وکیل مهدی یراحی، خواننده معترض زندانی، روز شنبه ۱۸ شهریور ، خبر داد که پرونده موکلش به دادگاه انقلاب اسلامی ارسال شده است.
مصطفی نیلی در توئیتی نوشت که پس از مراجعه به شعبه دو دادیاری دادسرای ارشاد جهت مطالعه پرونده مهدی یراجی، «اعلام کردند که کیفرخواست، صادر شده و پرونده به دادگاه انقلاب ارسال شده است.»
او افزود: «به همین دلیل، مطالعه پرونده ممکن نشد و پس از تعیین شعبه دادگاه، پیگیری پرونده را ادامه خواهیم داد.»
آقای یراحی روز ششم شهریور، تنها چهار روز پس از انتشار ترانه «روسریتو در بیار» با دستور دادستان تهران بازداشت شد.
این ترانه، بیان اعتراض به تحمیل قانون حجاب اجباری از سوی جمهوری اسلامی است. بسیاری از زنان و مردان در ایران مخالفت خود را بارها به این قانون که خواست حکومت روحانیون است، نشان دادهاند.
مصطفی نیلی پس از دیدار با او در روز ۱۴ شهریور در توئیتی نوشته بود که موکلش «تأکید داشت» درباره «بعضی از ضابطان که در هنگام بازداشت قانون و حقوق شهروندی ایشان را رعایت نکردهاند، پیگیری قانونی را انجام دهیم.»
او توضیح بیشتری در این مورد نداده بود، اما افزوده بود که «از لحاظ جسمی پوستشان دچار التهاب شده و از ناحیه گوش راست نیز درد دارند که توسط بهداری اوین در حال معالجه است.»
آقای نیلی همچتیت اضافه کرده بود که «در صحبتی که داشتیم، روحیهشان بسیار خوب بود.»
این هنرمند معترض در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، آثاری از جمله «سرود زن»، «قفس بس»، و «سرود زندگی» را در حمایت از اعتراضات سراسری مردم ایران منتشر کرده است.
بازداشت مهدی یراحی، اعتراض شماری از هنرمندان و فعالان مدنی را به همراه داشته است و آنها به بازداشت او اعتراض کردهاند.
در خارج از ایران هم انجمن قلم آمریکا با انتشار بیانیهای به بازداشت مهدی یراحی واکنش نشان داد و برخورد مقامات جمهوری اسلامی با او را محکوم کرد.
انجمن قلم آمریکا نوشت: ممنوعیتهایی که علیه فعالان فرهنگی انجام میشود، «یادآور کارزار مستمر حکومت ایران برای سرکوب هرگونه اظهار نظر هنری است که جرات به چالش کشیدن وضعیت موجود را داشته باشد.»
انجمن قلم آمریکا افزود: «اقدام قانونی علیه مهدی یراحی نشان دهنده سرکوب نظامیافته و وحشیانه آزادی بیان دموکراتیک توسط رژیم ایران است.»
همچنین میشل تیلور، نماینده دائم آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز دهم شهریور از بازداشت مهدی یراحی انتقاد کرد و آن را «بیاعتنایی آشکار رژیم ایران به حقوق بشر و آزادی بیان» دانست.
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">🚨 The arrest of singer <a href="https://twitter.com/hashtag/Mehdi_Yarrahi?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#Mehdi_Yarrahi</a> and many other brave Iranians is yet another example of the Iran regime’s blatant disregard for human rights and freedom of expression. This further underscores that Iran has no place in leadership roles within the UN human rights ecosystem. <a href="https://t.co/qCF2ZUel7N">https://t.co/qCF2ZUel7N</a></p>— Ambassador Michèle Taylor (@USAmbHRC) <a href="https://twitter.com/USAmbHRC/status/1697604537643630908?ref_src=twsrc%5Etfw">September 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
از زمان اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی، هنرمندان و نویسندگان ایرانی زیادی به دلیل شرکت در اعتراضات سراسری تحت پیگرد قضایی قرار گرفتهاند، از جمله توماج صالحی، خواننده رپ سیاسی؛ سامان یاسین، آهنگساز و خواننده سبک رپو؛ و ترانه علیدوستی، بازیگر.