لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۴

پرستاران شاغل در بخش‌خصوصی مشمول قوانین حمایتی نمی‌شوند


آرشیو
آرشیو

رئیس هیئت‌مدیره انجمن پرستاران شاغل در بخش‌خصوصی در ایران از اجرا نشدن قوانین حمایتی برای پرستاران در این بخش خبر داد و گفت: «قوانین مصوب شامل پرستار بخش خصوصی نیست.»

مهدی همزه در مصاحبه با روزنامه شرق افزود: بین ۷ هزار تا ۸ هزار پرستار و کادر درمانی در بیمارستان‌های خصوصی مشغول به کار هستند، اما قوانین حمایتی، مانند قانون بهره‌وری و تعرفه‌گذاری، شامل حال آنها نمی‌شود.

به گفته آقای همزه در این مصاحبه که روز پنجشنبه ۲۵ بهمن منتشر شد، این بی توجهی در حالی صورت می‌گیرد که پرستاران در بیمارستان‌های دولتی از برخی مزایا برخوردارند.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن پرستاران شاغل در بخش‌خصوصی اشاره کرد: بسیاری از قوانین حوزه پرستاری فقط در بخش دولتی اجرا می‌شود و این قوانین در بیمارستان‌های خصوصی جایی از اعراب ندارد.

در همین رابطه، رئیس کل سازمان نظام پرستاری روز ۲۱ دی سال جاری با تاکید بر تفاوت‌های قوانین حمایتی برای پرستاران بخش دولتی و پرستاران بخش خصوصی گفته بود: از آنجا که از فعالان در بخش خصوصی حمایت نمی‌شود، باید منتظر خروج پرستاران از سیستم درمان در بخش خصوصی نیز باشیم.

احمد نجاتیان به خبرگزاری ایلنا گفته بود که ۳۰ درصد خدمات بستری و در نتیجه ۳۰ درصد نیروهای پرستاری در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند.

او در مورد شرایط پرستاران فعال در بخش خصوصی گفته بود که در بخش خصوصی چیزی به نام اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری وجود ندارد و این در شرایطی است که بیمارستان‌ها از روز اول این خدمات را در صورت حساب بیماران شارژ می‌کنند و هزینه‌های تعرفه‌های خدمات پرستاری عملا از بیماران و بیمه‌ها دریافت می‌شود.

شرایط بحرانی پرستاران در ایران چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی باعث شده است تا شمار زیادی از پرستاران به مهاجرت فکر کنند. روندی که از سالیان پیش آغاز شده و هشدارهای متعددی را به دنبال داشته است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که وضعیت معیشتی، آزادی‌های اجتماعی و حکمرانی سیاسی به ترتیب، مهمترین عوامل در تشدید روند مهاجرت پرستاران هستند.

در همین ارتباط، احمد نجاتیان روز ۱۲ شهریور سال جاری از ۲ برابر شدن میزان مهاجرت پرستاران خبر داده و گفته بود: «آلمان و دانمارک کشورهایی هستند که اکنون پرستاران ایرانی را با رغبت زیاد پذیرش می کنند.»

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، نیز تاکید کرده بود که سالانه ۲۵۰۰ پرستار چمدان مهاجرت خود را بسته و به خارج از کشور مهاجرت می کنند.

در همین حال، محمد میرزابیگی، رئیس کل سابق سازمان نظام پرستاری، نیز گفته که روزانه ۵ تا ۶ پرستار از ایران مهاجرت می‌کنند.

روزنامه ایران، متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران، هم روز ۲۰ آذر سال جاری نوشته بود که «در ۸ ماه نخست سال‌ جاری، ۴۵۰۰ تن دیگر از اعضای کادر درمان برای مهاجرت اقدام کرده‌اند.»

این در شرایطی است که پیش از این هم اعلام شده بود که « ۷ هزار پزشک، پرستار و عضو کادر درمان کشور نیز در سال ۱۴۰۲ برای مهاجرت اقدام کرده‌اند.»

مشکلات معیشتی در ایران به یکی از چالش‌های اصلی این روزهای جامعه ایرانی تبدیل شده است و به جز پرستاران بخش قابل توجهی از نیروی کار ماهر نیز در صف مهاجرت قرار گرفته‌اند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد با افزایش نرخ ارز در ایران و جذابیت دستمزدهای پرداختی در کشورهای همسایه، مهاجرت به کارگران ساده هم رسیده است.

XS
SM
MD
LG