لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۷

نرگس محمدی: ترانه «روسریتو در بیار» مهدی یراحی، آواری بر سر حکومت دینی استبدادی بود


نرگس محمدی (آرشیو)
نرگس محمدی (آرشیو)

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، از مهدی یراحی، خواننده معترض بازداشت شده، حمایت کرد. آقای یراحی پس از خواندن ترانه «روسریتو در بیار» بازداشت و زندانی شده است.

خانم محمدی در پیامی که در صفحه اینستاگرامی او منتشر شد، نوشت: یراحی با خواندن «روسریتو در بیار، حکومتی را به چالش کشید« که تمام توانش را از «مجلس ستم گذار، سیستم قضایی کور عدالت تا دولت سرکوب‌گر ، برای حفظ حجاب اجباری به کار گرفته است.

او افزود: «مجلس ستم‌گذار» در شرایطی «لایحه حجاب و عفاف با به عبارتی روشن‌تر، دسیسه زندان، شکنجه و بازداشت زنان حتی کودکان محصل را به منظور تسلط بر زن، به تصویب بزدلانه می‌رساند که حتی جسارت و شهامت طرح آن را در صحن علنی اش ندارد.»

این فعال حقوق بشر زندانی در ستایش از مهدی یراحی نوشت: «در زمانی که نیروهای سرکوب‌گرش، وحشیانه و با ضرب و شتم و شکنجه، زنان و مردان معترض را به سلول های انفرادی امنیتی می‌کشاند، مهدی یراحی در پستی اینستاگرامی در صحنی علنی، پیام زنان مبارز ایران را به صدا در می‌آورد که مو، صدا، خنده، تن، بوسه و زندگی را نمی‌توانید با ستم، تبعیض و تحجر از زنان بربایید و ما به آزادی، برابری و دموکراسی متعهد هستیم.»

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر ۵۱ ساله، بارها زندانی شده است. او در‌ مهر سال ۹۹، پس از تحمل پنج سال زندان آزاد شد، اما بعد از پرونده جدید علیه او در خرداد ۱۴۰۰، به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، «تمرد از ریاست و مقامات زندان» و «تخریب شیشه‌ها» و «افترا»، به ۸۰ ضربه شلاق تعزیری و ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

خانم محمدی گفته بود که این حکم را به رسمیت نمی‌شناسد و از آبان ۱۴۰۰ زندانی شد.

نرگس محمدی در یک سال گذشته نیز از زندان بارها به مسائل مختلف اعتراض کرده و به دلیل موضع‌گیری‌های اخیرش، به «فعالیت تبلیغی» علیه نظام جمهوری اسلامی محکوم شده است.

مجازات‌های قوه قضائیه علیه این فعال حقوق بشر زندانی با دادن یک حکم جدید دیگر به ۱۰ سال و ۹ ماه زندان و ۱۵۴ ضربه شلاق افزایش پیدا کرد.

نرگس محمدی در اردیبهشت سال جاری، جایزه جهانی «آزادی مطبوعات» را به طور مشترک با نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامه‌نگاران زندانی از یونسکو گرفت و در خرداد ماه، برنده جایزه «آزادی نگارش» از سوی انجمن قلم آمریکا شد.

XS
SM
MD
LG