کارشناسان بهداشتی آفریقای جنوبی میگویند نیازی به کارزار واکسیناسیون گسترده علیه آبله میمون نمیبینند و فکر نمیکنند موارد ابتلا مانند کووید-۱۹ افزایشی انفجاری داشته باشد.
اظهارات کارشناسان بهداشتی و سلامت در آفریقای جنوبی در حالی ابراز میشود که این کشور هنوز هیچ مورد تأیید شده یا مشکوکی از آبله میمون ثبت نکرده است.
در حال حاضر بیش از ۲۰۰ مورد مشکوک و یا تأیید شده این ویروس در حداقل بیست کشور دنیا مشاهده شده است.
امارات متحده عربی اولین کشور حاشیه خلیج فارس است که ابتلا به آبله میمون را ثبت کردهاست.
روز چهارشنبه، جمهوری چک و اسلوونی نیز اولین موارد خود را گزارش کردند و به ۱۸ کشور دیگری پیوستند که این ویروس در آنجا شناسایی شده است.
آدریان پورن، مدیر اجرایی مرکز ملی بیماریهای واگیر آفریقای جنوبی (NICD) بر این باور است که نیازی به واکسیناسیون عمومی نیست و باید از زاویه اپیدمیولوژیک در این رابطه تحقیق کرد.
ژاکلین وایر، از مرکز بیماریهای نوظهور و انگلی نیز تأکید کرد که تاکنون «هیچ چیز عجیب و متفاوتی» در رابطه با شیوع آبله میمون به جز اینکه در خارج از آفریقا مشاهده شده است، وجود ندارد.
او تأکید کرد که آبله میمون به اندازه ویروسی که باعث کووید-۱۹ می شود مسری نیست.
آلبرت بورلا، مدیر عامل فایزر که از پیشگامان تولید واکسن جهان است نیز به شبکه «سیانبیسی» گفته است که افزایش اخیر موارد آبله میمون نباید باعث نگرانی شود.
بورلا همچنین افزود که دلیل خوشبینی او در دسترس بودن درمانهای موجود برای این بیماری است. واکسیناسیون آبله ۸۵ درصد در برابر آبله میمون مؤثر بوده است و در حال حاضر فرانسه و دانمارک در حال بررسی کارزارهای هدفمند واکسیناسیون برای افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر انتقال این بیماری قرار دارند.
روز گذشته، شرکت مدرنا اعلام کرد که در پی گسترش آبله میمون در حال آزمایش واکسنهای بالقوه علیه این ویروس در ایالات متحده و اروپا است.