لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۰

اعتراضات و اعتصابات معیشتی؛ کارگران،‌ پرستاران، بازنشستگان و کشاورزان تجمع کردند


اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه؛ دوشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۲
اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه؛ دوشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۲

اعتراضات صنفی و کارگری در ایران روز دوشنبه ۱۲ تیر، با تجمع‌های کارگران رسمی نیشکر هفت‌تپه و بازنشستگان شرکت مخابرات در چند شهر ایران، اعتصاب پرستاران در سیستان و بلوچستان و همچنین راهبران خط پنجم متروی تهران ادامه یافت.

بنا بر گزارش‌ها، علاوه بر اعتصابات و اعتراضات دوشنبه، شماری از تراکتورداران نیز روز یک‌شنبه با تجمع در شهرستان کلاگنج در استان کرمان، جاده را بستند.

بازنشستگان شرکت مخابرات ایران دوشنبه بار دیگر در اهواز، مشهد، کرمانشاه، سنندج و بندرعباس تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها در اهواز شعار دادند: «تا حق خود نگیریم از پا نمی‌نشینیم.»

کارگران رسمی شرکت نیشکر هفت‌تپه نیز روز دوشنبه در اعتراض به «اجرا نشدن درست طرح طبقه‌بندی مشاغل» و با درخواست برای بازنگری در این طرح تجمع کردند. آنها اعلام کرده‌اند که «تا زمان حصول نتیجه» به تجمع و اعتراض ادامه خواهند داد.

اعتراض کارگران رسمی نیشکر هفت‌تپه در چند روز گذشته نیز در جریان بوده است.

همچنین گروهی از راهبران خط پنج مترو تهران، در اعتراض به بندهایی از لایحه‌ برنامه توسعه هفتم تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، آنها با انتقاد از بند (ژ) لایحه مذکور و تغییر مبنای محاسبه‌ مستمری بازنشستگی از ۲ سال آخر خدمت به ۵ سال گفتند: این بند باعث کاهش مستمری بازنشستگی خواهد شد.

راهبران معترض تاکید کردند: «امروز هم مستمری بازنشستگی فاصله‌ی بسیاری با خط فقر و سبد معیشت دارد و با تصویبِ این بند، وضع بازنشستگان به مراتب بدتر خواهد شد.»

در همین حال، بر اساس تصویر منتسب به نامه معاون دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، عبدالعزیز جمشهیدزهی، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع این دانشگاه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دستور داده است با کارکنانی که به صورت ۸۹ روزه استخدام شده‌اند، «تسویه حساب» کنند.

این تصمیم مقامات شکل‌گیری اعتراضات گسترده پرستاران را موجب شده و بر اساس گزارش‌ها، آنها «هنوز بخش زیادی از مطالبات مزدی سال ۱۴۰۱» خود را دریافت نکرده‌اند و «دستمزد ۹ ماه اضافه‌کاری» سال ۱۴۰۰ را نیز «طلب دارند.»

وب‌سایت «کمپین فعالین بلوچ» نیز گزارش داد که کارکنان «۸۹ روزه ساعتی» در شهرهای ایرانشهر، راسک،‌ فنوج، چابهار، و نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان اعتصاب کرده‌اند و «تعیین تکلیف وضعیت شغلی خود» را خواستار شده ‌اند.

روز یک‌شنبه نیز گروهی از تراکتورداران مسیر قلعه‌گنج به کهنوج را بستند.

این اعتراض در واکنش به انتشار «گمانه‌زنی» درباره «کاهش سهمیه سوخت کشاورزان و تراکتورداران» در جنوب کرمان صورت گرفته بود که با حضور «محمد فلاح‌کهن» فرماندار قلعه‌گنج در میان معترضان، بازگشایی شد.

با افزایش گرانی و تورم و فشارهای ناشی از وضعیت معیشتی، اعتراضات و اعتصابات صنفی و کارگری نیز در ایران گسترش یافته است.

معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره «فقر تغذیه‌ای» ۹۱ درصد از مردم ایران هشدار داده است و مقامات دولتی اعلام کرده‌اند که به ۲۵ میلیون شهروند ایرانی، کالابرگ خرید مواد غذایی تعلق می‌گیرد.

یک روزنامه‌نگار در ایران به صدای آمریکا گفته است: وضعیت ایران مشابه «شوروی در سال‌های نزدیک به فروپاشی» است و جمهوری اسلامی «راهی جز توزیع کوپن» ندارد و «بر اساس آمارهای رسمی، فقر در کشور به طور چشمگیری در حال شیوع است.»

XS
SM
MD
LG