پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی یک نشست امور دریایی در ماه اکتبر، رد شد. این مطلب را سخنگوی سازمان بینالمللی دریانوردی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد.
داوطلبی ایران پس از آن رد شد که پیشنهاد ایالات متحده برای ابطال درخواست جمهوری اسلامی، در رای گیری سازمان بینالمللی دریانوردی تصویب شد.
رویتز میگوید این اقدام احتمالا تنش میان واشنگتن و تهران را پس از تلاش ایران برای توقیف نفتکش ریچموند وویجر که شرکت نفتی بزرگ آمریکایی شورون آن را مدیریت می کرد، افزایش خواهد داد.
ایران اوایل ماه ژوئیه در آبهای بین المللی خلیج فارس سعی کرد آن نفتکش را توقیف کند.
ایران پیشنهاد برای میزبانی یک رویداد در زمینه کشتیرانی (اواخر اکتبر سال جاری و همزمان با روز دریانوردی به میزبانی سازمان بین المللی دریانوردی سازمان ملل متحد -آیاماو) را داده بود که در سال ۲۰۱۵ در شورای اجرایی آیاماو پذیرفته شد.
ایالات متحده در یک مقاله کاری به شورای آیاماو که این هفته در حال برگزاری است، پیشنهاد لغو میزبانی ایران را داد. رویترز میگوید این مقاله را دیده است.
ایالات متحده در این درخواست که بریتانیا آن را حمایت میکند، می نویسد: «در دو سال گذشته، ایران بیش از ۲۰ کشتی را که فعالیت تجاری می کردند، مورد حمله، آزار و اذیت یا توقیف قرار داده است.»
آمریکا در آن سند گفته است که ایران بدون دلیل ادعایی، اخطار یا توجیه قبلی کشتیهای تجاری را توقیف کرده و یا برای توقیف آنها تلاش کرده است.
آمریکا افزوده است که ایران با استفاده از گلوله واقعی به کشتی ریچموند وویجر شلیک کرده است که «جان دریانوردان را به خطر می اندازد.»
سخنگوی سازمان بین المللی دریانوردی گفت اکثر کشورهای عضو شورای آیاماو روز پنجشنبه به پیشنهاد آمریکا برای لغو میزبانی ایران رای مثبت دادند. چهل کشور این شورا را تشکیل می دهند.
روز پنجشنبه علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، تهدید کرد که جمهوری اسلامی علیه هر شرکت نفتی که نفت ایران را از یک نفتکش توقیف شده تخلیه کند، دست به اقدام تلافیجویانه خواهد زد.
به گزارش رویترز و به گفته یک شرکت امنیتی دریایی، ایالات متحده در ماه آوریل یک محموله نفت ایران در یک نفتکش را در یک عملیات اجرای تحریمها مصادره کرد.
آمریکا گفته است که جنگندههای بیشتری را برای نظارت بر آبهای منطقه خاورمیانه اعزام میکند.