لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۷

وزارت کار جمهوری اسلامی: ۵۷ درصد از جمعیت ایران سوءتغذیه دارند


آرشیو
آرشیو

هادی موسوی نیک، از مسئولان وزارت تعاون، کار، و رفاه اجتماعی، روز دوشنبه ۱۹ تیر، اعلام کرد که ۵۷ درصد از جمعیت ایران سوءتغذیه دارند و کالری لازم دریافت نمی‌کنند.

مدیرکل مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، که ویدئوی سخنانش در وب‌سایت «نود اقتصادی» منتشر شده است، اشاره کرد که اکثریت جامعه ایران، ۲۱۰۰ کالری استاندارد روزانه را دریافت نمی‌کنند.

او همچنین گفت که «۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار» کودک جزو کسانی هستند که سوء‌تغذیه دارند و افزود که «نزدیک ۱۰ میلیون تن» از آنان «زیر ۱۲ سال» دارند.

به گفته هادی موسوی‌نیک، یک فاجعه انسانی عجیب در حال اتفاق افتادن است.

این مقام وزارت تعاون، کار، و رفاه اجتماعی با اشاره به این که تاثیرات این وضع در آینده دیده خواهد شد، گفت: «این بچه‌ها قرار است چند وقت دیگر آموزش ببینند و وارد بازار کار شوند و وقتی سوء تغذیه داشته‌ باشند، بهره‌وری لازم را در حوزه آموزش و کار نخواهند داشت.»

او همچنین درباره پیامدهای ناشی از سوءتغذیه هشدار داد که «در حوزه بهداشت دچار چالش در هزینه‌های بهداشتی» خواهیم شد و همچنین «در حوزه سالمندی و بازنشستگی دچار بحران می‌شویم و در نتیجه، این موضوع نیازمند یک اقدام عاجل است.»

این آمار در شرایطی اعلام شد که ابراهیم رئیسی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در برنامه‌های خود، وعده «رفع وابستگی کالاهای اساسی و سفره مردم به نرخ ارز، حل فاصله طبقاتی و بی‌عدالتی با تغییر سیاست‌های نادرست اقتصادی، متناسب‌سازی حقوق مردم با تورم، حمایت از خانواده‌ها و اقشار محروم، تامین حداقل معاش با ارائه کارت خرید برای سه دهک پایین» را داده بود.

به نوشته و‍‌ب‌سایت تجارت نیوز، او حتی در ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۰ دستور «ریشه‌کردن فقر مطلق را تا پایان سال»، یعنی در مدت دو هفته، داده بود.

ابراهیم رئیسی گفته بود: «دولت امکانات ریشه‌کردن فقر مطلق را دارد و با یک کار جهادی می‌توانیم به نتیجه برسیم. از استانداران انتظار داریم که نسبت به ریشه‌کن کردن فقر مطلق از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنند و اجازه ندهند این موضوع به سال ۱۴۰۱ برسد.»

اما به گزارش رسانه‌های منتقد، شماری از چهره‌ها و سازمان‌های سیاسی، بخشی از اقتصاددانان و نیز فعالان و تشکل‌های کارگری، معلمان و صنفی و مدنی، شرایط در ایران بدتر از دوره‌های قبل شده است.

در این ارتباط، خبرگزاری مهر روز یکشنبه ۱۸ تیر، گزارش داد که «هر کیلوگرم گوشت گوسفند به ۵۲۰ هزار تومان هر کیلوگرم گوشت گاو به ۴۴۰ هزار تومان در برخی قصابی‌های مناطق مرکزی تهران» رسیده است.

بر اساس این گزارش، «بازار گوشت مرغ هم وضعیت مناسبی نداشته و هر کیلو گوشت مرغ گرم به مبلغ ۹۷ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه می‌شود و این در شرایطی است که قیمت مصوب آن، ۷۳ هزار تومان است.»

وضعیت به گونه ای پیش رفته است که احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس شورای اسلامی، روز ششم تیر گفت: «دولت از برآورده کردن نیازهای ابتدایی مردم عاجز است.»

علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس، هم روز یکشنبه ۱۸ تیر به خبرگزاری ایلنا گفت: سفره کارگران نسبت به وضعیت حال حاضر تورم «خالی است» و از دولت ابراهیم رئیسی خواست نسبت به تامین کالاهای اساسی اقدام کند.

او با اعلام این که امروز کارگران و هفت دهک از جامعه در تامین «سبد هزینه‌ خانواده» دچار مشکلاتی هستند، عنوان کرد که خط فقر «۱۵ میلیون تومان» است و هر کسی که کمتر از این عدد درآمد داشته باشد، «دچار مشکل» است.

این در شرایطی است فرامرز توفیقی، فعال کارگری و عضو سابق شورای عالی کار، در اردیبهشت‌ماه گفته بود «هزینه زندگی» در شهرها به «۲۱ میلیون تومان» در ماه رسیده است.

همچنین محمد باقری‌بنایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در خرداد ماه با تاکید بر «افزایش شمار جمعیت زیر خط فقر» گفته بود: خط فقر در تهران به «۳۰ میلیون تومان» رسیده است.

آمارهای اخیر از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی تکذیب نشده است.

حداقل دستمزد ماهانه کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند حدود ۸ میلیون تومان است. این در شرایطی است که دستمزد پرداختی به کارگران و سایر مزدبگیرانی که مشمول قانون کار نیستند، کمتر از مصوبه شورای عالی کار است.

این وضعیت، باعث افزایش میزان اعتراض‌های کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و دیگر مزدبگیران شده است و آنان خواستار افزایش دستمزدها به میزان رشد نرخ تورم هستند؛ مطالبه‌ای که با مخالفت دولت مواجه شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG