پس از آنکه روز گذشته اعلام شد که ۶ مورد مشکوک به آبله میمون در ایران شناسایی شده است و تست ۳ نفر منفی بوده، رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت تاکنون هیچ مورد «محتمل» یا «قطعی» از این بیماری در کشور شناسایی نشده است.
بهزاد امیری گفت موارد تست شده، «مشکوک» تلقی نمیشوند. به گفته این مقام وزارت بهداشت، افراد مبتلا علائم داشتهاند اما هیچکدام با فرد مبتلا به بیماری تماس نداشتهاند.
او همچنین تعداد موارد تست شده را پنج مورد اعلام کرد در حالی که شش بیمار مشکوک به این بیماری در ایران شناسایی شده است.
بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی، فردی را در کشوری که آبله میمون در آن رایج نیست و التهاب پوستی غیرقابل توضیح همراه با یک یا چند مورد از علائم تب، سردرد، درد عضلانی و ضعف دارد، «مشکوک» توصیف میشود.
آبله میمون یک بیماری مشترک میان انسان و حیوان است که با تب، بثورات پوستی و تورم غدد لنفاویِ متورم بروز میکند و ممکن است منجر به طیف وسیعی از عوارض پزشکی شود.
سازمان بهداشت جهانی در رهنمود اخیر خود گفته است که در کشورهایی که بیماری در آنجا رایج نیست، مشاهده حتی یک مورد نیز «شیوع بیماری» در نظر گرفته میشود و به دلیل خطراتی که برای سلامت عمومی دارد پزشکان باید فوری موارد مشکوک را به مقامات بهداشت عمومی ملی یا محلی گزارش دهند.
موارد آبله میمون درجهان از طریق تست پیسیآر شناسایی میشوند. در ایران، نمونهها برای تشخیص به انستیتو پاستور ارسال میشوند.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت دولت سیزدهم نیز با اشاره به اینکه موارد ابتلا به آبله میمون در کشور ثابت نشده است گفت که کارشناسان این وزارتخانه شرایط را در مرزها کنترل میکنند و در صورت مشاهده موردی از ابتلا، «اقدامات لازم» را انجام خواهند داد.
طی هفتههای اخیر شیوع این بیماری در برخی از کشورهای جهان خبرساز شده است. بر این اساس سازمان بهداشت جهانی ضمن ابراز نگرانی از گسترش بیماری آبله میمون، از شیوع اخیر و غیرمعمول این ویروس در کشورهای غیر بومی خبر داد.
تا کنون بیش از ۲۳۰ مورد آبله میمون در چندین کشور اروپایی و همچنین ایالات متحده، کانادا و استرالیا تأیید شده است. بریتانیا، اسپانیا، پرتغال، آلمان، بلژیک، فرانسه، هلند، ایتالیا و سوئد همگی موارد ابتلا به این ویروس را گزارش کردهاند.