اسرائیل روز شنبه چهارم فروردین، همزمان با ادامه درگیریها در داخل و اطراف بیمارستان شفا در شهر غزه، از کشته شدن دستکم ۱۷۰ شبهنظامی فلسطینی طی چند روز گذشته خبر داد.
حماس و جهاد اسلامی مدعی هستند شبهنظامیانشان آنها در «اطراف» و «خارج» بیمارستان شفا با نیروهای اسرائیلی در جنگ هستند و به رغم شواهد منتشرشده از سوی ارتش اسرائیل، حضور در داخل این بیمارستان را رد میکنند.
درگیریهای میان سربازان اسرائیلی و شبهنظامیان فلسطینی در بیمارستان شفا از ساعات اولیه صبح دوشنبه گذشته با ورود نیروهای اسرائیلی به این بیمارستان آغاز شد.
ارتش اسرائیل میگوید بیمارستان شفا به شبکهای از تونلهای زیرزمینی شبهنظامیانن فلسطینی متصل است.
وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، روز شنبه مدعی شد پنج فلسطینی زخمی در داخل بیمارستان به دلیل دسترسی نداشتن به مراقبتهای بهداشتی، آب و غذا طی شش روز گذشته جان باختهاند و شرایط دیگر زخمیها نیز رو به وخامت است.
در مقابل، ارتش اسرائیل که تاکنون کشته شدن دو سرباز خود در جریان درگیریها در اطراف بیمارستان شفا را تایید کرده است، میگوید از آسیبدیدن غیرنظامیان، بیماران، و کادر پزشکی جلوگیری میکند و برای آنها غذا، آب، و مراقبتهای بهداشتی کافی فراهم میکند.
بیمارستان شفا بزرگترین بیمارستان غزه پیش از آغاز تهاجم اکنون یکی از معدود مراکز درمانی هنوز فعال در شمال غزه است.
به گفته ارتش اسرائیل، تاکنون بیش از ۳۵۸ عضو حماس و جهاد اسلامی دستگیر شدهاند و دستکم ۸۰۰ تن مورد بازجویی قرار گرفتهاند. در میان دستگیرشدگان، سه فرمانده ارشد جهاد اسلامی و چند مقام حماس از جمله دو مسئول عملیات در کرانه باختری وجود دارند.
اسرائیل در اواخر آبان سال گذشته نیز به بیمارستان شفا حمله کرد و سربازان این کشور موفق به کشف تونلهایی شدند که به گفته آنها، به عنوان مراکز فرماندهی و کنترل حماس مورد استفاده قرار میگرفتند.
به رغم شواهد و مستندات منتشرشده از سوی ارتش اسرائیل، حماس استفاده از این بیمارستان برای مقاصد نظامی یا پناه دادن به شبهنظامیان خود را تکذیب میکند.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.
به رغم تبعات ویرانکننده حمله تروریستی حماس، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، حمله مشابهی را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید تاکنون حدود ٣٢ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.