لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۷

روحانی: قرار نیست دلار را پایین بیاوریم


حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ساعتی پیش در گفت و گو با تلویزیون ایران ضمن سپاس از مردم ایران به خاطر صبوری و حمایت از دولت در جریان مذاکرات اتمی و قبل و پس از آن گفت: «صبوری مردم در وقایعی چون جنگ با عراق در گذشته و برنامه هسته ای در حال حاضر پیروزی به بار آورده است.»

​آقای روحانی گفت مقاومت و ایستادگی مردم «سرمایه ای بزرگ» بود. رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت حضور ۷۳ درصدی مردم در انتخابات ریاست جمهوری در دو سال پیش در واقع نوعی «رفراندوم» به این سوال بود که ما باید چطور حرکت کنیم تا موفق شویم و منطق ما در مقابل دنیا چه باشد.

آقای روحانی گفت «دو سال پیش گفتم درشت گویی پیروز نمی شود بلکه درست گویی پیروز است.» او گفت «ما منطق درست گویی را انتخاب کردیم. سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به همه جهان، جهان عاری از خشونت را پیشنهاد کردم و ملاقات های ما در مجمع عمومی، مذاکرات بعدی ما با جهان را موجب شد و کلید حرکت ما در جهان را زد.»

رئیس جمهوری ایران با تاکید بر این که پس از دو سال فعالیت دولت تدبیر و امید «دستاورد امروز بیش از تصور دیروز است» گفت: «ما بر مبنای چارچوب و اهداف مذاکره می کنیم. ما فن مذاکره را بلدیم. مردم ما به برخی کشورها در طرف مقابل اطمینان ندارند ولی اگر ما با کشوری مشکل داریم معنیش این نیست که نتوانیم با هم روی هدفی مشخص کار کنیم.» روحانی گفت «حتی نمی توان به یک کشور دوست، همسایه، و هم مذهب اعتماد صد در صد داشت.»

روحانی ضمن اشاره تلویحی به آمریکا و مسئله اعتماد به کشور متخاصم گفت: «در توافق موقت ژنو در آذر ۹۲ ما در مقام عمل آزمایش کردیم، آن ها هم عمل کردند. هر دو عمل کردیم و معلوم شد که می شود با هم کار کرد.»

رئیس جمهوری ایران گفت این تفکر که یا تسلیم در برابر دنیا یا شکست دنیا درست نیست: «راه سومی هم هست که تعامل با دنیاست و برد-برد است.»

توافق جامع اتمی متضمن اهداف همه طرف ها

حسن روحانی گفت: «ما در این توافق به سه هدف مهم دست یافتیم. طرف مقابل هم می گوید به هدفش دست یافت. و این برد-برد است.»

آقای روحانی گفت دلیل اولیه سوءظن به برنامه اتمی ایران کشف آثار اورانیوم بسیار غنی شده در حد ۷۰ درصد روی سانتریفوژهای دست دومی بود که ایران از کشوری دیگر خریداری کرده بود. او گفت: «کشورهای دیگر هم حق داشتند که شک کنند اما مسیر تهدید آمیزشان را ادامه دادند و گفتند ایران به دنبال بمب است.»

رئیس جمهوری ایران یک بار دیگر تاکید کرد که ایران به دنبال سلاح کشتار جمعی نیست: «اگر می خواستیم سلاح کشتار جمعی داشته باشیم همان موقع علیه عراق سلاح شیمیایی می ساختیم و استفاده می کردیم. جنگ ما شرافتمندانه بود. آن موفع که در جنگ بودیم دنبال سلاح کشتار جمعی نبودیم چه برسد به الان.» او گفت: «اگر طرف مقابل فکر می کند ما را از دستیابی به سلاح کشتار جمعی بازداشته، بگذارید فکر کند. ما هرگز به دنبال سلاح کشتار جمعی نبودیم.»

مسئله بازرسی ها

حسن روحانی گفت ایران از قبل داوطلبانه پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای -ان پی تی- را قبول کرده است و حالا هم پروتکل الحاقی را پذیرفته ایم و دارد اجرا می شود. او گفت هیچ کس در دنیا امنیت ملی و اسرار نظامی و علمی و تجاری و اجتماعی خود را معامله نمی کند و «بازرسی های توافقنامه در چارچوب پروتکل است و اصلا جای نگرانی ندارد.»

آقای روحانی گفت پیشرفت دولت یازدهم از نظر سلاح های استراتژیک و تقویبت بنیه دفاعی، در دو سال گذشته به اندازه ۸۰ درصد ده سال قبل است. او تاکید کرد یکی از دستاوردهای توافق اخیر امنیت ملی کشور است و «کشوری که در سالهای اخیر شبه تهدید یا شبح تهدید بود اکنون دیگر نیست.»

به گفته روحانی توافق و قطعنامه نه تنها مشکلی برای امنیت ملی و قدرت دفاعی ایران ندارد، بلکه تحریم تسلیحاتی ایران را برای پنج سال تبدیل به محدودیت کرده است. روحانی تاکید کرد که قطعنامه روی توان موشکی ایران تاثیر منفی ندارد چرا که می گوید ایران نباید موشک هایی بسازد که برای حمل کلاهک هسته ای «طراحی شده باشد.»

اقتصاد پس از تحریم

حسن روحانی گفت دولتش از همان ابتدا به دنبال حل و فصل مسائل اقتصادی بود و مهار تورم ۴۲ درصدی و کاهش آن اول به ۳۲ درصد و بعد به کمتر از این رقم «یکی از دلایل پیروزی ایران در دوران مذاکرات بود.» او گفت: «من قول داده ام تا پایان این دولت تورم را یک رقمی می کنیم که آرزوی ۴۰ ساله مردم است.»

روحانی گفت یکی از اهداف مذاکرات بازکردن درهای جهان به روی مردم بود و به محض اجرای توافق، تمام تحریم های اقتصادی بلافاصله رفع می شود، مسئله ای که «کاسبان تحریم» را عصبانی کرده است.

او گفت ممکن است کسانی در داخل و خارج منتقد حکومت باشند ولی از توافق خوشحالند. او گفت: «همه در جهان از توافق خوشحالند غیر از جنگ طلبان و صهیونیست ها.»

قرار نیست دلار پایین بیاید

حسن روحانی گفت هفته گذشته در جریان دیدار وزیر خارجه فرانسه از ایران به او گفته است که پس از تحریم هر کشوری که حاضر باشد به ایران سرمایه و تکنولوژی برای مشارکت در صادرات بیاورد، به او خوشامد می گوید. او گفت بعد از تحریم دو کار می توان کرد «یا قرص مسکن بیاوریم یا سرمایه گذاری کنیم. ما باید راه دوم را انجام دهیم.» او گفت: «قرار نیست با پول های آزاد شده جنس به بازار بریزیم و دلار را پایین بیاوریم.»

روحانی گفت آن زمان که درآمد ارزی خوبی داشتیم «در داخل دو هزار بنگاه اقتصادی تعطیل شد و ۵۰۰ هزار نفر در اوج درآمد نفتی بیکار شدند. کالا را وارد کردیم و برای دیگران اشتغال ایجاد کردیم. واردات بی رویه کالای مصرفی اشتباه است.»

او تاکید کرد «سیاست ما در مسیر اقتصاد مقاومتی است: درونزا و برون نگر است. ما باید تولید را افزایش دهیم و صادرات غیرنفتی را زیاد کنیم.»

حمایت از فعالیت جوانان در شبکه های اجتماعی

حسن روحانی از حمایت جوانان در شبکه های اجتماعی از تیم مذاکره کننده هسته ای دولت تشکر کرد و گفت: «جوانان در جریان توافق و قبل و بعد از آن در شبکه های اجتماعی چه تلاش ها که نکردند، با عکس ها و طراحی ها و گرافیک ها وطنزهای قشنگ.»

روحانی گفت همواره مخالف بسته شدن شبکه های اجتماعی بوده و هست. او گفت انتقاد حق مردم است ولی اتهام زنی و تشویش اذهان عمومی نه.

آقای روحانی در پایان مصاحبه تلویزیونی خود گفت اصول ایران در سیاست منطقه ای تغییر نمی کند «اما توافق اخیر، ابزارسیاسی در اختیار ایران گذاشته است.» او گفت معتقد است که ایران با حفظ اصول خود معتقد است که یمن و سوریه راه حل سیاسی دارند.

XS
SM
MD
LG