آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز شنبه چهارم فروردین، در جریان بازدید از گذرگاه رفح گفت: زمان آن فرا رسیده است که اسرائیل «تعهد آهنین» خود را برای دسترسی نامحدود غیرنظامیان غزه برای دسترسی به کمکهای بشردوستانه نشان دهد.
آقای گوترش با انتقاد از مسدود شدن حرکت کامیونهای امدادرسان در مرز مصر برای ورود به نوار غزه، جایی که مردم آن منطقه با گرسنگی مواجه هستند، افزود که سازمان ملل به همکاری خود با مصر برای «ارسال بیوقفه» کمکها به غزه ادامه خواهد داد.
او همچنین خواستار آزادی گروگانهای اسرائیلی در غزه شد و درخواست خود برای برقراری آتشبس بشردوستانه در این منطقه تکرار کرد.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر شبهنظامیان حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد. در حال حاضر حدود ۱۳۰ تن هنوز در دست حماس هستند. هر چند که گفته میشود ممکن است شماری از آنها تاکنون کشته شده باشند.
ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، اسرائیل، ژاپن و شمار دیگری از کشورها، حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
در همین حال، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، پس از مذاکرات در تلآویو، با لحنی هشدارآمیز به دولت اسرائیل درباره خطرات حمله به رفح، تذکر داد و گفت: «چنین اقدامی ممکن است اسرائیل را در سطح جهانی منزوی کند و امنیت و جایگاه بلندمدت آن را به خطر بیندازد.»
به گزارش شبکه خبری «سیانان»، آقای بلینکن روز جمعه سوم فروردین، به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، و کابینه جنگ اسرائیل گفت که ایالات متحده همچنان به «شکست کامل حماس، گروهی که بر نوار غزه تسلط دارد، از جمله در رفح» متعهد است، اما «عملیات نظامی زمینی گسترده در رفح، راه حل نیست.»
بنی گانتس، وزیر کابینه جنگ اسرائل، در دیدار با وزیر خارجه ایالات متحده، ضمن تشکر از حمایت دولت جو بایدن از اسرائیل، بر تعهد کشور خود برای انجام عملیات در رفح با هدف ریشهکن کردن حماس تاکید کرد.
او گفت که اسرائیل به تسهیل در رساندن کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه ادامه خواهد داد و در عین حال، تضمین خواهد کرد که این کمکها به دست حماس نمیرسد.