بر اساس گزارش رسیده به صدای آمریکا، شماری از زندانیان سیاسی در اوین، از جمله در بندهای شش و هشت، به زندان قزلحصار منتقل شدند. برخی منابع شمار این زندانیان را ۱۲ تن اعلام کردهاند.
یک منبع آگاه روز یکشنبه ۱۲ شهریور به بخش فارسی صدای آمریکا خبر داد که صبح امروز شماری از زندانیان سیاسی، در پی حمایت از اعتراضات سراسری در سالگرد آن، به زندان قزلحصار برده شدند.
این اقدام مقامات قضایی جمهوری اسلامی در آستانه سالگرد اعتراضات سراسری در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد رخ میدهد.
همچنین، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان گزارش داده که جعفر ابراهیمی، بازرس این شورا «بدون اطلاع قبلی و به بهانه انتقال به بهداری از بند خارج» برده شده و از زندان اوین به زندان قزلحصار منتقل شده است.
همزمان، ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران از انتقال «۹ زندانی سیاسی» از اوین خبر داد به نقل از منبع نزدیک به خانواده یکی از زندانیان نوشت: «مأموران زندان اوین با ورود به بند هشتم این زندان، سعید ماسوری، افشین بایمانی، حمزه سواری، حسین گچلو، مسعودرضا ابراهیمینژاد، لقمان امینپور، سامان یاسین (صیدی)، محمد شافعی، و مطلب احمدیان» را نیز «از این زندان خارج و به مکان نامعلومی منتقل کردند.»
از سویی دیگر، شهریار شمس فعال مدنی در ایران، در توییتی اعلام کرده که شمار زندانیان تبعید شده ۱۲ تن است و نام آنها را «لقمان امینپور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، جعفر ابراهیمی، سپهر امامجمعه، رضا سلمانزاده، احمدرضا حائری، کامیار فکور، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی(یاسین)، حمزه سواری» اعلام کرده و گفته که آنها به زندان قزلحصار برده شدهاند.
پویا جگروند، فعال مدنی نیز یادآوری کرده که زرتشت احمدی راغب، یکی از این زندانیان تبعید شده، در سی و یکمین روز از اعتصاب غذای خود به سر میبرد.
زرتشت احمدی راغب به همراه محسن غیاثی، علی رضایی، و شهریار بیات روز شنبه ۱۱ شهریور با ارسال نامهای از زندان اوین که نسخهای از آن به صدای آمریکا رسید، ضمن اعلام همراهی با مردم ایران و تأکید بر اتحاد همگانی، حاکمیت مردم و قانون و برگزاری انتخابات آزاد تا برقراری جامعهای دموکراتیک در ایران را خواستار شدند.
این کنشگران و زندانیان سیاسی محبوس در بند شش زندان اوین، در نامه خود از جمهوری اسلامی با عنوان «حکومت دیکتاتوری» یاد کردند و نوشتند که «در گذر چهل و چهار ساله» این حکومت، «مردم و میهن به سبب ناکارآمدی مدیریت کشور و سلطه مافیای قدرت متمرکز در رأس، با همراهی نهادهای امنیتی و قضایی، درگیر تنگناهای دشوار اقتصادی، فقر، بیکاری، فساد، تبعیض، و فلاکت» شدهاند و «گسترش سرکوب، سانسور، و خفقان ... رژیم استبدادی و حامیان اندکش راه را بر امنیتی کردن جامعه باز گذاشته است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، پیشتر در پاسخ به پرسش خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفت که جمهوری اسلامی از اعتراضات اخیر عبرت نگرفته است.
پیش تر نیز جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته بود: «پس از کشته شدن مهسا امینی و اعتراضات مردمی؛ مردم ایران حالا باید بتوانند برای خودشان تصمیم بگیرند و زنان پوشش خودشان را انتخاب کنند.»