لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۰

واکنش جامعه پزشکی به اظهارات رئیسی درباره نقش بسیج در دوره کرونا: عذرخواهی کنید


ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران

هم‌زمان با انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اخراج هزاران پرستار دوران کرونا از بیمارستان‌ها، انتشار یک فایل صوتی از ابراهیم رئیسی که در آن از نقش طلاب و بسیجی‌ها در مبارزه با همه‌گیری کووید ۱۹، تقدیر و تشکر می‌کند، موج گسترده‌ای از انتقاد‌ها و واکنش‌ها را در جامعه پزشکی و رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در این فایل صوتی به نقل از رئیس دانشگاه پزشکی گیلان می‌گوید در دوران کرونا «نیروهای بسیجی و انقلابی به بیمارستان‌ها می‌آیند و به پزشکان و پرستاران ما یاد می‌دهند که با مردم چگونه کار کنند.»

او می‌افزاید: «من خودم وقتی رفتم کنار خانواده‌های داغدار دیدم طلبه‌های ما هستند و تنها دل خانواده‌ها را حضور افاضل و طلاب ما آرام می‌کند.»

طی بیش از دو سال مواجهه با موج‌های مختلف کرونا در ایران، «ده‌ها هزار پرستار درگیر کرونا شدند» و شماری از کادر بهداشت و درمان از جمله پزشکان و پرستاران جان خود را از دست دادند و با عبور از بحران همه‌گیری کرونا گزارش‌ها حاکی از این است که بیش از «۵ هزار پرستار قراردادی و طرحی اخراج شده اند.»

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، درباره اخراج پرستاران با انتقاد از رفتار «برخی بیمارستان‌ها» تأکید کرد: «در حق این نیروها کم‌لطفی شده و باید با عذرخواهی از آنها و عزت و احترام به کار بازگردند.»

او با بیان این که «بعضی‌ها چشم خود را به روی واقعیت‌های کرونا بسته اند و طوری شده که خود آنها در دوران بحران کرونا، در خانه بوده اند و حالا آمده اند این پرستاران را اخراج می‌کنند»، گفت: «بعضی از این ۵ تا ۶ هزار نفر پرستار اخراجی، زوج هستند که هر دو با هم اخراج شده‌اند و این، عین بی‌اخلاقی و بی‌عدالتی است.»

علاوه بر این، رئیس سازمان نظام پرستاری ایران با بیان این که «رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان غلط زیادی کرده» به این اظهارات واکنش داد و خواستار دلجویی رئیسی از جامعه پزشکی ایران شد.

همچنین محمدرضا ظفرقندی، رئیس پیشین سازمان نظام پزشکی ایران، در توییتی خواستار عذرخواهی رئیسی از اظهارات اخیرش در گیلان شد و نوشت: «در بحران کرونا، مانند جنگ تحمیلی جامعه پزشکی ‌و پرستاری با جانفشانی و تقدیم شهدای بسیار به وظیفه خود عمل‌ نمود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بی‌احترامی شأن و زحمات این جامعه خدوم را ضایع کرد و متاسفانه رئیس‌جمهوری هم با اشتیاق و قدرناشناسانه این موضع را تأیید کردند. وا اسفا!»

موید علویان، رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ نیز در یادداشتی خطاب به ابراهیم رئیسی خواستار عذرخواهی او از کادر درمان به دلیل اظهارات اخیرش در گیلان شد و گفت: «بودند کسانی که به نام دین مردم را به تجمع دعوت می‌کردند و از واکسن زدن منع می‌کردند. بودند کسانی که ترویج به رفتارهای غلط و غیرعلمی می‌کردند و با دستاوردهای علمی و نتیجه‌گیری‌های مبتنی بر شواهد مخالفت می‌کردند.»

در واکنشی دیگر، علی نوبخت، دبیر مجمع انجمن‌های علمی تخصصی گروه پزشکی، نقل قول ابراهیم رئیسی از رئیس علوم پزشکی گیلان را «باعث وهن جامعه پزشکی و قدرناشناسی» او از «همکاران جان‌برکف بهداشت و درمان و بزرگ کردن افراد غیرمسئول در امور تخصصی» قلمداد کرد.

بابک زمانی، جراح مغز و اعصاب و رئیس پیشین انجمن سکته مغزی ایران، در واکنشی توییتری، این اظهارات رئیسی با وجود تمام سوابقش در گاف دادن را غیر قابل باور خواند.

تصمیم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، مبنی بر ممنوعیت ورود واکسن‌های ساخت بریتانیا و آمریکا به عقیده بسیاری، دلیل اصلی کندی واردات واکسن به ایران و از دست رفتن جان هزاران نفر شد. ابراهیم رئیسی از کسانی بود که از تصمیم آیت‌الله خامنه‌ای دفاع کرد و آن را «تدبیری حکیمانه برای صیانت از جان مردم» خواند.

از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا در ایران ادعاهای مختلفی درباره درمان گیاهی کووید۱۹ طرح شده که از جمله معروفترین آنها تجویز «داروی جامع» و «روغن گل بنفشه پایه کنجد» از سوی عباس تبریزیان، روحانی مدعی طب اسلامی بود. داروی «روغن گل بنفشه» او و به ویژه طریقه استعمال آن، واکنش‌های طنزآمیز بسیاری را در میان کاربران شبکه های اجتماعی به راه انداخت.

همچنین نشریه اکونومیست در مطلبی با عنوان ایرانی‌های مستأصل توصیه‌های پزشکی بدی دریافت می‌کنند، دخالت نهادها و شخصیت‌های حکومتی و مذهبی در ایران در مقابله با ویروس کرونا را به چالش کشید.

XS
SM
MD
LG