سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: شمار زیادی از مبتلایان به این بیماری از کشورهای مختلف اروپایی گزارش شدهاند. آبله میمون که یک بیماری بومی قاره آفریقاست، معمولاً از طریق تماس نزدیک گسترش مییابد و میتواند علائمی شبیه آنفولانزا و ضایعات پوستی پر از چرک ایجاد کند.
روزاموند لوئیس، سرپرست فنی آبله میمون از برنامه فوریت های بهداشتی سازمان جهانی بهداشت،با بیان اینکه شیوع آبله میمون، پتانسیل تبدیل شدن به یک بیماری همهگیر را ندارد گفت:«ما هنوز نمی دانیم که آیا انتقال بدون علامت آبله میمون وجود دارد یا خیر، اما مطالعات قبلی نشان می دهد این بیماری خطر انتقال بدون علامت را ندارد.»
به گفته پزشکان، گونهای از ویروس دخیل در شیوع این بیماری میتواند تعداد کمی از مبتلایان را از بین ببرد، اما تاکنون هیچ مورد مرگ و میر ناشی از آبله میمون گزارش نشده است.
سازمان جهانی بهداشت، همچنین اعلام کرد تاکنون بیشتر مبتلایان به آبله میمون، مردانی بودهاند که با مردان دیگر رابطه جنسی داشتهاند و اگر ویروس این بیماری بین خردسالان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف گسترش یابد، میتواند سلامت عمومی را با خطر مواجه کند.
همزمان، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا هم از شناسایی ۱۲ مورد ابتلا به بیماری آبله میمون در هشت ایالت این کشور خبر داد. وزارت بهداشت امارات هم روز دوشنبه از شناسایی چهار مورد از ابتلا به آبله میمون در این کشور خبر داد.
در ایران هم معاون وزیر بهداشت، موارد مشکوک ابتلا به آبله میمون را ۹ مورد اعلام کرد و گفت:«نتیجه آزمایش ۶ نفر از آنها منفی شده است.»
کمال حیدری افزود:« تاکنون هیچ مورد ثابتشده ابتلا به آبله میمون در ایران تأیید نشده اما باید منتظر نتیجه آزمایش چند مورد مشکوک باقیمانده بود»