لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۸

انتقاد ترکیه از «واکنش ضعیف» کشورهای اسلامی به پایتخت نامیدن اورشلیم


رئیس جمهوری ترکیه آنچه را واکنش ضعیف کشورها ی اسلامی به انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم خواند، مورد نکوهش قرار داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز رجب طیب اردوغان پیش از آغاز نشست سران کشورهای اسلامی در استانبول برای بررسی وضعیت اورشلیم سران برخی از کشورهای عرب را متهم کرد که چون نمی خواهند موجبات خشم آمریکا را فراهم سازند واکنش چندانی جدی به تصمیم پرزیدنت ترامپ دایر برانتقال سفارت به اورشلیم نشان نداده اند.

پرزیدنت ترامپ روز چهارشنبه ۱۵ آذر اعلام کرد که دولت آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت کشور اسرائیل برسمیت می شناسد. آقای ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد که بنا به این شناسایی، سفارت کشورش از تل آویو به اورشلیم انتقال خواهد یافت. در حالیکه این تصمیم با استقبال گرم مقامات اسرائیل روبرو شد، فلسطینیان آنرا به باد انتقادات شدید گرفتند.

رجب طیب اردوغان روز سه شنبه دولت آمریکا را به نادیده گرفتن ادعای فلسطینی ها در مورد شرق اوشلیم که در اشغال اسرائیل است متهم کرده و می گوید واشنگتن حقوق بین الملل را در این باره زیر پانهاده است.

آنکارا سران ۵۰ کشور اسلامی را به استانبول دعوت کرده است تا درباره یک واکنش یکپارچه در قبال تصمیم آمریکا به توافق برسند.

اورشلیم که مکانهای مقدس و مورد احترام آئین های یهودی، مسیحی و اسلام را در خود جای داده است سومین شهر مقدس مسلمانان جهان به حساب می آید و در کانون مناقشه چند دهه ای اسرائیل با اعراب قرار دارد.

مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز روز سه شنبه با تکرار سخنان اردوغان از اینکه کشورهایی چون مصر و امارات وزرای خارجه را به این نشست اعزام می کنند، انتقاد کرد.

ریاض هنوز تصمیم خود در این باره را اعلام نکرده است.

این سه کشور مناسبات بحث انگیزی با ترکیه دارند و حزب عدالت و توسعه ترکیه به رهبری آقای اردوغان را به ارتباط با جنبش های اسلامگرای منطقه که مخالف دولتهای مذکور هستند متهم می کنند.

منابع ایرانی اعلام کردند حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی بعد از ظهر روز سه شنبه برای شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی وارد استانبول شد.

در سال ۱۹۴۸ میلادی اسرائیل کنترل بخش غربی و اردن کنترل بخش شرقی اورشلیم را در اختیار گرفتند. اسرائیل که این شهر را پایتخت ابدی خود می‌داند، پس از جنگ سال ۱۹۶۷ کنترل بخش شرقی آن را نیز در دست گرفت.

اورشلیم به دلیل وجود اماکن مذهبی و تاریخی در آن، برای یهودیان، مسیحیان و همچنین برای مسلمانان شهری بسیار مقدس است، و سازمان ملل متحد زمانی پیشنهاد کرده بود که یک شهر بین المللی باقی بماند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG