لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۶

تلاش اتاق بازرگانی ایران و آمریکا برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور


در حالیکه بحث در مورد تصویب توافق هسته ای تهران با شش کشور مقتدر جهان کنگره آمریکا را فرا گرفته است، مدیر اتاق بازرگانی ایران و آمریکا می گوید که آمریکا نباید این فرصت طلایی را از دست بدهد.

با وجود بیش از سه دهه تنش های سیاسی بین تهران و واشنگتن، اتاق بازرگانی ایران و آمریکا به کمک صاحبان مشاغل و چهره سیاسی برجسته پرنفوذ و فعال، که خاطره خوشی از روابط اقتصادی و تجاری پیشین بین دو کشور دارند، تلاش می کند روابط تجاری شکننده بین دو کشور را مرمت و توسعه دهند.

پس از توافق هسته ای، ایران، دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه و شمال آفریقا، با ۴۰۰ میلیون دلار تولید ناخالص، ۸۰ میلیون نفر جمعیت که ۴۲ درصد آنها را جوانان ۲۴ سال و یا جوان تر تشکیل می دهد، فرصتی تاریخی برای سرمایه گذاران خارجی فراهم آورده است.

در حالیکه بحث در مورد تصویب توافق هسته ای تهران با شش کشور مقتدر جهان کنگره آمریکا را فرا گرفته، و امکان سرمایه گذاری شرکتهای آمریکایی در ایران را به زیر سوال برده، محسن فرش نشانی، مدیر اتاق بازرگانی ایران و آمریکا میگوید که واشنگتن نباید این فرصت تاریخی را از دست بدهد.

آقای فرش نشانی در گفتگویی با خبرنگار سی بی اس گفت که از ماه آوریل گذشته تا بحال، یعنی از زمان تفاهم هسته ای تهران با گروه ۱+۵ در مورد چارچوب توافق، ما فعالیت ها و کمک های خود را به مشاغل گسترش داده ایم.

او گفت که پس از توافق هسته ای اخیر، ما آن دسته از شرکتهای آمریکایی را که بر اساس قانون و مقررات فعلی قادرند با ایران روابط تجاری داشته باشند را آماده می کنیم تا با راوبط تجاری و خدماتی خود را با تهران آغاز کنند. او گفت که گسترش روابط کار آفرین و در راستای منافع دو کشور خواهد بود.

او گفت که کشورهای اروپایی و آسیایی فعالیت تجاری مقدماتی خود را در بازار ایران، که گفته می شود بزرگترین بازار دست نخورده جهان است، آغاز کرده اند.

او گفت که ما معتقدیم که شرکتهای آمریکایی نیز باید از این فرصت بی نظیر استفاده کنند و با ایران قرار دادهای تجاری به خدماتی ببندند و در ایران سرمایه گذاری کنند.

ما کنفرانس ها، سمینارها، و نمایشگاهای تجاری برپا خواهیم کرد تا از تصورات نادرستی که دو کشور نسبت بهم دارند را بر طرف سازیم.

اتاق بازرگانی ایران و آمریکا، بعنوان یک شرکت غیرانتفاعی در ماه مارس سال ۲۰۱۴ میلادی از سوی صاحبان مشاغل و چهره های برجسته سیاسی در واشنگتن به ثبت رسید، که آگاهی بسیاری از روابط سیاسی و اقتصادی بین دو کشور دارند. هدف این اتاق ایجاد تسهیلات و گسترش روابط تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکاست. بنیان گذاران اتاق بازرگانی ایران و آمریکا اعتقاد دارند ایران و آمریکا میتوانند در زمینه های وسیعی روابط تجاری آینده خود را گسترش دهند.

فرش نشانی در پاسخ به این سؤال که چرا شرکت های آمریکایی نباید به تجارت و یا سرمایه گذاری در ایران مظنون باشند؟ و چه مدتی طول خواهد کشید تا مبادلات تجاری و مالی با ایران از سر گرفته شود گفت سرمایه گذاران آمریکایی باید مانند گذشته به بازار ایران و توانایی این بازار اعتماد پیدا کنند. بعنوان نمونه، در سال ۱۹۷۸، یعنی پیش از انقلاب، که جمعیت ایران حدود ۳۵ میلیون نفر بود، ارزش حجم صادرات آمریکا به ایران ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار و واردات آمریکا از ایران بالغ ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بود.

او گفت با شروع برنامه هایی، مانند مرمت روابط و رفع مظنونیت، ما به نوعی تلاش می کنیم تا سطح اطمینان سرمایه گذاران آمریکایی را بالا ببریم. فرش نشانی در پاسخ این سوال که آیا آمریکا قادر است تا کشورهایی مانند چین، که مدتهاست با ایران روابط تجاری دارند رقابت کند گفت ایرانیان علاقه مند به خرید کالاهای آمریکایی هستند. او گفت که در ایران همواره زمینه های مختلفی، از جمله در صنعت نفت برای سرمایه گذاران آمریکایی و شرکت های نوپای این کشور وجود دارد.

XS
SM
MD
LG