.

این مفسر نوشت که فلسطینی ها خود خوب می دانند که پرزیدنت ترامپ از تصمیم خود باز نخواهد گشت و راه اندازی خشونت نیز سودی برای فلسطینیان به دنبال نخواهد آورد.

«بن ییشای» ارزیابی می کند که پرزیدنت ترامپ امتیازاتی نیز به فلسطینی ها خواهد داد که موجب خشنودی آنان شود.

این مفسر اسرائیلی نوشت: در حالی که پرزیدنت ترامپ چند ماه پیش گفته بود که برای او «دو کشور برای دو ملت» و یا «یک کشور برای دو ملت» مهم نیست. بلکه مهم آن است که اسرائیل و فلسطینیان درباره یکی از این دو راهکار به توافقی برسند. ولی پرزیدنت ترامپ در سخنان روز چهارشنبه، تنها از راهکار «دو کشور برای دو ملت» سخن گفت و به این امکان که کشور فلسطینی برپا نشود، اشاره ای نكرد.

به نوشته روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» مایک اوانس رهبر مسیحیان انجیلی (که یک گروه مذهبی پرنفوذ محسوب می شود) دستور داده که پیروان این آئین، به شادمانی بپردازند.

کورش بزرگ، در دوهزار و پانصد سال پیش، یهودیان را از اسارت امپراطوری بابل (عراق امروز) رها ساخت و به آن ها اجازه داد به شهر اورشلیم باز گردند و «بیت المقدس» (نیایشگاه بزرگ یهودیان به روی تپه صیون در شرق اورشلیم) را از نو بنا کنند.

همزمان، رهبر مسیحیان انجیلی در ایالات متحده گفت «پرزیدنت ترامپ کورش زمان ماست».

مسیحیان انجیلی خود را «صیونیست» می خوانند، زیرا بر این باورند که پروردگار قوم یهود را مورد عنایت قرار داده و اورشلیم را به آنان اهدا کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG