لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۵

وجود «۲۳ نوع مدرسه دولتی»؛ «فقر یادگیری» در دانش‌آموزان دهک‌های پایین


معلم مدرسه
معلم مدرسه

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی گفته دانش آموزانی که فقر یادگیری دارند، اکثرا از خانواده‌های با دهک‌های پایین هستند و باید ضعف یادگیری آنها برطرف شود.

شرایط پیش آمده در حوزه آموزش ناشی از سیاست‌‌های آموزشی در ایران است که به گفته کارشناسان باعث ایجاد شکاف طبقاتی در حوزه آموزش نیز شده است. در همین رابطه علی جعفری‌آذر نماینده تبریز در مجلس از «فعالیت ۲۳ نوع مدرسه دولتی» خبر داده و گفته است فعالیت ۲۳ نوع مدرسه دولتی ضمن اینکه هیچ عایدی برای جامعه ندارد، آثار متعدد منفی دیگر نیز در جامعه ایجاد کرده و این وضعیت قابل دفاع نیست.

به گزارش خبرگزاری ایسنا رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرده که آمار پایش یادگیری در سراسر کشور نشان می‌دهد که تعداد زیادی از دانش‌آموزان در دوره ابتدایی نیازمند تلاش بیشتر در دروس پایه هستند.

حکیم‌زاده تاکید کرده است که در دوره ابتدایی تمرکز بر پرورش همه جانبه و رشد تمام ساحتی دانش‌آموزان است.

حکیم‌زاده آبان ماه سال جاری نیز گفته بود که ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، به «فقر یادگیری» دچار هستند.

این مقام وزارت آموزش و پرورش همچنین ۱۷ بهمن ضمن اشاره به برخی چالش‌های نظام آموزشی در ایران، گفته بود که نزدیک به ۱۶۹ هزار کودک ایرانی از تحصیل در دوره ابتدایی بازمانده‌اند.

علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس دولت جمهوری اسلامی نیز ۱۷ بهمن ماه گفته که نزدیک به ۴۹ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران از تحصیل بازمانده‌اند.

کارشناسان بر این باورند که موضوع فقر و نیاز خانوارهای قرار گرفته در دهک‌های پایین جامعه به درآمد بیشتر باعث شده است تا بخش زیادی از دانش‌آموزان راهی بازار کار شوند.

جعفری‌آذر، نماینده مجلس به خبرگزاری ‌حکومتی تسنیم گفته است که تنوع مدارس دولتی معایب متعددی دارد و تا ۲۵ سال گذشته صرفا با یک نوع مدرسه دولتی مواجه بودیم اما بعدها به‌دلیل کمبود فضاهای آموزشی، مدارس خصوصی یا غیرانتفاعی نیز آغاز به فعالیت کردند.

به باور شماری از کارشناسان در کنار سیاست‌‌های آموزشی، سیاست‌ای اقتصادی نیز منجر به تضعیف سیستم آموزشی و عدم تمایل دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل شده است.

در همین رابطه روزنامه شرق اول مهر ماه سال جاری در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته بود: «آموزش‌ و پرورش کارکرد اقتصادی خود را از دست داده است. تا ۲۰ یا حتی ۱۰ سال پیش تحصیلات بهترین امکان پیشرفت و ارتقا و جابه ‌جایی بین طبقه های اجتماعی بود اما در حال حاضر فرد با تحصیل در مقاطع بالاتر نمی‌تواند جابه‌جایی طبقاتی داشته باشد.»

این روزنامه تاکید کرده بود که «دانش‌آموزان ترک تحصیل و ورود به بازار کار را برای خودشان یک برد حساب می‌کنند و درس خواندن و ساعاتی که سر کلاس هستند را برای خودشان باخت می‌دانند.»

اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار نیز نشان می‌دهد که در سال تحصیلی گذشته نزدیک به یک میلیون دانش آموز از تحصیل بازمانده بودند که عمده دلیل این اتفاق هم مسائل معیشتی بوده است.


XS
SM
MD
LG