یدالله صمدی، سخنگوی کمپین دفاع از عثمان اسماعیلی، کارگر نقاش و فعال کارگری، به صدای آمریکا گفته است که مقامات زندان مرکزی سنندج به مداوای بیماریهای این فعال کارگری بیتوجه هستند.
در همین حال «فدراسیون جهانی کارگران صنعت غذا، کشاورزی، و هتلداری» (آییواف) خواستار برخورداری عثمان اسماعیلی درمان پزشکی و آزادی او از زندان شد.
این فدراسیون جهانی با اشاره به اینکه اسماعیلی از بیماریهای قلبی و عروقی و سایر بیماریها رنج میبرد، هشدار داد که او در معرض از دست دادن پاهایش است.
در این ارتباط، یدالله صمدی، سخنگوی کمپین دفاع از عثمان اسماعیلی، به صدای آمریکا گفت که این فعال کارگری در ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ از زندان سقز به زندان مرکزی سنندج منتقل شد و مقامات قضایی و زندان سقز گفتند انتقال او برای درمان بیماریهایش انجام شده است، اما تاکنون هیچ اقدام عملی به جز چند آزمایش پزشکی انجام نشده است.
یدالله صمدی با تاکید بر این موضوع که عثمان اسماعیلی بیماریهای متعددی دارد، اشاره کرد که آزمایشهای انجام شده و نیز نظر پزشک معتمد سازمان پزشکی قانونی نشاندهنده شرایط به شدت نامناسب جسمانی او به دلیل بیماری فتق و نیز تنگی شدید کانال نخاع و احتمال فلج شدن پاهای او است.
سخنگوی کمپین دفاع از عثمان اسماعیلی در عین حال اشاره کرد که زندان مرکزی سنندج در ۲۱ فروردین به شعبه چهارم اجرای احکام سقز نوشته که اسماعیلی به دلیل ابتلا به بیماریهای متعدد توان تحمل زندان را ندارد و باید از مرخصی درمانی برخوردار شود.
او اضافه کرد: «شعبه چهارم اجرای احکام سقز هم در روز ۲۵ فروردین نامهای به اداره اطلاعات سقز نوشت تا نظر خود را اعلام کنند اما در روز ۲۸ فروردین مطلع شدیم که این اداره و نیز دادستانی سقز با این درخواست موافقت نکردهاند.»
فدراسیون جهانی کارگران صنعت غذا، کشاورزی، و هتلداری در بیانیه خود با انتقاد از خودداری مقامات زندان مرکزی سنندج از درمان عثمان اسماعیلی، از سازمان بینالمللی کار خواست که از حکومت ایران بخواهد تا به آقای اسماعیلی اجازه برخورداری از مراقبتهای پزشکی فوری بدهد و او را از زندان آزاد کند.
در این ارتباط، سو لونگلی، دبیر کل «آییواف»، گفت که این فدراسیون «به حمایت از عثمان اسماعیلی تا زمانی که از مراقبتهای بهداشتی مورد نیاز برخوردار شود، ادامه خواهد داد.»
عثمان اسماعیلی در روز هشتم آبان سال گذشته اعلام کرده بود که دیوان عالی کشور حکم ۱۶ ماه زندان او را تایید کرده است.
او در صفحه ایستاگرامی خود نوشته بود که دادگاه انقلاب اسلامی سقز، او را به اتهام «عضویت در کومله و حزب کمونیست ایران» به ۱۶ ماه حبس محکوم کرده بود.
حکومت جمهوری اسلامی در گذشته بارها ضمن برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان سیاسی، کارگری، صنفی، و مدنی، آنها را با اتهامهای امنیتی به زندان محکوم کرده است.
فدراسیون جهانی کارگران صنعت غذا، کشاورزی، و هتلداری در بیانیه خود تاکید کرد که عثمان اسماعیلی به دلیل شرکت در مراسم تشییع پیکر مهسا امینی که در سال ۱۴۰۱ در بازداشت گشت ارشاد کشته شده بود، بازداشت و محکوم به تحمل زندان شده است.
این فعال کارگری اشاره کرده بود که در دادگاه، با دفاع از فعالیتهای کارگری خود اتهامهای وارد شده را رد کرد.
عثمان اسماعیلی، ۶۳ ساله، بارها به دلیل حمایت از حقوق کارگران بازداشت و زندانی شده است.
این فدراسیون جهانی کارگری همچنین از حکومت ایران به خاطر آنچه ادامه «سیاست عمدی محرومیت از مراقبتهای پزشکی ضروری» از فعالان زندانی کارگری و صنفی نامید، انتقاد کرد.
در حال حاضر، رضا شهابی، داود رضوی، حسن سعیدی، اشکان فهیم، و نسرین جوادی، از فعالان کارگری و صنفی زندانی، با بیماریهایی مواجه هستند که سلامتی آنها را در معرض خطر قرار داده است. اما بر اساس گزارشها، سازمان زندانهای جمهوری اسلامی و مسئولان زندانها امکانات درمانی برای آنان را فراهم نکرده و یا با دادن مرخصی درمانی به این فعالان مخالفت کردهاند.