وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران میگوید محموله نفتی یک نفتکش با پرچم ایران که هفته گذشته توسط اندونزی توقیف شد، متعلق به تهران نیست.
در بیانیه وزارت نفت که رسانه های دولتی ایران آن را منتشر کردهاند، هویت مالک محموله ام تی آرمان ۱۱۴ که مظنون به حمل و نقل غیرقانونی نفت خام است و گارد ساحلی اندونزی در یازدهم ماه ژوئیه اعلام کرد که آن را توقیف کرده، مشخص نشده است.
در بیانیه وزارت نفت بدون ذکر جزئیات آمده است: «اخبار منتشر شده مبنی بر انتساب محموله این کشتی به ایران فاقد هرگونه اعتبار بوده و با هدف فضاسازی منفی علیه کشورمان صورت گرفته است.»
تنشها میان تهران و واشنگتن پس از تلاش جمهوری اسلامی ایران برای توقیف نفتکش ریچموند وویجر که توسط شرکت نفتی بزرگ آمریکایی شورون مدیریت میشود، بالا گرفته است.
نیروی دریایی آمریکا در ماه ژوئیه اعلام کرد که از اقدام جمهوری اسلامی ایران برای توقیف دو نفتکش تجاری از جمله ریچموند وویجر در آبهای بینالمللی در دریای عمان پیشگیری کرده است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران روز پنجشنبه گفت جمهوری اسلامی علیه هر شرکت نفتی که نفت ایران را از یک نفتکش توقیف شده تخلیه کند، دست به اقدام تلافیجویانه خواهد زد.
مت میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در نشستی خبری به خبرنگاران گفت که جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که قوانین، استانداردها و ایمنی بینالمللی دریایی را نادیده گرفته است و نباید میزبانی نشستهای رسمی بین المللی مرتبط با امور دریایی را برعهده بگیرد.
وزارت امور خارجه ایران از آمریکا به دلیل درخواست لغو پیشنهاد ایران برای میزبانی یک رویداد دریانوردی در ماه اکتبر به شورای آژانس کشتیرانی سازمان ملل متحد انتقاد کرده است.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در بیانیهای گفت که این اقدام آمریکا ثابت میکند که «سوء استفاده سیاسی» از نهادهای فنی و تخصصی سازمان ملل متحد برای این کشور حد و مرزی ندارد.
در همین حال، دادههای سایت عمومی «اکوئیسس» و شرکت «مارین ترافیک» نشان میدهد که یکی از نامهای قبلی آرمان ۱۱۴، گریس ۱ بوده است.
گریس ۱ در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۹ توسط کماندوهای نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا به ظن تلاش برای انتقال نفت به سوریه و دور زدن تحریمهای اتحادیه اروپا توقیف شد.