ایران روز پنجشنبه در مورد اقدام ناکام خود در توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز ادعا کرد برای توقیف نفتکش ریچموند وویجر «حکم قضایی» از مراجع قضایی هرمزگان داشته است.
بر اساس این ادعا، نفتکش ریچموند وویجربا یک شناور ایرانی برخورد کرده و از صحنه متواری شده بود و از این رو ارتش جمهوری اسلامی به دنبال توقیقف نفتکش بود.
نیروی دریایی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد جمهوری اسلامی بامداد چهارشنبه تلاش کرد دو نفتکش را در نزدیکی تنگه استراتژیک هرمز توقیف کند و به سمت یکی از آنها حتی شلیک کرد.
در بیانیه نیروی دریایی آمریکا آمده که در هر دو مورد، شناورهای نیروی دریایی متعلق به ایران پس از واکنش نیروی دریایی آمریکا عقبنشینی کردند و هر دو کشتی تجاری به سفر خود ادامه دادند.
تیم هاوکینز سخنگوی ناوگان پنجم فرمانده نیروی دریایی آمریکا درباره این رویداد گفت، جمهوری اسلامی ایران تلاشهایی برای توقیف نفتکشهای تجاری که به طور قانونی از آب های بین المللی عبور میکردند، انجام داد. او گفت: «نیروی دریایی ایالات متحده بلافاصله واکنش نشان داد و از تصرف آنها جلوگیری کرد.»
به گزارش آسوشیتدپرس، او گفت که تیراندازی به سمت کشتی دوم تلفات جانی یا خسارت خاصی در پی نداشت.
یک سازمان اطلاعاتی دریایی به نام آمبری گفت کشتی دومی که به سوی آن تیراندازی شد متعلق به یونان بود و با پرچم باهاماس حرکت میکرد. این کشتی تحت مدیریت آمریکایی است و نفت امارات را به سنگاپور حمل می کرد.
این سازمان اعلام کرد، تیراندازی به کشتی در بیست و هشت مایل دریایی شمال مسقط، پایتخت عمان، صورت گرفت.
یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به خبرنگار صدای آمریکا درباره واکنش نیروی دریایی ایالات متحده به تلاش ایران برای توقیف دو کشتی گفت: « از فرماندهی مرکزی نیروی دریایی به دلیل تلاشهای استثنایی آنها برای جلوگیری از توقیف دو نفتکش دیگر توسط ایران قدردانی میکنیم.»
این مقام ارشد شورای امنیت ملی افزود: «ایالات متحده به همراه متحدان و شرکایش در جهان و خاورمیانه به تجاوز ایران پاسخ خواهد داد تا آزادی کشتیرانی از طریق تنگه هرمز و دیگر آبراههای حیاتی تضمین شود.»
نیروی دریایی آمریکا می گوید در دو سال گذشته ایران دست کم پنج شناور تجاری را توقیف کرده و برای چندین شناور دیگر مزاحمت ایجاد کرده است. بیشتر این اقدامات در تنگه هرمز صورت گرفته است.