جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه دوم فروردین، گفت: رهبران کشورهای اروپایی در نشست خود در بروکسل خواستار برقراری «آتشبس پایدار» در غزه خواهند شد.
به گفته او، رهبران اروپایی علاوه بر درخواست «آتشبس پایدار» خواهان آزادی گروگانهای اسرائیلی در دست گروه حماس خواهند شد و «نگرانی شدید» خود از وضعیت «ناپذیرفتنی» مردم در غزه را ابراز خواهند کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از سخنانش از اسرائیل خواست که اجازه ورود کمکهای بشردوستانه بیشتری را به غزه بدهد.
اوافزود: «آنها (غیر نظامیان) از گرسنگی میمیرند» و ابرازامیدواری کرد که اروپا «پیام محکمی به اسرائیل درباره پایان دادن به مسدود کردن و ممانعت از ورود غذا به غزه و مراقبت از غیرنظامیان بفرستد.»
آقای بورل افزود: «اسرائیل قطعا حق دفاع [از خود] را دارد اما [حق] انتقام را نه.»
- عزم اسرائیل برای کنترل رفح
ران درمر، وزیر امور راهبردی و سفیر سابق اسرائیل در آمریکا، روز پنجشنبه گفت کشورش مصمم به کنترل رفح بهرغم اختلاف احتمالی ناشی از این اقدام با ایالات متحده است.
به گفته او، هماینک یکچهارم از شبهنظامیان حماس در رفح به عنوان آخرین پایگاه این گروه مستقر هستند.
این مقام اسرائیلی افزود: «حتی اگر اسرائیل مجبور شود که به تنهایی بجنگد، حتی اگر تمام دنیا از جمله ایالات متحده از اسرائیل روی برگردانند، تا کسب پیروزی در این نبرد خواهیم جنگید.»
آقای درمر گفت حمله نکردن به حماس در رفح موجب حملات برونمرزی از منطقه به اسرائیل خواهد شد و «به همین خاطر، اراده نیرومندی برای نابودی آنها، حتی اگر موجب بروز شکاف بالقوه با ایالات متحده شود، وجود دارد.»
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.
به رغم تبعات ویرانکننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، بارها حملهای مشابه را تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید تاکنون حدود ٣٢ هزار فلسطینی کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.