لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۸

تهدید نفتی سپاه: اگر نفتکش ایران تخلیه شود، مقابله به‌مثل می‌کنیم


آرشیو - نفتکش صادرات نفت ایران
آرشیو - نفتکش صادرات نفت ایران

جانشین فرمانده سپاه در واکنش به احتمال تخلیه نفتکش توقیف شده ایران تاکید کرده است که «اگر دشمنان حماقت کرده و آن را تخلیه کنند، مقابله به‌مثل خواهیم کرد.»

علی فدوی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران استان قزوین گفته است که ایران امروز در «جنگ اقتصادی با دشمنان» قرار دارد و وزیر خزانه‌داری آمریکا «مسئول جنگ با ایران است.»

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز ۲۹ تیرماه گفته بود که «اگر شرکتی بخواهد نفت ما را از نفتکش توقیف شده خالی بکند ما آن شرکت را مسئول می‌دانیم.»

علیرضا تنگسیری همچنین آمریکا را مسئول توقیف نفت ایران و عواقب آن دانسته بود.

به نظر می‌رسد نفتکش مورد اشاره فدوی، نفتکش «سوئز راجان» باشد که از سال گذشته وزارت دادگستری ایالات متحده آن را براساس یک حکم دادگاه و با همکاری دست‌کم یک شرکت مرتبط با آن، توقیف کرده بود.

پرونده شناور «سوئز راجان» یکی از چندین پرونده دریایی اخیر است که ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران را درگیر کرده است و بهانه‌ای برای افزایش تنش بین دو کشور است.

این کشتی حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت حمل می‌کرد که محموله‌ای به ارزش ۵۶ میلیون دلار بود.

مقامات سابق ایالات متحده گفتند که آمریکا ممکن است این محموله را جلوتر فروخته باشد و احتمالا درآمد حاصل از آن را به یک صندوق ایجاد شده از سوی کنگره آمریکا برای «قربانیان تروریسم دولتی» اختصاص می‌دهد.

تهدید مقامات سپاه در حالی است که پیش‌تر هم دست به اقدامات تلافی جویانه زده‌اند و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی روز هفتم اردیبهشت نفت‌کش «ادونتج سوئیت»، حامل نفت خام کویت برای شرکت شورون آمریکا را با این ادعا که به یک لنج ایرانی برخورد کرده است، توقیف کرد.

سیزدهم اردیبهشت نیز سپاه نفت‌کش «نیووِی» را در آب‌های آزاد تنگه هرمز با ادعای «شکایت شاکی و دستور مقام قضایی» توقیف کرد.

جمهوری اسلامی همچنین به دنبال توقیف دو نفت‌کش در تنگه هرمز بود که منجر به شلیک به یکی از آن‌ها شد و در نهایت اوایل ژوئیه آمریکا تصمیم گرفت جنگنده‌های جدیدی را به منطقه خلیج فارس اعزام کند.

روزنامه وال استریت ژورنال ۲۷ تیرماه گزارش داده بود که دادستان‌های فدرال آمریکا برای به حراج گذاشتن ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیف شده ایران که در یک نفتکش یونانی در سواحل تگزاس لنگر انداخته، با چالش مواجه هستند؛ زیرا شرکت‌هایی که تخلیه نفت‌کش‌ها را انجام می‌دهند، می‌گویند که آن‌قدر نگران اقدامات تلافی‌جویانه ایران هستند که نمی‌توانند کار تخلیه این محموله را انجام دهند.

روزنامه فایننشال تایمز نیز روز دوم خردادماه سال جاری به نقل از یک مقام سابق دولت جو بایدن نوشت که با این حال، دست دولت در مورد اینکه چه کاری با وجوه حاصل از فروش محموله انجام دهد، باز است و می‌تواند پول آن را به روش‌های دیگری هزینه کند و برای نمونه آن را به کسانی که مقابل جمهوری اسلامی ایران ایستاده‌اند بدهد.

ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ نیز ۲ میلیون بشکه نفت ایران را پس از توقیف یک نفتکش در سواحل امارات متحده عربی فروخت. افزون بر آن ۵۰۷ هزار بشکه نفت دیگر را نیز در سال ۲۰۲۲ به فروش رساند که گمان می‌رود با توقیف دو نفتکش مرتبط باشد.

XS
SM
MD
LG