رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران میگوید در سال ۱۴۰۰ حدود ۴ هزار نفر درخواست عدم سوءپیشینه پزشکی کردند که به گفته او حدود یک سوم این افراد را پزشکان عمومی تشکیل میدهند.
محمد رئیسزاده، «غیرواقعی بودن تعرفهها» و «شرایط کلی اقتصاد جامعه» را از دلایل تمایل پزشکان به مهاجرت عنوان کرد.
او همچنین گفت که حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار پزشک عمومی، کار پزشکی انجام نمیدهند.
این در حالی است که وزارت بهداشت ایران از کمبود ۱۸ هزار پزشک عمومی در سراسر کشور خبر داده است.
محمد رئیسزاده گفت: «اگر واقعا دلسوز هستید اول همین پزشکان موجود را در این شبکه به کار بگیرید و بعد بیداد کمبود پزشک را سر دهید.»
به گفته رئیس کل سازمان نظام پزشکی ۴۲ درصد متخصصین در پنج کلانشهر تهران، تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد ساکن هستند.
او افزود در تهران به ازای هر ۱۰ هزار نفر، بالای ۴۰ پزشک وجود دارد که به گفته او ۵ برابر میانگین کشوری و بالاتر از استاندارد جهانی است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در مورد افزایش ظرفیت پزشکی در کشور گفت روی کاغذ گفته میشود ۲۰ درصد به صورت «دستوری» افزایش یابد اما هیچ کجا به الزامات دستوری پاسخ داده نمیشود.
آمار به دستآمده از گواهیهای صادر شده همچنین نشان میدهد ماهانه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرستار اقدام به مهاجرت میکنند.
این در حالی است که رسانههای داخل ایران گزارش دادهاند که با فروکش کردن بحران کرونا در کشور، حدود پنج هزار پرستار تعدیل شدند.
این در حالی است که رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفته است که دستکم به ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری نیاز هست.
در سالهای اخیر به ویژه پس ازهمهگیری کووید-۱۹، تمایل کادر درمان ایران به مهاجرت نیز بیشتر شد.
رصدخانه مهاجرت ایران در پژوهشی، «شاخص میل به مهاجرت» میان «دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی، پزشکان، پرستاران، اساتید، محققان، پژوهشگران و فعالان کسب و کارهای نوپا را بررسی کرده است. بر اساس دادههای به دستآمده، «۷۱ درصد پزشکان و پرستاران» به دلیل «شرایط کشور» میل به مهاجرت دارند و این رقم در میان دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی «۵۸ درصد» است.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، در تازهترین اظهارات خود گفت که جریان مهاجرت یا فرار مغزها باید با «ایجاد جاذبه» به «مهاجرت معکوس» تبدیل شود و کسانی که از کشور رفتهاند نیز بازگردند.