لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۲

تعطیلی برخی خطوط تولید تجهیزات پزشکی در پی «جراحی اقتصادی» و حذف ارز ترجیحی


تصویر تزئینی است- آرشیو
تصویر تزئینی است- آرشیو

تبعات تورمی حذف «ارز ترجیحی» در بسته سیاستی دولت ابراهیم رئیسی موسوم «جراحی اقتصادی» سبب شده است که به گفته دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی کشور، برخی خطوط «تولید تجهیزات پزشکی» به دلیل افزایش هزینه‌ها «تعطیل» شوند.

دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی ایران با اعلام اینکه در حال حاضر «قیمت‌گذاری» بعضی از کالاهای تجهیزات پزشکی انجام نشده، به «باشگاه خبرنگاران» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته است که برخی از «خطوط تولید» توسط تولیدکننده به دلیل «مقرون به صرفه نبودن تولید» تعطیل شده‌اند.

مریم قاسمی تاکید کرده است که این فرایند کنونی تعطیل شدن خطوط تولید تجهیزات پزشکی، در آینده و حتی در «هنگام بروز بحرانی مانند کرونا» می‌تواند بیمارستان‌ها را از نظر «تامین تجهیزات» دچار مشکلاتی کند.

سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران هم بیست و دوم خردادماه در نامه‌ای خطاب به رئیس دولت جمهوری اسلامی، ضمن هشدار نسبت به «تعطیلی خطوط تولید دارو» در تابستان و از تیرماه سال جاری، نوشته است: «شرایط کشور» به گونه‌ای است که «امکان تامین و تولید» دارو را سخت‌تر از گذشته کرده و «به مرز بحران رسانده است.»

این سندیکای تخصصی حوزه سلامت ایران با یادآوری اینکه به رغم اعلام هشدارهای قبلی مبنی بر احتمال بروز «بحران دارویی» با توجه به «مشکلات کارخانجات داروسازی»، صرفا نامه‌نگاری و جلسات تکراری ادارای برگزار شده، تاکید داشت که اکنون «امکان تولید بسیاری از داروها از بین رفته است.»

دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی کشور نیز امروز با اشاره به اینکه قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی یکی از «موضوعات مهم و با اهمیت» این بخش محسوب می‌شود، گفته است: متاسفانه «اصلاح قیمت‌ها» دیر به دیر انجام می‌شود و به طور کلی یک سری «قیمت‌گذاری کالاها» انجام شده و برخی دیگر در نوبت «اصلاح قیمت‌ها» هستند.

مریم قاسمی با اظهار اینکه در حال حاضر شاهد «افزایش قیمت و نوسانات» در خصوص «ماده اولیه و قطعات» هستیم، افزوده است: نمی‌توانیم به تولید کننده دستور «عدم افزایش» تجهیزات مختلف پزشکی «جهت عرضه و فروش به بازار» را بدهیم.

همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز بیست و یکم خردادماه به خبرگزاری «ایلنا» گفته بود «عدم قیمت‌گذاری مناسب» دارو، موجب ایجاد مشکلاتی برای کارخانه‌جات دارویی و «کاهش و توقف تولید برخی داروهای داخلی» شده است.

دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی ایران با بیان اینکه در حال حاضر «وضعیت ارز» برای تولید کننده تجهیزات پزشکی «شفاف» نیست، گفته است که این مسئله هر چه زودتر باید «تعیین تکلیف» شود.

در این حال، مریم قاسمی با توجه به شرایط سال جاری، افزایش عمومی بسیاری از هزینه‌ها و همچنین چالش‌های پیش روی این بخش اقتصادی کشور، اظهار داشته است که در سال جدید، «قیمت تجهیزات پزشکی» باید «مورد بازنگری» قرار گیرد.

این درحالی است که محمد مخبر دزفولی، معاون اول ابراهیم رئیسی شامگاه هفدهم اردیبهشت‌ماه با حضور در صداوسیمای جمهوری اسلامی ضمن بیان اینکه «ارز ترجیحی» نان و دارو «حذف نمی‌شود» و قوه مجریه جمهوری اسلامی مصمم به آنچه «توزیع عادلانه یارانه‌ها» اعلام داشته است، از مردم خواسته بود تا «مطلقا» نگران نباشند.

بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت جمهوری اسلامی چهاردهم فروردین‌ماه به روزنامه «همشهری» چاپ تهران گفته بود دارو‌های وارداتی تا «۶برابر» و دارو‌های تولید داخل هم با توجه به میزان ارز تامین مواد اولیه «۳۰ تا ۱۰۰ درصد» افزایش قیمت داشته‌اند.

کاهش میزان «ارز حمایتی» برای تهیه مواد اولیه تولید دارو و گسترش «قاچاق معکوس» برخی داروهای تولیدی مانند آنتــی‌بیوتیک‌ها، انسولین، ریتالین، دارو‌های تزریقی آی‌وی‌آی‌جی، دارو‌های ضدسرطان و بیماری‌های خاص موجب شده تا قیمت اقلام مختلف دارویی و لوازم پزشکی با «افزایش قیمت قابل توجهی» مواجه شوند.

حذف «ارز ترجیحی» ۴۲۰۰ تومانی و جایگزینی آن با «نرخ ای‌تی‌اس» و «ارز نیمایی» برای تهیه «اقلام ضروری و کالاهای اساسی» از نوزدهم اردیبهشت‌ماه به دستور ابراهیم رئیسی، سبب شده است تا «دارو و تجهیزات پزشکی» نیز با «افزایش قیمت چند برابری» در ایران مواجه شوند.

XS
SM
MD
LG