قیمت فروش هر یک دلار آمریکا در بازار ایران به ۹۲ هزار تومان رسیده و در این حال اعتراضات معیشتی جریان دارد.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، گروهی از بازنشستگان شرکت فولاد ایران و سازمان تأمین اجتماعی روز یکشنبه ۲۱ بهمن در اهواز، شوش، و اصفهان تجمع کردند.
معترضان بازنشسته در اهواز در اعتراض به وعدههای توخالی مقامات حکومتی شعار دادند: «دولت انتصابی، دروغ میگه حسابی.»
بازنشستگان معترض در شوش، دیگر شهر استان خوزستان نیز با شعار «از خوزستان تا گیلان، مرگ بر این مدیران»، اعتراض خود را نشان دادند.
همچنین گروهی از بازنشستگان فولاد و معدن در اصفهان شعار دادند: «فکر نکنید که پیریم، حقمون رو میگیریم.»
در این حال، گزارشها از تحولات بازار ارزهای خارجی در ایران حاکی از آن است که قیمت فروش هر یک دلار آمریکا به ۹۲ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است.
سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی در ایران، با اشاره به سقوط شدید ارزش ریال ایران در مقابل ارزهای خارجی بهویژه دلار، گفت که اینها «فعلا فقط قیمت روی تابلو صرافیها و یا وبسایتها است» و «متأسفانه اثر این قیمتها بر سفره زندگی مردم در تابستان سال دیگر معلوم میشود.»
به گفته این کارشناس، مردم ایران هنوز دارند با اثر دلار ۵۰ هزار تومانی در کالاهای مصرفی و روزمره زندگی میکنند و «فشار و تورم دلار ۹۰ هزار تومانی در ماههای بعد» دیده خواهد شد.
با شدت گرفتن بحران اقتصادی در ایران، یک عضو مجلس شورای اسلامی پیش از این نسبت به احتمال وقوع قحطی در کشور هشدار داده است.
به دنبال گسترش بحران معیشت برای شهروندان ایران، سیامک جوادی اقتصاددان، در روزهای گذشته به بخش فارسی صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی در پی «پیشبرد اهداف ایدئولوژیک شیعه» است و ثروت ایران را به جای سرمایهگذاری در کشور صرف «امت شیعی» در منطقه میکند.
به گفته او، مشکلات معیشتی برای مردم ایران «عمدا» اتفاق میافتد و به دلیل سوءمدیریت نیست و «تمام سیاستگذاریها به ضرر منافع ملی است.» چرا تورم کنترل نمیشود؟ جمهوری اسلامی به عنوان بدهکارترین بنگاه اقتصادی منفعت بزرگی از وجود تورم میبرد و ارزش واقعی بدهی آب میرود.
به تأکید سیامک جوادی، «اولویتهای جمهوری اسلامی در تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه و دستگاه سرکوب است و نه معیشت ایرانیان.»