در پی بازداشت مهدی یراحی خواننده معترض، سپیده قلیان فعال سیاسی از زندان اوین، در نامهای به او نوشت: «کاش این صدای من میلههای زندان اوین را طی کند و به انفرادی تو برسد که بدانی «به نام او که اسم رمز ماست» میمانیم تا پس بگیریم.»
سپیده قلیان در این نامه که نسخهای از آن به دست صدای آمریکا رسیده است
خطاب به مهدی یراحی که اکنون او نیز در زندان اوین، زندانی است نوشت: «من با صدای تو زندگی کردهام، مهدی یراحی. تو میتوانستی در سمت قدرت بایستی. میتوانستی سفیر حاکمیت باشی و در تورهای اروپایی، نمایش رنگین ایفا کنی تا سفرهی رنگین داشته باشی. اما تو جای دیگری ایستادی. میدانستی هزینه دارد و صدای ما در خوزستان شدی. میدانستی هزینه دارد و صدای «مظاهرات سلمیه» زن عرب شدی. صدای سپیده رشنو در مقاومت علیه حجاب اجباری، صدای توماج، صدای کارگران، زندانیان و تمام آنانی شدی که زادهی رنجاند. من با صدای تو زندگی کردهام،مهدی یراحی.»
سپیده قلیان در ادامه این نامه با اشاره به فعالیتهای هنری و اجتماعی مهدی یراحی در حمایت از کارگران فولاد خوزستان اضافه کرد: «من تمام خوزستان، که جانم است را با صدای تو گز کردهام. در زمان سیل و در زندان سپیدار با ترانههای تو رقصیدیم و از نو بلند شدیم. من جای تو را در قلب مردم دیدم. همان مردمی که تو و امثال تو را به جرم گفتن از رنجهایشان، چه از سوی دیکتاتوری غالب و چه از سمت دیکتاتورهای مغلوب انگ تجزیهطلبی خوردهاند. آنها از همین مردمی بودن، بیشیله و پیله و حتی به غایت معمولی بودنت و اما به شدت یگانه و شگفتانگیزت میترسند. من با صدای تو زندگی کردهام، مهدی یراحی.»
او همچنین در ادامه با اشاره به ترانههای اعتراضی مهدی یراحی پس از آغاز اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ با شعار «زن ، زندگی، آزادی » نوشت: من زندگی را با صدای تو چشیدهام، مهدی یراحی. تو را چیزهای زیادی به من پیوند میزدند. «سفر چرا بمان و پس بگیر» این حرف و صدای تو را تنها کسی درک میکند که انتخاب رفتن و سفر از وطن پیش رویش بوده و اما تصمیم به ماندن و پس گرفتن گرفته است. من با صدای تو زندگی کردهام، یراحی. موطنم را نفس کشیدهام، تبعید را دوام آوردهام با صدای تو، از اینرو خوب میدانم کار بزرگ تو، نه در روزهای اوج جنبش، که در روزهای اوج سرکوب، در روزهای محبوس شدن صداهای انقلاب رقم خورد. وقتی تمام تلاش دستگاه سرکوب مُسری کردن ترس و سکوت بود، تو سکوت را شکستی و از حیات «زن، زندگی، آزادی» خواندی تا به یاد همه بیاوری که زن، زندگی، آزادی، نه فقط لحظه و برشی از تاریخ، که جنبشی همچنان مداوم است. حالا دستگاه سرکوب میخواهد تو و صدایی که تا عمیقترین حدود قلبهای مردم رسیده است را با انفرادی و فشار مجبور به اعتراف اجباری کند.»
سپیده قلیان در پایان با یادآوری اعتراض مهدی یراحی به پخش آثارش از صدا و سیمای جمهوری اسلامی نوشت: « این تویی که به خاطر انتشار اعترافات سپیده رشنوی عزیز و قهرمان ما پخش آثارت در صدا و سیمای نکبت جمهوری اسلامی را ممنوع کردی، این تو بودی که به خاطر باز بخشیدن کرامت کارگر فولاد با لباس کارگر به صحنه رفتی، این تو بودی که همزمان هم علیه استبداد خواندی و هم از بیزاری از نکبت جنگ سرودی. و من فکر میکنم کاش این صدای من میلههای زندان اوین را طی کند و به انفرادی تو برسد که بدانی «به نام او که اسم رمز ماست» میمانیم تا پس بگیریم.»
در ابتدای شهریور ماه اثر جدیدی از مهدی یراحی با نام «روسریتو» در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس جمهوری اسلامی و در حمایت از نافرمانی مدنی زنان ایران علیه حجاب اجباری منتشر شد که واکنشهای فراوانی داشت.
اندکی پس از انتشار این اثر اعتراضی، مقامات جمهوری اسلامی مهدی یراحی را تهدید به «برخورد قضایی» کردند، هر چند این خواننده با انتشار پیامی در حساب شخصی خود در پیامرسان ایکس (توییتر) با استفاده از هشتگ «مهسا امینی»، نوشت: «گریه نکن، من کابوس این قاضیام.»
قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز دوشنبه شش شهریور خبر بازداشت مهدی یراحی را منتشر کرد.
بازداشت یراحی با واکنش منفی بسیاری از فعالان فرهنگی، هنری و سیاسی روبرو شده است.
سپیده قلیان که از سال ۱۳۹۷ در زندان به سر میبرد، ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ با پایان محکومیتش آزاد شد، اما بلافاصله پس از آزادی در مقابل زندان اوین فریاد زد «خامنهای ضحاک، میکشیمت زیر خاک»؛ در پی این اقدام و انتشار ویدئوی آن در رسانههای اجتماعی، مقامات امنیتی این فعال مدنی را در مسیر بازگشت به خانه بازداشت کردند و به زندان برگرداندند.
دادگاه این فعال مدنی زندانی سهشنبه ۳۱ مرداد به صورت «غیرعلنی» برگزار شد. برادر سپیده قلیان همزمان با برگزاری دادگاه او خبر داد که سپیده علاوه بر خودداری از پوشیدن حجاب اجباری در دادگاه به صورت آمنهسادات ذبیحپور، کارمند صداوسیما که در میان شماری از مخالفان جمهوری اسلامی به «بازجوخبرنگار» معروف است، «از طرف مردم تف» کرده است.