لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۳

بلینکن در تل‌آویو؛ هشدار درباره «انزوای اسرائیل در جهان» و بی‌اعتنایی نتانیاهو


آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، پس از مذاکرات در تل‌آویو، با لحنی هشدارآمیز به دولت اسرائیل درباره خطرات حمله به رفح، تذکر داد و گفت: «چنین اقدامی ممکن است اسرائیل را در سطح جهانی منزوی کند و امنیت و جایگاه بلندمدت آن را به خطر اندازد.»

با این حال، شواهد کمی مبنی بر توجه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به این هشدارها وجود دارد.

به گزارش سی‌ان‌ان، بلینکن روز جمعه به نتانیاهو و کابینه جنگ گفت که ایالات متحده همچنان به «شکست کامل حماس، گروهی که بر نوار غزه تسلط دارد، از جمله در رفح» متعهد است، اما «عملیات نظامی زمینی گسترده در رفح راه حل نیست.»

سی‌ان‌ان نوشت: «گفتگوهای صریح» بلینکن با نتانیاهو و کابینه جنگ تلاشی دیگر از سوی دولت بایدن برای فشار بر دولت اسرائیل به منظور تغییر سیاست‌هایش پس از بیش از پنج ماه جنگ بود.ناامیدی و بی‌صبری در طرف آمریکایی در اظهارات اخیر مقامات دولت، از جمله بلینکن، جو بایدن و کامالا هریس، به طور فزاینده‌ای آشکار شده است.

با این حال، به نظر می‌رسد که این فشارها تاثیری بر نتانیاهو نداشته است. او پس از دیدار با بلینکن، بار دیگر بر عزم خود برای حمله به رفح تاکید کرد و گفت: «امیدوارم این کار را با حمایت ایالات متحده انجام دهیم، اما اگر لازم باشد، به تنهایی این کار را خواهیم کرد.»

اختلاف نظر بین دولت‌های ایالات متحده و اسرائیل در مورد رفح، روابط دوجانبه را در زمانی که تلاش‌های دیپلماتیک برای برقراری آتش‌بس فوری و پایدار در غزه در جریان است، به خطر می‌اندازد. این اختلافات همچنین نشان می‌دهد که پیشرفت در مذاکرات هفته آینده در مورد «راه‌های مختلف» برای حل این موضوع دشوار خواهد بود.

دولت بایدن طی هفته‌های گذشته بارها مخالفت خود با تهاجم اسرائیل به رفح را اعلام کرده است. بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه در تماسی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، گفت تنها راه شکست کامل حماس ورود به رفح است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام‌گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.

این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.

به رغم تبعات ویران‌کننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید نزدیک به ٣٢ هزار فلسطینی ساکن غزه تاکنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده را راستی‌آزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG