مقامات قضایی جمهوری اسلامی به وکیل امیرحسین بلالی، فعال سیاسی بازداشتشده، گفتهاند که پرونده او با مهدی یراحی «مشترک» است و به پرونده آنها «با هم» رسیدگی خواهد شد.
وکیل مهدی یراحی نیز پس از ملاقات با این خواننده بازداشتشده در روز سهشنبه ۱۴ شهریور، روحیه او را «بسیار خوب» توصیف کرد و گفت قصد دارد به خواست موکلش رعایت نشدن «قانون و حقوق شهروندی» حین بازداشت را «پیگیری قانونی» کند.
مصطفی نیلی، وکیل مهدی یراحی، در چند توییت اعلام کرد که با دستور دادیار شعبه دوم دادیاری دادسرای ناحیه ۳۸، روز سهشنبه موفق شده «در زندان اوین» با موکل خود ملاقات کند.
به گفته او، مهدی یراحی پس از بازداشت «دو روز در بازداشتگاه پلیس امنیت نگهداری» شده و «از چهارشنبه گذشته به قرنطینه زندان اوین» انتقال داده شده است.
نیلی با بیان این که «در صحبتی که داشتیم روحیهشان بسیار خوب بود»، افزود: «از لحاظ جسمی پوستشان دچار التهاب شده و از ناحیه گوش راست نیز درد دارند که توسط بهداری اوین در حال معالجه است.»
وکیل مدافع مهدی یراحی با تأکید بر این که هنوز نتوانسته پرونده او را مطالعه کند، گفت که به همین دلیل نمیتواند «عناوین دقیق اتهامی» را بگوید، اما ابراز امیدواری کرد که روز شنبه آینده بتواند پرونده را مطالعه کند.
مصطفی نیلی اضافه کرد که موکلش «تأکید داشت» درباره «بعضی از ضابطان که در هنگام بازداشت قانون و حقوق شهروندی ایشان را رعایت نکردهاند پیگیری قانونی را انجام دهیم.»
همزمان، سعید خلیلی، وکیل امیرحسین بلالی که هفتم شهریور در تهران بازداشت شده، در توییتی اعلام کرد «با گذشت یک هفته» از بازداشت موکلش، «هنوز اجازه ملاقات به خانواده داده نشده» است.
به گفته وکیل امیرحسین بلالی، با وجود «مراجعات مکرر» او «به دادسرا» و همچنین «درخواست خودش از داخل زندان» مقامات قضایی هنوز «اجازه ملاقات و امضای وکالتنامه» به او ندادهاند.
خلیلی همچنین گفت که دلیل بازداشت و اتهام موکلش «روشن نیست» و «فقط گفتهاند» که پروندهاش با مهدی یراحی مشترک است.
مهدی یراحی، خواننده معترض، ششم شهریور تنها چهار روز پس از انتشار ترانه «روسریتو» با دستور دادستان تهران بازداشت شد.
این هنرمند معترض در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، آثاری از جمله «سرود زن»، «قفس بس»، و «سرود زندگی» را در حمایت از اعتراضات سراسری مردم ایران منتشر کرد.
هنرمندان و فعالان مدنی متعددی در روزهای گذشته با حمایت از مهدی یراحی به بازداشت او اعتراض کردهاند.
امیرحسین بلالی، فعال دانشجویی پیشین و از بنیانگذاران موسسه فرهنگی و هنری «راش» نیز ششم شهریور در خانهاش بازداشت شد.
او در سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰ دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر بود و پس از آن در سالهای گذشته بر حوزه فناوری اطلاعات متمرکز بود. بلالی همچنین فعالیتهای فرهنگی و هنری را در موسسه «راش» پیگیری میکند.
پیشتر آبرام پیلی، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، بازداشت مهدی یراحی را تلاش حکومت ایران برای «خاموش کردن صدای مردم ایران» خوانده بود.
آبرام پیلی در ادامه پیامش از «رژیم ایران» خواست سرکوبها را پایان دهد و به صدای شهروندانش گوش فرا دهد.
همچنین، نماینده دائم آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از بازداشت مهدی یراحی، خواننده منتقد جمهوری اسلامی در ایران انتقاد کرده و آن را نقض حقوق بشر و آزادی بیان خوانده است.
میشل تیلور جمعه دهم شهریور، بازداشت این خواننده معترض را «بیاعتنایی آشکار رژیم ایران به حقوق بشر و آزادی بیان» دانسته و برخورد جمهوری اسلامی با مهدی یراحی را شاهدی دیگر بر صلاحیت نداشتن ایران در عهدهدار شدن ریاست تشکیلات حقوق بشری در بدنه سازمان ملل ذکر کرده است.